Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy dziewczyny

Jestem facetem i mam problem z przetłuszczająca sie cerą na czole i nosie.

Polecane posty

Gość pomocy dziewczyny

strasznie mnie to wkurza :( od czego to zależy? zła dieta? za dużo potraw pikantnych? Moje zakola non stop świecą :(

Gość white westie
nie jedzenie i nie przyprawy. po prostu twoja cera jest tlusta i musisz sie z tym pogodzic. swieci sie? no jedyne co mozesz zrobic, to zaopatrzyc sie w dobry matujacy krem do cery tlustej oraz w takie chusteczki pochlaniajace nadmiar sebum (czyli tego, co sie wlasnie sprawia ze skora swieci) i po prostu za kazdym razem gdy zacznie sie swiecic przykladac do skory. moze nie widzi ci sie to za bardzo, ale to jedyne co mozesz zrobic. ewentualnie proponuje odwiedzic kosmetyczke

Gość głupio to zabrzmi
ale jaest taki nowy krem Nivea Beautiful Skin. To coś jakby połączenie kremu nawilżajaco-matującego i fluidu do twarzy. Ma bardzo delikatny kolor i super matuje. Zawsze latem świeci mi się skóra i jedyne co sprawiło że nie mam wiecznie oleju na skórze to ten krem. Myję też twarz żelem Garnier Czysta Skóra. Gorąco polecam.

pomocy dziewczyny -> i uważaj na to, czym myjesz twarz, bo im bardziej ją wysuszysz, tym bardziej będzie świecić.

Gość white westie
Katrinne dobrze mowi. to ze cera tlusta to wcale nie znaczy ze trzeba ja wysuszyc. tlusta cera potrzebuje tak samo jak inne nawilzania

No pewnie, że dobrze mówię:D Wysuszana skóra broni się i wydziela coraz więcej sebum, przez co jest tłustsza. Wiem, bo sama przez kilka miesięcy chodziłam jak lampka choinkowa, zachodząc w głowę, jak i dlaczego:o