Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wielka kolorowa mateczk

Czy po skończonym 3 miesiacu moge podać dziecku serek homogenizowany???

Polecane posty

Gość wielka kolorowa mateczk

Gość chelka
bron boze nie

:) zabawne.. powiem Wam ze kuzynka mojego meza zostawila swoja 3 miesiecza corcie z ciotka.. a madra ciocia nakarmila 3 miesieczna dziewczynke kluskami slaskimi z sosem:O dziecku dzieki bogu nic sie nie stalo.. swoja droga ciekawe jak glupia baba karmila to dzieciatko ??? glupota ludzka nie zna granic...

Gość a niby dlaczego
pewnie! ja swojej juz dawno daje zurek zabielany z kielbasa wiejska i zasmazka ! bo ma juz cale 2 miesiace! na sniadanie je parowy tesco na drugie sniadanie- suchy chleb dla konia na obiad-> zupa z gwozdzia ziemniaki z kefirem na podwieczorek wlasnie ten slynny serek h. a kolacji nie doostaje bo zazwyczaj jest niegrzeczna! i mowie nie dostaniesz kolacji bos byla niegrzeczna.......... NA GLUPIE PYTANIA -GLUPIE ODPOWIEDZI :)

Gość chelka
a ja mysle ze ten temat to kolejna prowokacja,teraz to jest trendy.

Gość a niby dlaczego
A niby dlaczego prowokacja? to nie jest na powaznie? eeeeeeeeee zartujesz! dobrze ze napisalas bo nikt by nie wiedzial

Gość błękit oceanu
wspolczuje Twojemu dziecku:o

Gość kropeczka fałdeczka
idiotki to Wy jesteście - ja dawałam mojej córki i jak skónczyła 3,5 miesiąca najpier łyżeczkę i codziennie trochę wiecej i nic jej nie było - zacofane matki to Wy jesteście :( To nie prowokacje tylko normalne pytanie.

Gość o boshe
przecież to jest z mleka krowiego zrobione a mleko najlepiej podawać po roczku bo wtedy jest mniejsze prawdopodobieństwo alergii.....gdzie sie takie matki uchowały...internet mają...światowe a o takie brednie pytają

mysle ze serek homo nie wchodzi w gre conajmnie do roku... ale kolo 6 miesiaca mozesz sprobowac wprowadzic naturalny jogurt, bez cukru i bez polepszaczy. i pamietaj ze na poczatkupo troszeczku. 🌻

po 3 miesiącu - nieeee ! po 12 misiącu rozumiem ...... chocicaz my narazie tylko danonki mimo że 14 miechów na liczniku:P

Gość achhhhhhh
oglądałam kiedyś Rozmowy w Toku i była młoda mamusia ze swoją córcią, która podobno od 6 mies (chyba się nie pomyliłam) wcina kiełbasę z grilla - makabra

Gość tiaaa słynne danonki
jedna chemia, ale "mądre" mamusie ulegaja magii reklamy...

Ja wychowałam się na Danonkach i nic mi nie jest. Moje dziecko je, bo inne dzieci też jedzą. Najlepiej zamknąć dziecko w złotej klatce i pilnować, żeby konserwanty nie dostały się do organizmu. Poza tym jestem matką i chyba wiem lepiej co jest dobre dla mojego dziecka?

Gość nie podpisze sie
Normalnym nickiem bo mnie zjecie, wredoty, wychowujące alergików. Mój syenek jadł praktycznie wszystko odkąd skończył pół roku, jadł to samo co my, a jemy zdrowo. Grilla, ale mięsko chude próbował jak miał 7 mscy. Zdrowy z niego facet, a wszelkie alergie skończyły się jak zaczęliśmy go normalnie, po ludzku znaczy, odżywia.

Gość zniesmaczona mama
to juz przesada jest z tym wydzielaniem dziecku jedzenia. moja corka jadla wszytsko praktycznie normalnie tak jak dorosli po ukonczeniu 6 miesiaca i nigdy nic jej nie bylo-zadnych alergii itp. a te maluch,ktorych mamy tak sie bardzo staraja,zeby tylko zadne konserwanty sie nei dostaly do ich organizmu, zazwyczaj ciagle choruja.Nie mozna dziecku wszystkiego odmawaic, kiedys dzieci jadly na kolacje kasze manna po 3 miesiacu i nic im nie bylo, a teraz, jak by ktos podal takiemu dziecku kasze, to chyba by mu prawa rodzicielskie odebrali:O

Gość buziulka
Z serkiem jeszcze bym sie wstrzymala, tam moze do 6 miesiaca. A sama jestem za karmieniem dziecka tak jak my bylysmy chowane. Moja corcia za niecale 2 tyg konczy 5 miesiecy i na dzien dzisiejszy jada na sniadanie kaszke na gesto na obiadek cos ze sloiczka chyba ze sama jej cos ugotuje, jakis podwieczorek tzn jakies owocki, no i oczywiscie jeszcze raz kaszke, no i 2 butle mleka z krupiczka. No i zdrowa z niej baba i niech mi nikt nie mowi ze pozniej to wyjdzie bo mam syna ktory byl tak samo karmiony i 5 lat juz ponad ma, i jak sie do niego przyczepi jakas angina to swieto a tak caly czas zdrowy. A dzieci moich kolezanek co huhaly i dmuchaly caly czas jak nie zapalenie oskrzeli to co innego, z niedozywienia a z czego innego.

