Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agaaaaaaaaaaaa

DZIWNA RZECZ MNIE DZIŚ SPOTKAŁA..............

Polecane posty

Gość agaaaaaaaaaaaa

Wiem że to zabrzmi co najmniej dziwnie-ale wydarzyła mi się dzisiaj dziwna rzecz.Mieszkam na Mazurach-dziś była w moim rejonie burza.Byłam na działce kiedy wszystko się zaczęło-tzn.wiatr,deszcz i grzmoty-siedziałam na werandzie domku i patrzyłam przed siebie-dyskutując w międzyczasie z rodziną.Trzymałam też syna na rękach.Moj domek jest oddalony od jeziora jakieś 200 metrów-ale jeszcze pomiędzy działaką a jeziorem jest las-więc nie widzę wody bezpośrednio.W pewnym momencie błysnęło baaardzo mocno i strasznie zagromiło...widocznie piorun uderzył w wodę.Jeszcze nigdy nie usłyszałam tak porządnego uderzenia...W momencie kiedy patrzyłam się na ten błysk-przez moją lewą rękę (od dłoni do łokcia)-przeszedł straszny prąd... Przez następne kilka minut czułam intensywne mrowienie,pożniej natomiast-aż do teraz (minęło kilka godzin)-bolą mnie stawy w tym ręku (zgięcie nadgarstka i łokcia). Jestem trochę zdziwiona i zaniepokojona całą sytuacją-rodzina się śmieje i odsuwa-mówiąc że sciągam pioruny:( Co o tym sądzicie?

Gość agaaaaaaaaaaaa
:(

Gość tuuuja
moglaś doznać porażenia jakimś "odłamkiem" pioruna - poprzez mokrą np.podlogę?Pioruny często porażają nie bezpośrednio,ale przewodzi ich prąd woda.

Gość agaaaaaaaaaaaa
Ale podejrzewam że piorun uderzył co najmniej kilometr ode mnie-myślę że nawet dalej...Siostar mówiła że kilka dni wczesniej był taki huk-że myślała że piorun uderzył w działke-a okazało się że uderzył w drzewo we wsi-oddalonej o kilometr. Dodam że 2 dni temu poraził mnie prąd od radia-bo dziecko wylało na nie sok-wiec szybko odłączyłam z gniazdka-żeby jemu nić się nie stało:( Ta sama ręka.