Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Introwertyczka

Jak przestać się przejmować co mówią o mnie inni ? Nieśmiałość i inne problemy.

Polecane posty

Własnie. Mam taki problem,że się blokuję jak coś chcę powiedzieć, boję się że ktoś się z tego będzie śmiał, że ktoś się ze mną nie zgodzi, a nie umiem bronić swojego zdania. Wiem,że po części to wpływ Mamy, która mi zawsze powtarzała, że coś źle powiedziałam (po wyjściu od kogoś) , że powinnam się kontrolowac , co mówię, I się zamknęłam w sobie. Jestem też dość zimna na zewnątrz, choć darze kogoś dużą sympatią. ..Wewnątrz się cieszę ale nie umiem tego okazać. jestem ładną dziewczyną , wiele sób mi to powtarza. A kmpleksy mam, co zrobić? Gdy jestem na ulicy, marzę by nikt się nie patrzył na mnie.. Poradźcie mi coś

Ja też mam takie marzenia, gdy jestem na ulicy, ale walcze z tym. Po prostu staram się odwzajemniać spojrzenia, uśmiechy. Ja też zamknełam się w sobie przez rodzinkę, która jeździła po mnie ile tylko się dało, a ja nie mogłam odpowiedzieć, bo zaraz komentarz w stylu \"nie pyskuj starszym\":o

Gość tez tak mialam.
przejdzie Ci jak poznasz jakiegoś faceta który Ci pokaże ile jesteś warta :) Mówię poważnie. Mnie mój facet wyleczył z nieśmiałości, a miałam tak samo jak Ty. No i praca, bo pracuję z klientami. Też pomogło.

Gość Trzecia świnka
dupa partner nic ci w tym nie pomoże jesli sama nie będziesz chciala się zmienić

Gość reyes
ja siekiedyś parę razy ochlałem i tak mi przeszła nieśmiałość...polecam!!! efekt gwarantowny

Gość Justynaaaa
Uhm, święta prawda. Samemu nieśmiałości nie sposób pokonać. Można walczyć i to wiele lat, ale prawdziwie nieśmiałości pozbyć można się jedynie dzięki drugiej osobie.:)

Gość iii...
tez tak mialam ale czy moge sie przyznac chlopakowi o swoich kompleksach? ja mam dokladnie to samo co autorka ale ja bardzo chce to zmienic tylkooje sie powiedziec o tym partnerowi bo chce byc w jego oczach swiadoma swojej wartosci kobieta by mnie szanowal

Gość Justynaaaa
Ale tu nie chodzi o to, by powiedzieć o tym partnerowi, tylko - by zmieniać się dzięki niemu i ku niemu. U mnie tak było - starając się przypodobać pewnemu mężczyźnie, pozbyłam się nieśmiałości. Jak ręką odjął.:P

Gość oaoaoaoaoaoaoaoaoa
widzę ze nie jestem sama na tym swiecie. tez mam problem z niesmialoscia, ale staram sie nad tym pracowac :) juz nawet potrafie zabierac glos w dyskusjach i nie boje sie tego ze ktos to skomentuje. juz doszlam do tekiego etapu, ze wiem ze kazdy ma swoje zdanie i ze ja tez mam prawo do wyrazania go ;) Ale przelamac sie jest najtrudniej. mam nadzieje ze wam sie tez uda ;)

Gość też tak miałam.
"U mnie tak było - starając się przypodobać pewnemu mężczyźnie, pozbyłam się nieśmiałości. " Hmm... mi chodziło raczej o coś innego. To raczej on swoim postępowaniem, słowami, gestami, uczuciem pokazał mi że jestem wiele warta. Ja się nie starałam, byłam taka jak wcześniej, skryta, cicha. A pod wpływem np. jego komplementów, pod wpływem tego, że podobałam mu się taka jaka jestem, że ciągle mi mówił że jestem wspaniała itd moje kompleksy i nieśmiałość znikały... aż zniknęły zupełnie :) Czego i Tobie autorko życzę.

Gość kiki...
tez tak mialam ale powiedz czy on wiedzial o Twoich kompleksach? ja mam chlopaka co prawda zaczynamy ze soba byc i on mowi mi ze jestem wspaniala ale chyba wyczuwa ze brak mi pewnosci siebie bo zacheca w rozny sposob i widze ze chce bym zmienila myslenie . On tez nie jest zbyt pewny siebie ale on chce cos z tym zrobic i robi co moze , walczy

Gość imagiination
I ja..tez tak mam.. :( marnuje sobie zycie ta niesmialoscia,niska samoocna.. Poznalam cudownego mezczyzne w necie... ale boje sie skotkania w cztery oczy :( boje sie ze go rozczaruje:(

Gość nie rozczarujesz

to jest bardziej kwestia osobowości .. silnej osobowości zeby mieć za przeproszeniem w d... to co inni o Tobie mówią.. najważniejsze jest to żebyś Ty o sobie dobrze myślała.. a inni niech mówią .. Ale faktycznie ludzie którzy są za Tobą mogą Ci w tym pomóc.. pomóc podnieść Twóją samoocenę.. Jak się ktoś będzie śmiał z tego co powidziałaś to się śmiej razem z nim. Jak się nie zgodzi to i lepiej.. czemu ma się zgadzać.. Bronić swoje zdanie wystarczy zwyczajnie mówiąc swoje odczucia na dany temat.. przecież nie każdy sie musi z Tobą zgadzać a Ty z innymi..

a motyle jest zajefajny stary jest - ale wciąż aktualny :D:D:D hehehe i właśnie motylka posłuchaj... :P

Gość Jak to przeczytałam to miałam
takie wrażenie jakbym o sobie czytała... Zgadza się słowo w słowo...

Gość Łucja127
Często się zdarza, że odpowiedni mężczyzna leczy z kompleksów :) A wpędziła Cię w nie Twoja własna mama, niestety miałam to samo. Poszłam do psychologa bo ciężko mi było samej to przebrnąć, a kontakty w szkole, a później w pracy - kulały... Odwiedziłam poradnię http://psycholog-ms.pl/poradnia/ i każdemu ją polecam!