Gość buziulko
Buziulko a ile ważą Twoje dzieci???

Gość buziulka
Syn wazy 21 kg a corcia 7.250 kg , lekarka nie ma zadnych zastrzezen .

Gość gość
jestem pod ogromnym wrażeniem jak jedna matka na tym forum może być niemiła dla drugiej. Fora są po to, żeby się czegoś dowiedzieć a nie po to żeby wyzywać innych. Każde dziecko jest inne, każda matka wychowana inaczej. Jestem matka 10-letniej córki i 5-ego synka i szczerze mówiąc zaglądam tu z przerażeniem. Ja zawsze kieruję się własnym instynktem. Można zobaczyć wypowiedzi innych matek ale czy brać sobie je tak bardzo do serca to nie wiem...Kochane mamy: nie krytykujcie innych tylko bądźcie pomocne. Nie na tym to polega ,zeby kogoś obrażać. Pozdrawiam

Gość gość
Wiecie, ja swojej jak miała 3 miesiące tylko mleko dawałam, ale jak skończyła 8 miesięcy zaczęłam dawać 2 danonki dziennie, ale co drugi dzień - na zmianę z deserkami ze słoiczka. Jest niezłym żarłokiem :). Obecnie ma 27 mięsiecy i zdrowiutka jak rybka :).

Gość gość
Coraz bardziej śmieszą mnie te wszystkie eko mamuśki z tej kafeterii.wszystkie karmią piersią przynajmniej do 3rz,trzymają sie sztywno schematów żywieniowych do tego maja swój ogródek swoje warzywka swoje mięsko. Żadnego mleka od krowy bo to zło Żadnego glutenu bo jeszcze gorzej Ktoras z was pisala jeszcze ze nie daje dziecku mięsa tylko ryby i kiełki na przemian :o Jezu oszalec można dlaczego nie zywicie tych dzieci normalnie ... Później sie dziwić ze chore dzieci ze alergie maja na wszystko ... Niech dziecko podrośnie i samo zdecyduje co chce jesc bo w ten sposób robicie z nich kaleki...pójdą kiedys spać do normalnej koleżanki i umrą z głodu bo nic u obcych normalnych ludzi nie będą mogli zjeść Podziekuja wam za to na pewno

Gość gość
co do serka to raczej nie dawaj. ja mloda karmilam piersia w tym wieku ale na problemy z kupa dawalam troche soku z jablek i zupy jarzynowej. wiesz takie male dziecko raczej serka nie zje,bo jest za gesty to raz,a dwa jaki z tego wartosciowy posilek? poczekaj do 6msc. ja tez nie trzymam sie sztywno schematow zywienia. W 5msc corka jadla biszkopty z hippa,warzywa owoce i mieso. z 6msc jadla jejecznice na maselku smazona! o zgrozo! szynki,bulki itd. w9msc zaczelam podawac rybe. Caly czas karmie piersia.Dla mnie to gruba przesada opierac jadlospis dziecka o ten caly schemat. nas matki i babki karmily barszczem bialym i zyjemy. choc co prawda taki barszcz na tak maly brzuszek nie jest najlepszy(ciezkostrawny).

Nie dawaj serka dziecko jest za małe,chociaż nie które mamy lubią eksperymentować na dziecku(

Gość gość
Boże jedyny strach o coś zapytać normalnie bo zaraz zostaniesz objechany i wzywany od najgorszych. Kobiety drogie ona tylko ZAPYTALA czy można dac ! Ja swojej córce już daje słoiczki słoiczki a za tydzień kończy 4 miesiące. Zaraz będzie stos kom ze złą matką jestem czekam :)

Gość gość
Moje drogie to pomyślmy jak byli karmieni nasi rodzice ? Słoiczków i innych bio dobroci nie było dziecko miało 3-4 miesiące i dawali nie tylko krowie mleko więc przestańcie biadolić i nie wyjeżdżajcie na dziewczynę która pyta aby uzyskać odpowiedź a nie po to abyście ją obiecały.

Gość gość
Dawniej nie było tony cukru w każdym produkcie, więc argument o naszych rodzicach jest słaby. Patrząc na datę założenia wątku, jestem ciekawa, czy autorka w końcu dała ten serek 11 lat temu, czy nie :)