Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Natalia17

Moje male oczy

Polecane posty

Jaki makijaz oczu powiekszy je? Mam takie male oczy juz nie wiem jak mam je malowac. Jak gdzies wychodze zawsze sie maluje a na oczach nie robie sobie niczego oprocz malowania rzes.Jaki makijaz mi je powiekszy? Slyszalam ze czarne cienie do powiek powiekszaja ale niestety nie u mnie wiec doradzcie mi cos. Z gory dziekuje!

Gość popatrz
na makijaz dody elektrody, zauwazylas jakie ona ma male oczy? jak sie umaluje wydaja sie duuuzo wieksze. niestety fakt, ze potrzebuje do tego duzo tapety, ale wydaje mi sie ze trzeba zrobic kreske i wytuszowac rzesy, tak zeby bylu wywiniete do gory

Gość troczek
mocno podkreslaj rzesy,szczegolnie mocno tuszuj te na zewnatrz, uzywaj jasnych cieni, jesli kreska to tylko na gornej powiece, rozjasniaj wewnetrzne kaciki bialym cieniem

Gość rada nr 9999999
jasne cienie w wewnetrznych kacikach, najlepiej naloz na palec cien i rozmaz go po calej powiece i w kaciku. jasny, bialy albo kosc sloniowa, moze byc polyskujacy, ladnie rozswietli oko i wyda sie ono wieksze.

Gość thaa
ja mam male oczy a jakos jak sie pomaluje wszyscy mowia ze mam duuze daj gg to Ci opisze

Gość thaa
czarna kredke maluje kreske u gory od wewnetrznego kacika coraz grubsza przedłużam poza oko w taki szpic jak by potem na dole maluje kredka wewnatrz i pod okiem jakby po okiem mam na mysli tak http://www.doda.mfd.pl/doda/doda_radek.jpg i delikatnie rozcieram patyczkiem pod okiem potem mocno maluje rzesy gorne tuszem pierre atrhes x3 jest super bardzo wydluza i pogrubia (okolo15 zl)potem zmuwam gorna powieke jesli sie cos ubrudzilo i daje cien na dolna i gorna powieke od wewnatrz jasniejszy i maluje rzesy dolne tak aby byly jak najdluzsze bo to powieksza oczy no mysle ze to tyle

Gość rose_madder
thaa a nie mogłabyś tutaj opisać?Pewnie wielu dziewczynom byś wyświadczyła przysługę :)

Gość rose_madder
Uprzedziłaś mnie :) Dzięki :)

Gość ALE TO NIE JEST CENTRUM
DODA MA TAK MALE OCZY BEZ MAKIJAZU ZE JA PIERDZIELE A W MAKIJAZU ZA DUZE CZASEM..

Się wypowie :) Mam oczy przeciętnej wielkości ale na wyjście po uprzednim zmontowaniu jakiegoś efektownego makijazu w stylu wampa;) maluję sobie oko od środka -górną i dolną powiekę, białym perłowym cieniem do powiek. Nabieram go na aplikator z gąbeczką i rozprowadzam na brzeżkach powiek od wewnątrz. Kerski muszą być mocno białe a cień pudrowy, w kamieniu. Efekt jest powalający -moje oczy są ogromne!!!:-D A ajkiej świeżości i blasku to dodaje... Tylko jets jeden mankament, na początku jest silne wrażenie suchości oka bo powieka dotyka do białka i cień przeszkadza w mruganiu. Należy zamknąc oczy i poczekać minutkę -minie:)

Ja jestem krótkowidzem, więc nosze okulary, które zmniejszają mi oczy. Słyszałam, że jasne kolory powiększają oczy, ale u mnie to absolutnie nie działa. Robię sobie makijaż w stylu orientalnym, przy pomocy kohla i czarnych cieni, przez co moje oczy wyglądają intrygująco i są widoczne z daleka... moim zdaniem spokojnie obalają mit o tym, że czarne pomniejsza ;) :P