Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmk

problem z aukcja na allegro- nie wiem co zrobic

Polecane posty

Gość mmmk

w zeszlym tyg zamowilam torbe na wyjazd prosilam o przesylke za pobraniem aby bylo szybciej.Pisalam do sprzedajacej zgodzila sie.Dzisiaj wtorek a ja nie mam torby a ona nie odp na moje maile z pytaniem kiedy wyslala.Tel nie odbiera.Ja w tym tyg wyjezdzam i bede zmuszona kupic inna torbe.A jak ona mi przysle po moim powrocie? bo ona juz nie bedzie mi potrzebna.

Gość ///
myslę, ze zupełnie niepotrzebnie wybrałaś przesyłke za pobraniem. trzeba było z góry zapłacić, nadmienić, że Ci sie spieszy i przesyłkę byś miała następnego dnia, góra za dwa dni. przewaznie wysyłają polecony priorytet.

Gość uważaj żeby
jakbyś zapłaciła to na pewno by ci szybko nie przysłali - cwaniaczki to są - mają już hajs na koncie (lub idzie na ich konto) to pierdolą - możesz sobie poczekać.. a jak bierzesz za pobraniem to im zalezy żeby szybko kasę dostać więc szybko też wysyłają itd. napisz do allegro że nie możesz się z nią już ileś czasu skontaktować i dokończyć transakcji - bo tak, ona będzei żądać zwrotu prowizji a ty torbę pewnie dostaniesz i tak za dwa tygodnie..

Gość ///
nigdy nie wybrałam opcji za pobraniem, zawsze płaciłam z góry i zawsze było ok. ( mam nadzieję, że dalej tak będzie).

Gość kurcze wkurzona jestem

Gość storki
napisz jej negatywa to od razu odzew bedzie:)

Gość a kto
dziwię się,że nikomu nie przyszło do głowy,że za pobraniem czas przesyłki się wydłuża i nie ma w tym winy sprzedającego!! poczytaj sobie na cafe allegro

Gość tak po prawdzie
to allego nie ma nic do tego, sobie może pisac negatywa, ale jeśli torbę dostanie to autorka wyjdzie na idiotkę, bo to jej brocha ,żeby dotarła na czas, a to ,że sprzedająca się na cos zgodziła i mogła nie dotrzymać słowa to zupełnie inna sprawa:o

Gość nie zgodze sie ze za pobraniem
jest dłuzej - jak mi na czyms szybko zalezy to prosze o wysyłke z apobraniem i zawsze mam ja na dzien następny. widac sprzedawca zwyczajnie ci jej nie wysłał we wskazanym terminie. autorko topiku jest proste rozwiązanie - skoro prosiłas o szybką wysyłke za pobraniem, a sprzedawca nie wysyłał ci jej i nie ma z nim kontaktu to napisz ostatniego maila ze z uwagi iz wyjezdzasz a torba była ci potrzeba na wyjazd rezygnujesz z zakupu - na dowód zatrzymaj sobie maile jakie do niego wysyłałas , zeby miec potwierdzenie. nic nie tracisz bo kasy mu nie wpłaciłas, a skoro on cie olewa, to nie masz nic do stracenia. nawet jak dostaniesz negatyw, to ten jeden odzałujesz, a przynajmiej nie stracisz kasy i nie bedziesz miała 2 zbednych toreb.

jesli sprzedający sobie nie zastrzegł inaczej,ma tydzień na wysłanie towaru...tydzień tzn.siódmego od daty zakończenia licytacji moze wysłac towar czyli 7 dni + od 4 - 7 bedzie w drodze do Ciebie razem 14 dni :o negatywa mozesz wystawic ale to Ci nic nie da sprzedajacy postepuje zgodnie z regulaminem,a allegro i tak po obejrzeniu dokumentów/przy reklamacji/ uzna ze ma racje... porzycz torbe od kogos,ta jak przyjdzie bedziesz miała na przyszłość

Gość tak po prawdzie
no właśnie to miałem na myśli:o

Gość nie zgodze sie ze za pobraniem
ale przeciez jest napisane ze autorka ustaliła ze sprzedawca szybką wysyłke za pobraniem i w tym przypadku obowiązuje ta umowa! co innego gdyby nie ustaliła, albo zrobiła to po zakupie, choc skoro sprzedawca sie zgadza to ma obowiązek dotrzymac umowy. moim zdaniem ewidentnie zawinił sprzedawca, zwłaszcza ze nie ma z nim kontaktu!

Gość sroto toto
ja już od 3 dni nie odpowiadam na meile i tel bo mialem ważne sprawy prywatne. Czy wy myślicie,że ludzie żyją tylko allegro ?

Gość to fajnie
a na stronie o mnie ma napisane ze szczegoly ustalac przed aukcja.wystawie chyba jej negatywa i juz.Moglam u kogos innego zamowic

Gość kkkkkkkkkkkkk mmmm
mam gdzies negatywa ile mozna czekac? juz 5 wiadomosci wyslalam poprzez allegro i nic nie odp.A widze ze sie codziennie loguje na allegro.Sprzedawca nie powazny