Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuzankaa

Jak czesto karmic noworodka???

Polecane posty

Gość zuzankaa

Podobno powinno sie karmic na zadanie ale nie zadiej niz co 3-4 godziny. Ale jak mam liczyc te godziny? Jesli karmienie było od 1.00-2.00 to dodaje czas do poczatku czy konca karmienia?>

Gość haloooooooo

karmi się na zadanie wtedy gdy widzisz ze dziecko jest głodne-tzn płacze a ma sucho i ciepło. ale jeśli np. noworodek śpi ciurkiem przez 5-6 godzin a urodziło się z wagą poniżej 4kg to należy budzić go na karmienie. (było tak z moją córeczką i są to słowa pediatry któa kazała mi budzić córkę co 3 godz conajmniej)

my wychodzilismy ze szpitala z waga 2900 i nie mkazano nam budzic dziecko na karmienie chyba ze spi dluzej niz 5 godzin ale sam zawsze budzil sie na karmienie co 3-4 godziny maly jadl 40 minut i po zakonczeniu liczylam 3 godziny , zawsze po tym czasie okropnie bolaly mnie cycki i juz czekalam az maly sie obudzi :)

na żądanie czyli wtedy gdy dziecko jest głodne,jeżeli płacze 1 -2 godziny po karmieniu to należy je nakarmic,ja czasami przystawiałam jak piersi mnie bolały od nadmiaru pokarmu,nie dlatego,że dziecko było głodne tylko po to,żeby poczuć ulgę :)

jeżeli karmiłaś dziecko przez godzine to pewnie większość czasu przespało bo nie sądzę,żeby cały czas ssało :)

Gość zuzankaa
moje dziecko w dzien wisi mi cały czas przy piersi, wiecej przysypia niz je, bo jak je odkładam do łóżeczka to płacze w nocy natomias praktycznie wcale samo sie nie budzi i ja budze je co 3-4 godziny a jedzenie wtedy trwa max 20 minut dlaczego tak sie dzieje? czy w nocy mam wiecej pokarmu?

hallo:) studiuje położnictwo i z tego co mi widomo to najlepsze jest karmienie na żądanie :) w tedy dzieciątko jest karmoine wg swoich potrzeb !!! i tak powinno byc! dziecko samo Ci wypłacze w kiedy chce jeść- pozdrawiam

Gość a co z teza
ze trzeba budzic dziecko max po 3 h (bo spada mu cukier we krwi?)

Karmić na żądanie a czas liczy się od zakończenia karmienia. Dziecko wisi ci cały czas na piersi bo zrobiło sobie z niego smoczek.Ja teraz ma małe bliżniaki na piersi i kiedy zaczynają przysypiać to pobudzam ich do jedzenia a jak nie jedzą to zabieram pierś.Robię tak od początku jescze jak byliśmy w szpitalu, może spróbuj dać swojej dzidzi smoczek??????????????????

Gość zuzankaa
ja tez swoje budze łaskocze w stopy, buzke, raczki), ale niewiele to pomaga a smoczka zakazał doradca laktacyjny, bo źle wpływa na technike ssania

Gość od kiedy mozna
karmic zadziej (lub w ogole ) dziecko w nocy?

Gość ponawiam pytaniee