Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deberoah22

ciśnieniomierz elektryczny jest wiarygodny?

Polecane posty

Gość gość
Tanio mi wyszedł zestaw SmartCardio + Pulsooksymetr DuoControl polskiej marki Sanity, ciśnieniomierz to przyda nam się w domu wszystkim, a ten pulsooksymetr to syn potrzebował do swoich treningów.

Gość gość
Używamy niemieckiego modelu Easy med od Geratherm i jest okej, długo tutaj można pomierzyć na jednym zestawie baterii, wygodny mankiet trzyma się ręki bez jakiegoś przesuwania, zsuwania itp.

Gość gość
Sanity ma promocję na zestawy urządzeń, ja kupowałam akurat Smartcardio + Duo control to pierwsze to ciśnieniomierz o tyle ciekawe że nie ma rurki na powietrze wszystko jest ze sobą spięte bezpośrednio, Duo to pulsooksymetr do mierzenia saturacji, przydaje się to jak ktoś monitoruje poziome natlenienia hgb

Gość gość
Małym wygodnym modelem jest choćby Easy Med kupowałam parę tygodni temu i jestem zadowolona, mankiet wygodny, duży wyświetlacz.

Gość gość
Tanio kupowałam komplet SmartCardio + pulsooksymetr DuoControl u Sanity parę dni temu, ciśnieniomierz i tak już miałam dawno wymienić, a urządzenie do sprawdzania natlenienia to już mi też jakiś czas temu lekarz zalecił, żebym sobie załatwiła.

Gość gość
Wygodnie sobie poradzić z samym nałożeniem mankietu i uruchomieniem badania w naszym Easy Med. Prosty, poręczny model, ale jednocześnie zaawansowany technicznie, nie uciska ręki, nie wykręca wyników.

Gość gość
Mierzymy sobie w domu ciśnienie od jakiegoś czasu a ostatnio też sprawdzam saturację i mamy do takich pomiarów zestaw SmartCardio + pulsooksymetr DuoControl od Sanity. Wysoka jakość obu urządzeń, wyniki są uczciwe, nie fałszują nam tych badań.

Gość gość
Niedawno kupiłam rodzicom ciśnieniomierz na Dzień Mamy i Dzień Taty. Za bardzo się na nich nie znałam, więc kupowałam trochę w ciemno, jednak dobrze trafiłam i są z niego bardzo zadowoleni. Zamawiałam tutaj: https://www.apteka-melissa.pl/ ze względu na to, że cena była dobra i wiedziałam, że koszt dostawy też będzie szybki i zdąży dojść na czas. :)

Gość gość
OPłaciło się kupić SmartCardio i DuoControl w komplecie. Jakbym miała kupować osobno to jednak byłoby mi trochę szkoda kasy.

Gość gość
Ciśnieniomierz Easy Med mogę polecić, prosta budowa, szybki pomiar, mankiet się nie wżyna w rękę w przeciwieństwie do innych modeli jakie w życiu już miałem na ramieniu...

Gość gość
Ja też kupiłam Easy Med całkiem niedawno i odczucia mam podobne jak koleżanka. Pomiar trwa krótko wyniki są prawdziwe dokładne. Na pewno mogę powiedzieć że też mnie cieszy tutaj iż mankiet nie dociska ramienia tak żeby mnie to bolało.

Gość gość
Tanio wyszedł mi zestaw SmartCardio + pulsooksymetr DuoControl to jest wszystko marki Sanity.

Gość gość
Mój wujek chwali sobie Senior i najbardziej jest zadowolony z tego zasilacza w komplecie. To mój chrzestny dlatego też kupiłam mu taki ciśnieniomierz w prezencie na 50 – tkę ;)

Gość gość
Dobrze działa strona http://rankingcisnieniomierzy.pl/ maja aktualnie sprzedawane ciśnieniomierze w zestawieniu nie są to jakieś stare urządzenia których już nie można kupić...a widziałem takie nieaktualne rankingi też w necie.

Gość gość
Używam też Easy med i też sobie chwalę właśnie tę konstrukcję, bardzo poręczną i uproszczoną. Po założeniu mankietu na ramię wystarczy już tylko jednym kliknięciem uruchomić pomiar i to wszystko. Ciśnieniomierz zamówił mi syn przez internet już parę miesięcy temu.

