Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strasznie sie boje

Ide do dentystki. Co zrobic zeby nie bolalo????????????

Polecane posty

Gość strasznie sie boje

Oczywiscie poprosze ja o znieczulenie, jak najlepsze, ale obawiam sie ze to moze nie wystarczyc, czy moge wziac jakies tabletki wczesniej albo cos innego?? Naprawde bardzo sie boje, strasznie sie zaniedbalam, chyba juz 2 lata nie bylam i niby wiem ze powinnam to przecierpiec ale nie dam rady, heh, beee wdzieczna za jakies rady :)

Gość strasznie sie boje
To moze chociaz cos dobrego na uspokojenie? zebym nie zwiala sprzed gabinetu :D, bo to potrafie zrobic. I pomyslec ze sama jestem sobie winna, mialam isc juz daaaawno temu, i tez sie balam :D

hehe moj znajomy tez sie bal dentystow i zawsze przed pojscie do dentysty - sadysty palił \"zioło\":P wez sobie klina ;), piwka nie bo bedzie czuc hehehehehehehehe

ja sama strsznie balam sie dentystow ale moja dentystka jest super:) tylko co ja zrobie jak bedzie mi wyrywac zeba?:O Chyba ja pogryze z bolu ;) Z tego co wiem to w nie ktorych gabinetach usypiaja paxcjentow ale ja wiem czy to bezpieczne??:O

Gość fkgjh
przeciez jak sie ma znieczulone to nic nie boli,nawet wyrywanie,tylko potem dziąsło juz "po".boli jedynie kanałowe bo nie jest znieczulane,tzn nie jestem pewna czy zawsze ale chyba tak

oj mojej siorze jak wyrywali zeba to mowila,ze dali jej dwa zas3yki i nic to nie dalo...no troszke dalo ale nie za duzo ;/ boje sie:( a co do kanalowego leczenia to za 1wszym razem daja znieczulenie aby nerwy wyciagnac a pozniej zab jest martwy wiec nic nie boli:)

Gość fkgjh
oj mylisz się!boli jak chol***!!godzinę siedziałam na fotelu i prawie przez cały ten czas czułam niesamowity ból,pod koniec byłam taka osłabiona że nie miałam siły wstać. A wyrywania nawet nie poczułam,a miałam usuwane korzenie tylnego zęba (nie znam się na tych numerkach) i to u raczej kiepskiej dentystki

Gość R.....
ja też musze iśc do dentysty, bez zastrzyku mdleję :) uwielbiam zastrzyki, a mój stomatolog jest slepy i kiedyś zostawił mi watę, pomiędzy zębem a dziąsłem :O :)

Gość ania bez śniadania
nie martw się. boli tylko zrobienie zastrzyku. nie pij klina, bo alkohol osłabia działanie znieczulenia.;)

Gość czekoladkaHEEEEHEEE
ja slyszalam taka teorie ze zeby zminijszyc bol u dentysty to przed wyjsciem trzeba zjesc duzo czekolady i oczywiscie dobrze umyc zeby!!!!:)

Ja nigdy nie lubiłam wizyt u dentysty, strasznie się bałam. Miałam wiele takich sytuacji, że znieczulenie po prostu na mnie nie podziałało. Ale teraz znalazłam tak wspaniałą panią stomatolog, że wyleczyła mi już cztery ząbki i nic mnie nie bolało ;) Już lubię wizyty u dentysty i mogę się wreszcie pochwalić w pełni zdrowymi ząbkami, bo wcześniej przez tę moją niechęć do stomatologów to różnie bywało :D

Gość racja....................
JA nie chodzilam do dentystki z 10 lat!!! powaznie!!:O cale szczescie ze mialam mocne zeby-co nie znaczy ze mi sie nie psuja!! Bylam na urlopie w Polsce i sie zawzielam i chodzilam przez 2 tygodnie dzien w dzien do dentyski(czasami rano i wieczorem w ten sam dzien:O ) WIERZCIE MI PANICZNIE BALAM SIE DENTYSTY!! ale na szczescie pani dentystka okazala sie bardzo mila i delikatna!!! Dawala misia do sciskania w gabinecie ososbom ktore bardzo sie baly:D Jakos to przezylam!! najlepsze jest t teraz daja zel znieczulajacy zanim wbija igle a wszystko po to zeby nic nie bolalao:) zatem smialo do dentystki!! TRZECIE ZEBY NAM JUZ NIE WYROSNA:p

Gość -iza- ;D
Ja chodzę do dentysty co tydzień. Zawsze chcę znieczulenie, wiadomo ,że boli bardziej niż wszystko inne, ale zawsze lepiej jak boli przez 2min niż przez 1h. To w naszej psychice leży to czy nas będzie boleć. Niektórzy rrobią ząbki bez żadnych znieczuleń. Ja też tak wcześniej robiłam, ale przez to mi robiła po 1 a ze znieczuleniem 2-3 na raz. No niestety trochę tych ząbków mialam, ale już się cieszę ,że dzisiaj będzie koniec. Jeśli boisz się znieczulenia to jak ędzie Ci je dawać zamknij oczy i pomyśl o czymś przyjemnym, albo wsadz sobie mp3 do uszu. Wiadomo że kabelki będą przeszkadzać dętystce więc zrób tak, aby byly z tyłu. Powodzenia, nie bójcie się. Mi się udało to przezwyciężyć, wy też na pewno jesteście silni! Do dzieła.

Tabletek lepiej nie brać przed wizytą, bo mogą źle reagować z zastrzykiem.

Gość oo007
Ludzie wam łatwo jest powiedzieć bo jesteście już po ale ja naprawdę się boje nie potrafie tego przezwyciężyć a mam dużo ząbków do wyleczenia co mam robić pomocy panicznie sie boję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Ja mam jutro zabieg u stomatologa:-( po znieczuleniu zbiera mnie na wymioty i to utrudnia dalsza prace dentysty dlatego wale jutro bez znieczulenia! Mnóstwo ludzi ma stracha nie my jedni.... A co ma powiedzieć dentysta? Jemu tez ktoś musi leczyć zeby, to tylko człowiek taki sam jak każdy inny. To psychika głupia robi ten cały stres! Nie wyobrażam sobie jak tam będzie albo co bedą robić ino myśle jaki piękny zdrowy uśmiech będę miała po tych trudach. powodzenia życzę wszystkim niepotrzebnie wystraszonym..........

Gość gość
Ja mam 14 lat i jeszcze nigdy nie poprosiłam o znieczulenie przecież aż tak to nie boli ale raz jak miałam kanalowe i borowala ukłuła mnie w nerwa żeby zobaczyć czy się dowiercila tak to strasznie bolało że aż się z fotela zerwalam od tamtej pory nie byłam u dentysty ale jutro idę i się boję czy znowu tak zrobi . Ale znieczulenia nie wezme