Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale cialko ma super

CZY IDĄC NA SAME POPRAWINY DO ZNAJOMEJ MUSZE JE DAC PREZENT?PORADZDCIE MI!

Polecane posty

Gość ale cialko ma super

a wiec moja kolezanka ma córke która wychodzi za mąż i zostalam zaproszona na poprawiny tylko czyli na drugi dzien wesela a na slub nie ..i zastanawiam sie czy cos trzeba i wypada kupic tej córce kolezanki.. zaznaczam ze nie powinnam nawet byc proszona i nie spodziewalam sie bo niby z jakiej racji ale kolezanka powiedziala zebym przyszla na poprawiny choc wiec ide ale mam dylemat własnie czy cos kupic..

Gość krychna k
ja bym nie poszła co to ma byc za zaproszenie nie na slub tylko na poprawiny ?? potraktowała cie jak goscia drugiej kategorii chamstwo chamstwo i jeszce raz chamstwo

Gość Domina_____
pójdziesz, nażresz się za darmo i napijesz i chcesz iśc z gołą dupą? chyba żartujesz...mały prezent musisz dać, albo jakąś kasę!

Gość mnie sie wydaje ze
moze jakis drobiazg. Moze jakis ladny bukiet kwiatow albo cos praktcznego np. pare recznikow ;), bo tak bez niczego to troche glupio, ale z drugiej strony bez specjalnego wysilku.

Gość ale cialko ma super
nie rozumiecie.. ja nie znam nawet tej jej córki dobrze i z jakiej racji ma mnie zapraszac,..kolezanka czyli jej matka zaproponowala bym przyszla na poprawiny chociaz to sie posmiejemy i pogadamy.. ciesze sie ze wogóle mnie zaprosila na te poprawiny...

Gość inna całkiem inna ...
Jak dla mnie oczywiście, że tak... Zaproszenie, to nadal zaproszenie .. Może nie taki prezent, jak na wesele, ale ... (poprawiny to przecież kontynuacja wesela) W każdym razie, ja bym nie mogła iść bez kwiatów i prezentu ...

Gość mnie sie wydaje ze moze
jakis drobiazg. Moze jakis ladny bukiet kwiatow albo cos praktcznego np. pare recznikow ;), bo tak bez niczego to troche glupio, ale z drugiej strony bez specjalnego wysilku.

Gość hmmmsz
jasne ze prezent ze soba , a co tak bez niczego? ;/

Gość nooooo
Przynajmniej kwiaty pasuje dac

Gość ale cialko ma super
córka jej tez oczywiscie taka aprobate wyrazila..nie oburzajcie sie więc bo zle to rozumiecie ..dzieki ze mi poradzilyscie i tyle:)

Gość Domina_____
zazwyczaj zaprasza się na ślub i na poprawiny. Jak nie chcesz iśc, to nie idź.

oczywiscie i nie potraktowała cie jako goscia 2 kategorii niekktórzy robią małe przyjęcie weselne i nie mogą sobie pozwolic na tyle gosci zaproszonych na ślub i przyjecie ile by chcieli wiec to bardzo ładnie ze strony twej koleżankie ze chce cie ugoscić z okazji ślubu córki wiec upominek jakis wypada dać młodym

nie znasz, to kiepskie wytłumaczenie ... Idziesz na zaproszenie .. takie czy inne .. z konkretnej okazji przecież ... Do konkretnych ludzi ....

Gość niech jedzie
kup kwiaty i np komplet 2 filizanek , mozna dostac sliczne , juz w opakowaniu nawet za 30 zł :)

Ja po tym jak wyjechałam, dopiero po pół roku byliśmy zaproszeni... ot na grilla.. do znajomych tylko. Ale sam fakt, że w tym czasie urodziła synka, to nawet do głowy by mi nie przyszło pojawiać się bez niczego ... Mąż wręczył jej bukiet kwiatów ze spóźnionymi gratulacjami, a ja dla malego śliczny komplecik ...

Gość ja pomoc chce
cos takiego my dostalalismy w poniedzialek po weselu:) od znajmoych moich rodziców;) od pani: d.... aniolka panstwa s...... piekny komplet filizanek odpana F piekne 2 kubki zaniolkami,i:) np: cos takiegomozesz:http://www.decofabryka.pl/index.php?manufacturers_id=10&sort=2a&page=2 http://dekoracje.sklep.pl/?a=category&id=30 http://dekoracje.sklep.pl/?a=category&id=56 http://dekoracje.sklep.pl/?a=category&id=37 powodzonka;***

Gość kurdeeeeeeeee
przestancie już z tymi filiżankami

Gość panczurka
Ja rozumiem doskonale Twoją sytuację, bo tak samo jak Ty została zaproszona moja ciocia chrzestna do przyjaciółki tylko na poprawiny (na jutro), a z jej synem nic spólnego nie ma. Z tego co wiem kupiła sobie nawet na te poprawiny kreację, i chyba da im cos w kopercie. Ale to zależy od Twoich finansów. Jeżeli Cię nie stać, to kup jakiś taki niezobowiązujący upominek, np. album do ślubnych zdjęć albo ładą ramkę na ślubne zdjęcie.

Najważniejsze to żebyś nie czuła sie jak gośc drugiej kategoii :) bo tak napewno nie jest.Nie każdy z nas możne pozwolić sobie zaprościć ful gości na wesele bo nie ma cvo ukrywać chodzi o wielkie koszty.Tak więc jeśli jedzenie ma się popuć to lepiej zaprośić na drugi dzień znajmomych.A co za tym idzie wypadało by przynieś prezent.Nie mam na myśli tu czegoś super kosztownego lecz miły drobiazg dla młodych.Np w postacji albumy na fotki,ramka do fotek,romantyczne świece,suptelne filiżanki,może 2 fukuśne ręczniki?, elegancki szkło do szampana lub wina a może jakieś dobre winko na noc poślubną :)? takie drobiazgi naprawde potrafią cieszyć.

Gość nie oburzajcie się tak
moja koleżanka np. miała takie rozwiązanie na weselu- ślub dla rodziny i najbliższych znajomych w eleganckiej restauracji.... a na drugi dzień dyskoteka dla przyjaciół- lużniejsza atmosfera, ale mniej jedzenia, dj zamiast zespołu.... wszyscy byli zachwyceni i rodzina (starsze pokolenie głównie) i koledzy i nikt się nie obraził, że nie został zaproszony na wesele. I koszta były znacznie mniejsze niż robienie 2 dniowej imprezy w jednym drogim lokalu.

ja pomoc chce---> Piękne są te aniołki. Mogłabyś kupić takiego aniołka i bukiet kwiatów. Jakiś drobiazg wypada kupić.