Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1987bajka1987

czy podczas miesiączki można zajść w ciążę?

Polecane posty

Gość 1987bajka1987

w ostatni dzień okresu kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia bo byłam święcie przekonana, że nie mogę zajść w ciążę a teraz się boję.. niech mnie ktoś uspokoi :(

Gość 1987bajka1987
up

Gość
Ja tez jestem ciekawa jak to jest

choc to malo prawdopodobne ale mozna mam znajomą ktora ma teraz dwoch odchowanych synow i trzyletnią coreczke ktora jest wlasnie owocem seksu podczas okresu

Gość oczywiścieże mozna

http://www.kobietaintymna.atupartner.pl/zdrowie/miesiaczka.html W czasie miesiączki nie można zajść w ciążę. NIEPRAWDA Może to się zdarzyć kobietom z cyklem krótszym niż 20-22 dni. Wówczas uwolnienie komórki jajowej następuje w ostatnich dniach miesiączki. Możliwość zajścia w ciążę podczas okresu rośnie także wtedy, gdy zbliżeniu towarzyszą silne emocje, zarówno przyjemne (np. duże podniecenie), jak i dramatyczne (np. gwałt).

http://www.resmedica.pl/zdart50111.html Czy w czasie okresu może dojść do zapłodnienia? Bardzo mało prawdopodobne, ale możliwe. Z badań na zwierzętach i ludziach wynika, że teoretycznie może tak się zdarzyć. Prawdopodobnie wtedy, gdy kobieta jest bardzo podniecona (przyspiesza to następne jajeczkowanie) albo wręcz przeciwnie - gdy została zgwałcona. U kobiet z krótszym cyklem (20-21 dni) owulacja, czyli jajeczkowanie, może wystąpić w 6.-7. dniu cyklu, a więc jeszcze w czasie krwawienia.

Gość 1987bajka1987
troszkę mnie pocieszyliście :(

Gość a mozna w 12-13
dni po okresie? bo chlopak nie zdazyl wyciagnac i troche spermy zostalo w srodku... :(

Gość envyme
wie ktoś jeszcze coś na ten temat? help

Gość envyme
hejjjjjjjj :(