Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wino

czy w ciąży można pić wino typu wermut???

Polecane posty

Gość no nie wiem*
ja przez pierwsze miesiące w ogóle alkoholu nie tykałam, później ze względy na problemy trawienne, lekarz pozwolił mi na pół lampki wytrawnego wina, rozcieńczonego wodą po posiłku..... wermut ma dość dużo alkoholu i jest taki dość ciężki.... ja bym nie ryzykowała, zdrowie dziecka najwazniejsze!

Raczej zadnego wina, ani innego alkoholu.Niby lekarze dopuszczaja jakies wino od czasu do czasu, ale podobno nie do konca wiadomo, jak bardzo ma to negatywny wplyw na rozwijajace sie komorki, wiec lepiej zrezygnowac w ogole.

Gość vsfvfsvsf
Nie rozumiem tego typu pytań. Lubię alkohol i piję jego różne rodzaje ale uważam że przez te raptem 9 miesięcy i okres karmienia, mogę się powstrzymać. Gdybym z kolei nie mogła... ups... to już by oznaczało uzależnienie więc wtedy także trzeba sobie dać spokój. Po co dopuszczać możliwość picia alkoholu jeśli ma się choć obawy że może zaszkodzić???

Wino typu Wermut jest bardzo szkodliwe w ciąży,jest to wino ziołowe,skład ziól jest niebezpieczny dla dziecka,może spowodować poronienie,poród przedwczesny.Produkt zakazany w ciąży.

Gość niestety ale
w ciazy nie mozna pic zadnego alkoholu koniec i kropka - i nie ma po co z tym dyskutowac

Gość Mam mieszane uczucia
pytanie na poziomie..............debila kazde dziecko wie ze nie mozna

Gość anulabion
ty pytasz o konkretne wino a ja nawet cukierka na bazie alkoholu nie zjadłam

nie rozumiem wogóle sensu zadawania takiego pytania autorko, każdy wie ze alkohol w ciąży poprostu szkodzi i nie ma tu się co rozwodzić nad dozowlonymi ilościami, po co ryzykować? a potem załować....