Gość gość
Kupowałem SmartCardio bardziej dla żonki ale sam też używam od czasu do czasu. Długo trzyma akumulator można raz naładować i nie trzeba się martwić że jutro czy pojutrze padnie. Poza tym wyświetlacz jest bardzo oki, jasny czytelny duży co przy mojej wadzie wzroku....ma znaczenie :P

Gość CzterolistnaK
Obczaj w doz. Kupiliśmy dziadkom taki za niecałą stówę ciśnieniomierz basic i są zadowoleni. Wyniki pomiarów właściwie takie same jak u lekarza.

Gość gość
Fajną opcją jest zestaw SmartCardio i DuoControl jeśli chodzi o ciśnieniomierz i pulsoksymetr, można zaoszczędzić kupując dwupak. Akurat tak się złożyło że muszą sprawdzać sobie na bieżąco ciśnienie i tak samo od niedawna dowiedziałem się od lekarza że saturację też.

Gość gość
Polecam Simple to była dobra decyzja żeby wziąć akurat ten model. Miałam kilka innych na oku ale tu spodobał mi się wyświetlacz dłuższa gwarancja i ostatnia kwestia że to polska marka Sanity a nie jakiś sprzęt niewiadomego pochodzenia wyprodukowany gdzieś w Tajpej czy w innym kraju trzeciego świata.

Gość gość
Brac sam ciśnieniomierz smartcardio czy ten z DuoControl? Co lepsze?

Gość magda
Dnia 23.11.2018 o 11:57, Gość gość napisał:

Brac sam ciśnieniomierz smartcardio czy ten z DuoControl? Co lepsze?

Jeśli chodzi o ciśnieniomierz to warto moim zdaniem kupić w zestawie od Sanity razem z pulsoksymetrem (chodzi mi o ten komplet -SmartCardio i pulsoksymetr DuoControl). W każdym razie mi się oba urządzenia przydają dość często, a jakbym zamawiała osobno to wyszłoby dużo drożej.

Gość marek

Używam też SmartCardio i też mi zdaje egzamin. Szybka kontrola ciśnienia, bez tracenia czasu i nerwów.

Gość alicja
Dnia 25.02.2019 o 14:46, Gość marek napisał:

Używam też SmartCardio i też mi zdaje egzamin. Szybka kontrola ciśnienia, bez tracenia czasu i nerwów.

Mi też Smart Cardio działa bezproblemowo. Fajna szybka profilaktyka jeśli chodzi o zdrowie serduszka :)

Gość wkwieciewieku

Ja mam taki -> sanity.pl/cisnieniomierz-senior-zasilaczem/

Gość Eliza

Ja mam ciśnieniomierz automatyczny BPM636 z Haxe, który posiada aprobatę Europejskiego Towarzystwa Nadciśnienie Tętniczego i jestem z niego bardzo zadowolona, podobnie zresztą jak reszta członków naszej rodziny.

Gość anja

U mnie to była taka sytuacja, że siostra szukała nowego ciśnieniomierza a ja potrzebowałam czegoś do mierzenia natlenienia krwi i wzięliśmy w zestawie Smartcardio + Duo control od Sanity. Wszystko działa jak najbardziej profesjonalnie i nieawaryjnie. :)

Gość ratta

Mogę polecić ze swojej strony ciśnieniomierz Easy Med. Bardzo prosty w obsłudze więc każdy sobie z nim bez problemu poradzi, wygodny, praktyczny. Ogólnie korzystamy w domu sporadycznie, bo nikt nie ma jakiegoś problemu z nadciśnieniem, ale na pewno warto mieć taki sprzęt, gdyby coś się działo.

Gość irek

Jak wybierzesz sanity to nie tylko masz dużo ciekawych sprzętów dostępnych, ale masz też pewność, że jakościowo będą na wysokim poziomie. W sumie niezależnie czy serce plus, senior czy jakiś inny model to zawsze ciśnieniomierze są na bardzo dobrym jakościowo poziomie.

Gość Olena
Dnia 9.06.2019 o 22:15, Gość Eliza napisał:

Ja mam ciśnieniomierz automatyczny BPM636 z Haxe, który posiada aprobatę Europejskiego Towarzystwa Nadciśnienie Tętniczego i jestem z niego bardzo zadowolona, podobnie zresztą jak reszta członków naszej rodziny.

Ja mam dokładnie ten sam ciśnieniomierz i jestem z niego bardzo zadowolona. Kupiła mi go mama, bo mówiła, że dużo pozytywnego o nim słyszała, a niestety pomiary ciśnienia muszę robić codziennie.