Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczona1616161

eeeeeee błłąd w regulacji brwi pomóżcie

Polecane posty

Gość zrozpaczona1616161

wyrwałam brwi u góry, a nie u dołu.... wygląda to brzydko, skóra się nie opala, efekt czarnych punkcików....i takie opadające brwi. co mam zrobić? :(:(:( bo ja mam już dość.... :(:( prosze :(

Gość brwi
pozwól im odrosnąć a póżniej idx do kosmetyczki na wyrywanie nie ma innej rady niestety

Gość lubaa932
podnosze :|

Gość fhaya
ejjjjj!!!!!!!!!!!

zrób henne u kosmetyczki, moze ona nadać ksztalt jaki chcesz, jak bedzie farba wymywać się wówczas będziesz sama mogła przyciemnic kredka badz cieniem 9naturalniej wyglada).

wspólczuje Ci:( A co Ci do głowy strzeliło,żeby włoski u góry wyrywać?Nie wolno!! Bo i po co? twarz ma wtedy bardzo smutny wyraz.

Gość zrozpaczona1616161
byłam młoda i głupia.... :(:( a ile taka henna u kosmetyczki kosztuje? to ona mi skóre będzie farbowac? a co z czarnymi punkcikami?:(

Gość czasami pęseta obcina włoski
Nie martw się, skoryguj sobie to kredką lub ciemnym cieniem (ciemno szarym lub czarnym, w zależności od karnacji i koloru włosów) Gdy włoski zaczną odrastac, "czesz" je na noc szczoteczką do zębów (oczywiscie nie tą, którą myjesz zęby tylko przeznaczoną do tego) lub wymytą spiralką od zużytego tuszu do rzęs. Nakładasz odrobinę oliwki, wit A w płynie lub zwykłego tłustego kremu i czeszesz brwi od nasady nosa do skroni. Po jakimś czasie włoski odrosną i ułożą się i nie bedą rosły każdy w innym kierunku. Zamiast kremu czy oliwki możesz też używac tzw. transparentnej maskary (odżywki), którą nadasz odpowiednia linię i kierunek układania brwi

Gość aniuszka.....
poczekaj az odrosna i nigdy tak nie rob bo rzadko, ale takie wyrywanie na gorze moze powodowac paraliz miesni twarzy

Doraźnie maskuj te kropki cieniem lub kredką. Pamiętaj jednak by nie używac zbyt ciemnego koloru cienia lub kredki bo zbyt ciemne brwi wyglądają sztucznie, nienaturalnie i postarzają.

zresztą zwykły sypki cień naniesiony na brwi wygląda tysiąc razy lepiej niż kredka, bo jak sie przesadzi z kredką to wygląda sie dziwnie, zwłaszcza przy jasnych włosach

Kiedys było na Kafe zdjęcie Angeliny Jolie jak na jakiejś gali miała zbyt mocno wymalowane brwi i wyglądała co najmniej cudacznie...

Gość zrozpaczona1616161
ale co te 'czesanie' da? bo mi chodzi o to, żeby nie było tych czarnych punkcików... a zapuszczone brwi przecież to masakra :( nie dam rady czekac aż odrosną.... :(

Gość aniuszka.....
mysle ze nie masz innego wyjscia jak tylko czekac by to samo odroslo bo inaczej bedziesz musiala w neskoncoznosc to wyrywac co jest grozne dla zdrowia a poza tym brzydko wyglada, zrob tak jak radza Ci kolezanki, staraj sie to maskowac cieniem lub kredka, mozesz tez lykac tabletki np ze skrzypu polnego to szybciej wyrosna te wloski i nie bedziesz dlugo sie z tym problemem meczyc.

Gość aniuszka.....
mam jeszcze inny pomysl, mysle ze nie glupi: te ciemne punkci przemywaj sobie woda utleniona to sie cebulki tych wlosow-punkcikow rozjasnia, a jak juz wlosy wyjda to je maskuj kredka, cieniem potem pojdz do kosmetyczki niech Ci ładnie wyreguluje brwi i zrobi ładna henne...

Ale dlaczego nie należy wyrywać tych na górze? Modelowanie kształtu bwi nie polega tylko na wyskubaniu dołu. Moja kosmetyczka dobiera kształt to twarzy i mi np. wyrywa także trochę na górze. Nie mam z tego powodu żadnych problemów...

Aniuszko, \"Jest to niebezpieczne i okropnie wygląda, kiedy zaczynają odrastać. \" to jakoś mało precyzyjnie brzmi, bo u mnie to ani nie jest niebezpieczne, ani nie wygląda okopnie ;) Z góy mam bardzo lekko regulowane, ale jednak trochę tak. A plastikowa nie jestem ani ja, ani kosmetyczka - zkurat żadna z nas nie gustuje w takim typie ;)

Gość rajataja
ale gdy dziewczyna zamaluje te odrastajace włoski cieniem to będzie miała grube brwi....... i to tez nie bedzie fajnie wygladalo.... tak mi sie wydaje?

Gość aniuszka.....
no to bardzo sie ciesze ze Twoje brwi sa ładne i jestes z nich zadowolona. Niebiezpieczne-chodzi o mozliwosc, ze poprzez taka regulacje moze dojsc do paralizu miesnia twarzy.

Gość zrozpaczona1616161
ale dziewczyny... ja nie mam pojęcia jak to zamalować cieniem :(

Gość aniuszka.....
no to zamaluj kredka: zrob sobie w tym miejscu takie male kropeczki, poczym rozetrzyj je patyczkime do uszu.

Gość zrozpaczona1616161
ale czy to nie bedzie tak jak napisała rajataja?

Gość aniuszka.....
zapytalas, to Ci odpowiedzialam, kazdy lekarz Ci to powie.....

Jeśłi planujesz zapuścić górę, to podmaluj cieniem górę, a dół trochę wyskub do tego czasu - ale ja nie kosmetyczka, więc tak na zdrowy rozum myślę (no bo sądzisz, że będą za grube) ;)

Gość aniuszka.....
przepraszam masz racje, pomylilam sie, nie chodzi o miesien ale o nerw twarzowy :) ale jedno jak i drugie nie jest mile.....

Aniuszka, kobieto, Ty chyba serio... Ale to chyba jeden przypadek na 1000 jak nie lepiej :D

Gość aniuszka.....
no ja calkiem powaznie o tym nerwie-faktycznie bledem bylo ze napisalam miesien, bo zapomnialam o co dokladnie chodzi i cos mi po glowie chodzilo ale sprawdzilam i jestem juz pewna ze to nerw, chodzi dokladniej o nerw trójdzielny twarzy, nikomu nie zycze bynajmniej :)