Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Starajaca sie...

Mierzenie temp w pochwie

Polecane posty

Gość Starajaca sie...

Drogie dziewczynki powiedzcie mi jak to jest. Staramy sie z mezem o dziecko i w tym celu monitoruje swoj cykl miedzy innymi poprzez mierzenie temp. Jestem w drugiej fazie cyklu i temp jest od kilku dni powyzej 37 stopni i na razie nie spada :) Ale mam jedno pytanie. Dzisiaj cala noc spalam przy otwartym oknie, przebudzilam sie zmarznieta i poszlam do toalety, po powrocie zmeirzylam temp i bylo 36,8. Zamknelam okno, polozylam sie dalej spac. Obudzilam sie okolo 10.30 czyli po ponad 4 godzinnym snie i bylo 37,1. Ktora z tych temp powinnam wziac pod uwage?? Zaznaczam, ze od ponad tygodnia mam temp zarowno rano jak i w ciagu dnia powyzej 37, dochodzaca do 37,4 - nie jestem przeziebiona :)

Hmmm ja sie na tym nie znam,podobno dzień przed spada gwałtownie poniżej 37. Też mnie ten temat interesuje bo ja mam miec teoretycznie dziś @ a ciągle mam 37,1-37,5,łudze się że to ciąża ale kto to wie,moze zwykłe przeciągniecie się terminu @.

Gość po pierwsze primo
nie można mierzyć temperatury po wstaniu z łóżka!!!!!!!!!!!!!!!!!! Najpierw się mierzy tempkę a dopiero potem się wstaje inaczej wyniki można do smieci wyrzucic, pod uwagę weż ten drugi wynik!!!

Gość Starajaca sie...
To ze temp przed @ spada, to wiem, ale niestety nie wiem, jak interpretowac ten dzisiejszy pomiar.

Gość Starajaca sie...
Ten sam watek zalozylam w dziale Antykoncepcja, płodność / Ginekolog i oto co mi odpowiedziano : Temperature mierzy się stale o tej samej porze po conajmniej 3 godz snu bez wstawania (czyli mierzymy bezposrednio po przebudzniu). Po godz 7.30 nasza temp w naturalny sposób jest wyższa! Wiec kogo mam sluchac? :)

Gość mysle ze...............
Ta druga wypowiedź jest trafna. Temperaturę mierzy się po conajmniej 3godzinnym snie, najlepiej w godzinach 6:00-7:30. W ciągu dnia temperatura rośnie i nie jest miarodajne późnejsze mierzenie.

Gość mysle ze...............
Ja bym wzięła pod uwagę temp. 36,8 ale oznaczyła ją jako temp. zakłóconą.

Gość Starajaca sie...
I chyba wlasnie tak zrobie. Mysle, ze najlepszym rozwiazaniem bedzie wstrzymanie sie z dokladna interpretacja do jutrzejszego poranka, wtedy zobacze jaka bedzie temp, jesli ponizej 36,8 to znaczy, ze @ sie zbliza, jesli w okolicach 37, to znaczy, ze dzisiejszym prawidlowym pomiarem jest pomiar drugi :) Ale tak szczerze mowiac, to cierpliwosc nie jest moja najmocniejsza strona :)