Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mały cukier

OSOBY Z HIPOGLIKEMIĄ-POSZUKIWANE

Polecane posty

Gość mały cukier

Szukam osób, które mają hipoglikemię. W jaki sposób to się leczy?? Czy jest na to jakaś dieta ew. leki. Jakie badania oprócz krzywej cukrowej z oznaczeniem insuliny.Dzisiaj dowiedziałam się od lekarza , że niskie cukry to pewnie hipoglikemia. Czy ktoś ma taką dolegliwość??

Gość mały cukier
A jakie masz cukry i jakie badania już robiłaś??

Gość Deyt
2 godz. po posilku, krew pobrana z palca.

Gość mały cukier
A jak niski masz cukier? I czy są jakieś objawy??

Gość Deyt
63mg% nie wiem, na ile to jest niski, ale do normy troche brakuje. Ty jaki masz poziom?

Gość mały cukier
Też coś takiego. Momentami spada nawet do 50. Najniższy spadek jaki był to 46. Robiłam krzywą z oznaczeniem insuliny. Teraz czekam na wyniki.I diabetolog stwierdził, że mam hipoglikemię. Tylko , że na razie nie wiadomo jaką.

Gość Deyt
no to ja nie wiem, mi lekarz nie kazal sie przejmowac :/ nie skierowal na inne badania, ani nic. Wyniki ponizej 50 to mialas w dwie godziny po posilku?

Gość mały cukier
Tak jakoś. Nie dokładnie 2 godz. Ja mam glukometr w domu i kontroluję sama.

Gość mały cukier
Jeżeli nie masz żadnych dolegliwości związanych ze spadkiem cukru to dobrze. Mnie po jedzeniu 2-3 godz łapie silny głód trzęsą mi się ręce kręci mi się w głowie i przechodzi póżniej w silny ból głowy.

Gość Deyt
rece mi sie nie trzesa, ale glod faktycznie sie pojawia, bol glowy tez i do tego dochodzi oslabienie. Ale lekarz nic nie kazal robic :o nie wiem, moze ze wzgledu na wiek? Moze dopiero w pozniejszym okresie, to sie leczy? Mam 26 lat, ale nie wiem, czy to ma cos do rzeczy.

Gość Deyt
a wynik na czczo ile masz? Bo ja w okolicach 100.

Gość mały cukier
Na czczo też nie za wysoki tak 65-70.Może po prostu Twój lekarz za lekko podchodzi do tego. Jak masz możliwość powinnaś się wybrać do endokrynologa.Mój lekarz powiedział, że z tym nie ma żartów.

Gość mały cukier
Sliwki suszone- Ty wkleiłaś info o hipoglikemii u cukrzyków. Ja nie jestem chora na cukrzycę.

Gość mały cukier
Objawy tak. Ale nie sądzę, żeby konsekwencje niedocukrzenia były takie same. Często mam spadki do 50.

Obawiam się że efekty są takie same:-( Nawet jak się odchudzasz i...stosujesz głodówke to pierwsze co nawala to mózg! Mózg pracuje na glukozie. Wtedy robisz się nerwowa, drżą Ci ręce, pocisz sie....

Gość mały cukier
No tak. Tylko , że na hipoglikemię nie ma lekarstw. Tylko sama dieta-ponoć. Mój doktor jednak nic nie wspominał o diecie. Na razie nie wiadomo jaka to hipoglikemia. Tylko, że ja nie wiem jakie są jej rodzaje.