Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PrzyszlyStudent

------- gospodarka przestrzenna - studia -------

Polecane posty

Gość PrzyszlyStudent

Witam, czy ktoś z Was studiuje lub studiował gospodarke przestrzenną? Jestem zainteresowany tym kierunkiem, ale nie wiem jakie są po nim możliwosci. Można znalezc dobrze platna prace w zawodzie, czy wszystkoz alezy od znajomosci? a moze mało kto w ogole pracuje w dziedzinie zwiazanej z tymi studiami? nie wiem, czy nie jest to kierunek tzw. "gier i zabaw"... czyli zajmuje sie głupotami, a pozniej zero prazy i mozliwosci... jak np. europeistyka, czy marketing i zarzadzanie... Niewiele na ten temat znalazlem w necie, wiec licze na Wasza pomoc :)

Gość PrzyszlyStudent-up
do gory

Gość GAJA---0
mam kolegę co studiuję ten kierunek (ja też chciałam go studiować) , w sumie ten kierunek jest OK nie jest wymagający, jest dużo luzów, jeżdzi się na wycieczki rysuje mapki itd. To taki kierunek dla rozrywki ale chyba lepszy od tych pozostałych dwóch bo nie jest tak oblegany. Jak wymieniasz tamte dwa to innym robi się niedobrze bo już są tak obcykane

Gość GAJA---0
ja studiuję zarządzanie i serdecznie nie polecam, chyba że masz fioła na punkcie na temat zarządzania, bo tu prawie wszystkie zajęcia mają w swojej nazwie zarządzanie, mam tego dość i prawie

Gość no wiec
ja studiuje gospodarke przestrzenna i nie zgadzam sie ze to kierunek dla rozrywki, jesli decydujesz sie na te studia to musisz wiedziec co chcesz w zyciu robic bo te studia sa generalnie ukierunkowane na konkretny dzial zainteresowan

Gość GAJA---0
pisząc kierunek dla rozrywki miałam na myśli to że trzeba mu poświęcić o wiele mnie czasu niż pozostałym, bo ten kierunek ma o wiele mniej godzin w programie

Gość brukselkaa
ja od pazdziernika bede studiowac gp... patrzac na program studiów wydaje mi sie bardzo ciekawy :D i nie taki znowu łatwy bo dosc duzo matmy jest.

Gość no wiec
zalezy gdzie sie studiuje ten kierunek, bo ja wlasnie skonczylam trzeci rok i na brak godzina napewno nie narzekalam a na dodatek trzeba poswiecic mnostwo czasu w domu na przygotowywanie sprawozdan

Gość brukselkaa
a gdzie studiujesz?

Gość no wiec
w olsztynie

Gość filologia rosyjska
zarzadzanie jest beznadzijne?bo ja mialam wlanse na to isc a ide na to co widac w moim nicku.:O

Gość GAJA---0
ja studiuję w krakowie i rozbieżność między zarządzaniem a gp jest duża bo oni mają 2/3 tego co my

Gość GAJA---0
poza tym żałuję ze studiuję to przeklęte zarządzanie

Gość no wiec
zalezy na jakim wydziale jest gp bo u mnie jest na geodezji i zajec mamy naprawde sporo :)

Gość nie tylko u facetow
ogolnie u nas na uczelni jest przyjete, ze tam studiuja tumany ;) Chociaz na pewno sa jakies wyjatki ;)

Gość filologia rosyjska
gaja powiedz cos jeszcze o zarzadzaniu, poszlabys teraz wiedzac t wszystk na ten kierunek?duzo pamiciowki jest? plosie

Gość PrzyszlyStudent
A jak wygladaja te studia? (gospodarka przestrzenna) jest sporo zajec... ale czy sa one takie raczej ogolne, czy jest na cos ukierunkowanie? co mozna po tym robic, kim byc? do tej pory wydawało mis ie, ze to jest cos podobnego do urbanistyki, ale jednak tytułu urbanisty sie po tym nie ma... Jak to wyglada od tej strony?

Gość brukselkaa
oł siet no ja ide do krakowa na ekonomiczna.. i bede postrzegana jako tuman :P no genialnie :D aaa tam bedzie dobrze:D:D:D

Gość brukselkaa
tytuł urbanisty mozna zdobyc(od niedawna) po gp,przynajmniej tak mnie zapewniała dziewczyna na dniu otwartym...

Gość PrzyszlyStudent
brukselkaa, a Ty czym chcesz sie zajmowac po GP, jesli mozna wiedziec? Jaka specjalizacja, jakie masz plany?

Gość no wiec
no wiec po gp mozna zostać rzeczoznawca majatkowym, pośrednikiem w obocie nieruchomościami oraz zarzadca nieruchomości oczywiscie po uprzednim zdaniu egzaminow panstwowych

Gość brukselkaa
Przyszły Student bardzo chciałabym startowac na architekture,jednak w tym roku nie miałam takiej mozliwości. i gp wybrałam jako troche pokrewne studia. zreszta kierunek wydaje mi sie dosc ciekawy...a co po nim tego nie wiem.jeszcze troche czasu jest zeby sie zastanowic.a o specjalizacji myślałam "strategia rozwoju regionalnego"-cos w tym stylu.a Ty gdzie bedziesz studiowac gp??

Gość no wiec
mozna również uzyskac tytuly urbanistyczne i planistyczne ale tez trzeba zdawac egzaminy panstwowe

Gość brukselkaa
no wiec -->dzieki za info :) co do zawodu planisty to słyszałam ze bardzo trudno sie wkręcic ..ciekawe czy to ploty czy prawda:(

Gość PrzyszlyStudent
brukselkaa, ja dopiero za rok, w tym roku szkolnym zdaje mature i zastanawiam sie na co mozna isc z tych przedmiotow, ktore zdaje... i wlasnie zainteresowala mnie gospodarka. Od nastepnego roku ma byc nabor na ten kierunek na Uniwersytecie Gdanskim, wiec moze sprobuje tam. Ale nie wiem czy to dobry pomysł, bo skoro to nowy kierunek na UG, to moze nie byc dobrego poziomu. no i w koncu nie wiem czy warto na to startowac....

Gość PrzyszlyStudent
no wiec, a wiesz moze jak jest po tym kierunku z pracą? ciężko będzie cos znalezc w zawodzie? i dzieki za info :)

Gość no wiec
jesli chodzi o prace to wszytsko zalezy od Ciebie bo jesli jest to cos czym sie interesujesz i jestes w tym dobry to nie ma problemu i zawsze jest wyjscie ze mozna zalozyc swoja dzialalnosc lub zostac urzednikiem w urzedzie miasta lub gminy :)

Gość PrzyszlyStudent
dzieki za odpowiedzi :) jakby ktos jeszcze byl zorientowany w temacie to prosze sie wypowiadac :)