Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie lubie niemieckiego

Pytanie dla znających Niemiecki

Polecane posty

Czym co oznacza końcówka "n" na końcu wyrazu? Np Banane- Bananen? Czy to liczba mnoga? Pytanie może dla was prostackie ale dlamnie nie, będe wdzięczna za pomoc

Nie, to nie to

Gość BeznadziejnaOsobaCiotkaKlotka
to napisz to zdanie :O

Gość mialam kiedys kolezanke
w wiekszosci to liczba mnoga.

Gość dryrdxn
najprawdopodobniej to będzie liczba mnoga.Napisz całe zdanie.

Die Bananen - 1,2,3.....banany Die Banane - 1 banan Das Apfel - 1 jablko Die Äpfeln - kilka jablek W liczbie mnogiej podaje sie na koncu n. Das was ich könnte, habe ich dir geholfen! bis später!

Gość BeznadziejnaOsobaCiotkaKlotka
Herkules jakie to jest czas bo nie pamietam Das was ich könnte, habe ich dir geholfen! i jak to przetłumaczyć ? Ja to umiem, pomogłem tobie czy jak ?

Tak, liczba mnoga :-D. dziękuje wam Błagam, pomóżcie mi przetłumaczyć jeszcze te proste zdania Dialogi z Supermarketu: 1) -Wer kommt dran? -Ich! Haben Sie auch Weißbrot -Natürlich 2) -Sind die Kästen komplett -Ja ... 3) -Was darf's sein? -150 Gramm Gouda-Käse, bitte 4) -Wo finde ich Zucker -Dahinten 5) -Haben wir alles? Moment ... To naprawde dla mnie ważne a z nauką języków obcych miałam zawsze problemy Z góry jeszcze raz dzięki

Gość pomoge
-kto nastepn? -ja. Ma pani tez chleb pszenny? -oczywiscie 2. czy te skrzynki sa kompletne? -tak 3. - co podac? -150 gram sera gouda, prosze 4. - gdzie znajde cukier? -tam z tylu 5.czy mamy wszystko? chwileczke Ja tez mam problemy z niemieckim ale tyle moge Ci pomoc. Pozdrawiam

Naprawde dziękuje :-)

Wer kommt dran? kto nastepny Ich! haben Sie auch Weißbrot? ja,ma pani tez bialy chleb? Natürlich naturalnie Sind die Kästen komplett? sa te skrzynki kompletne? Ja tak Was darfs sein? co ma byc, albo co mam podac? 150 gram Gauda Käse,bitte 150 gram sera Gauda prosze Wo finde ich Zucker? gdzie znajde cukier Dahinten tam w tyle Haben wir alles? Moment mamy wszystko? chwileczke Ich wünsche dir gute note zu Schule!

Gość oj oj...
Herkules ---->Ich wünsche dir gute NoteN IN DER Schule.

Gość nie lubie niemieckiego
Karta dań z restauracji włosko-niemieckiej Znów musze was prosić o pomoc w tłumaczeniu :-( Vorspeisen Tagessuppe Tomatensuppe Kalte Vorspeisenplatte Italienischer Salat Kleiner Salat Hauptspeisen -Fleisch und Fischgerichte Wiener Schnitzel mit Pommes frites und Salat Zigeunerschnitzel mit Pommes frites und Salat Rindersteak mi Bratkartoffeln und Gemüse Schweinebraten mit Sauerkraut und Semmelknödel Rindergulasch mit Nudeln Putenschnitzel gebacken mit grünem Salat Heringsfilet mit Sahnesoße und SalzKartoffeln -Vegetarische Küche Gemüselasagne Risotto mit frischen Pilzen -Pizza Vier Jahreszeiten (Käse , Tomaten, Salami, Schinken) Käse und Tomaten Calzone -Nudelgerichte Spaghetti Bolognese (mit Hackfleischsoße) Spaghetti Napoli (mit Tomatensoße) Lasagne Dessert Gemischtes Eis Heiße Himbeeren mit Vanilleeis Alkoholische Getränke: -Bier Leimener Bergbräu vom Fass Weizenbier -Weißwein Schriesheimer Sonnenberg (Riesling Trocken) Frascati Weißweinschorle -Rotwein Montepulciano Trollinger Alkoholfreie Getränke: Mineralwasser Limonade (Cola, Sprite, Fanta) Apfelsaft Apfelsaftschorle Orangensaft Warme Getränke: Kaffe Espresso Tee Tak jak zwykle- Z góry dziękuje za pomoc

Gość slownik do reki
i do roboty leniu!

Gość sprobuje
przystawka obiadowa dzienne zupy zupa pomidorowa zimny polmisek wloska salatka mala salatka Glowne danie miesne i rybne dania sznycel wiedenski z frytkami i salatka barani sznycel z frytkami i salata wolowy stek z pieczonymi ziemniakami i warzywa wieprzowina z kapusta kiszona i bulczane kluski wolowy gulasz z makaronem pieczony sznycel z indyka z zielona salata sledz w smietanie z solonymi ziemniakami Wegetarianska kuchnia warzywna lasanie ryz z e swiezymi grzybami Pizza cztery pory roku (ser,pomidory,salami,szynka) ser i pomidory Calzone-nie wiem potrawy z makaronu Spaghetti Bolognese(sos z miesem mielonym) Spaghetti Napoli(z pomidorowym sosem) Lasagne Desery Lody mieszane Gorace maliny z waniliowymi lodami napoje alkoholowe piwo Leimener Berbbräu z beczki piwo drozdzowe biale wino wytrawny Riesling Frascati-nie wiem wino biale mieszane chyba z sokiem jablkowym czerwone wino nazwy win bezalkoholowe napoje woda mineralna oranzada sok jablkowy sok jablkowy z piwem sok pomaranczowy gorace napoje kawa kawa ekspreso herbata

yyy a mogłabym prosić o wersje która nie wyszła z translatora :-P

Gość herkules zrobil blad
Das was ich könnte,habe ich geholfen.co to za zdanie!!!!!!!??????? Lepiej by bylo Da wo ich konnte,habe ich geholfen. Poza tym liczby mnoga od jablka nie ma koncowki -n jak napisales:O