Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chelka

cellulit

Polecane posty

Gość walusia1
\"Drenaż limfatyczny to rodzaj specjalistycznego \"masażu\"wspomagającego odpływ chłonki z kończyn.\" :) jak łykasz celle i chodzisz na masaże to cellulit powinien zniknąć :)

Gość magic moment
drenaż limfatyczny najlepiej usprawniają masaże :) sama kiedyś chodziłam na takie specjalne - bańki. Świetna sprawa. Łykałam celle, ale tylko 2 miesiące bo tak mi szybko cellulit zszedł. Do tego miałam dietę i dużo się ruszałam.

Gość sałatki zawsze
a widzieliście to? szukałam w necie ile kosztuje cellasene i inneov i znalazłam takie coś Ciekawe czy działa, bo cena przynajmniej normalna

ja od 2 miesiecy wcieram w siebie oliwke z ziaji na cellulit i szczerze fajnie schodzi juz prawie nie widac sladu po cell.. ale niestety wada taka ze trzeba troszke wmasowac :) bo to oliwka do masazu takze cierpliwym polecam :)

Gość plasterek miodu
oliwka na cellulit? O tym jeszcze nie słyszałam :P o tabletkach tak, zastanawiam się nad zakupem, ale przyznam wybór nie jest łatwy... chociaż w sumie jak mają badania i są bezpieczne to chyba się opłaca.

Hm ja juz mam cellulit ;/ Masakra i tak właśnie ten temat mnie poruszył do napisania tutaj i mam pytanie :) Jakie ćwiczenia moga zwalczyć to coś okropnego zwane cellulitem ;P

Gość grochuffka
ja wykonuję takie ćwiczenie, że kładę się na plecach, uginam nogi w kolanach i podnoszę do góry biodra napinając mięśnie ud i brzucha. Robię to 50 razy, najczęściej wieczorem zanim się położę spać. Poza tym czasem wstaję wcześniej żeby sobie pobiegać. No i nie ma co ukrywać, że masaże też są bardzo ważne, ja do tego jeszvze tabletki dla pewności łykam. A celle to mi moja masażystka właśnie doradziła.

Gość aksjnfvie
cellulit cellulitowi nierówny. dobrze zebysice pisały na jaki stopien wam te kremy pomogły. Ale skale też są rózne wiec dobrze jesli opiszecie jak to u was wygląda. moj tyłek np wyglada jak kalafior...:( watpie zeby mi cokolwiek pomogło.

Gość smells like 90
ja gdzieś czytałam o bańkach - kupiłam i masuję się raz w tygodniu profilaktycznie.

ja zaczęłam brać hormony, które powodowały zatrzymywanie w organizmie wody, jestem strasznie opuchnięta a do tego zrobił się potworny cellulit na udach i pośladkach. Osobiście polecam ćwiczenia na stepperze. Nie stosowałam nic innego - żadnych kremów, masaży, diety i już po tygodniu zredukował mi się co najmniej o połowę - tak na oko ;). A po miesiącu nie ma po cellulicie ani śladu. JA jestem z efektu zadowolona dlatego polecam :)

Gość antybrzydula
a mozna brać razem hormony i celasene? wiem że cellulit zwykle pojawia się "w związku" z hormonami, ale nie zrezygnuję ani z tego ani z walki z cellulitem tymi tabletkami :)

Gość anulllkaaaa25
na jakd długo starcza jedno opakowanie? i jak długo trzeba je brać zeby były widoczne efekty?

Gość racia
najlepiej to przeprowadzić taką trzymiesięczną kurację. Jedno opakowanie cellasene kosztuje ok 110 zł, wystarcza na miesiąc. Poza tym warto pamiętać o odpowiednich ćwiczeniach i diecie. celluolit da się pokonać :P

Gość akshau
spor trochę.

Gość ciepła czekolada
ja wiem, 100 zł to nie tak dużo. Są droższe. Tańsze też są, ale in raczej bym nie ufała. Jak dla mnie to podstawą są badania, inaczej żadnym tabletkom bym nie mogła zaufać.

Gość spódniczka w kwiaty
a ja już taniej znalazłam, za 93 zł na takiej jednej aptece internetowej. I jeszcze jakieś gratisy do wysyłki dodają

Gość dancin
ja cellasene w zeszłym roku łykałam. Nie miałam jakiejś szczególnej diety, jedynie co to słodycze odstawiłam. Ale sporo się ruszałam i na dobre mi to wyszło. Po 3 miesiacach tabletki odstawilam, ale nadal o soebie dbałam, ćwiczyłam itd. I cellulit nie wrócił!

Gość spódniczka w kwiaty
zaczęłam łykać cellasene ale efektów jeszcze nie ma. pewnie dlatego, że jeszcze za krótko je łykam, dopiero jakieś 2-3 tygodnie. Podobno pod koniec drugiego opakowania są najlepsze efekty

Gość Morana
Ja cellulitu pozbyłam się już dawno, teraz tylko dbam o to żeby nie wrócił. Ale szczerze, to same balsamy nic mi nie dały. Musiałam przejść na dietę, zapisać się na ćwiczenia. Tabletki też sobie kupiłam żeby efekt był pewniejszy.

Gość Miniczkka
Mam pytanie do kobiet, które stosują tabletki Cellasene. Drogie Panie, czy po trzech miesiącach koniecznie trzeba odstawić tabletki czy można brać je trochę dłużej? Co jeśli cellulit nie zniknie po trzech miesiącach?

Gość good mel
po trzech miesiącach tak czy siak cellulit powinien się sporo zmniejszyć, ale trzeba przerwę zrobić. Chociaż jak będziesz systematycznie brać celle, do tego ćwiczenia to myślę, że 3 miesiace spokojnie wystarczą.

Gość cincina
a słyszeliście, że teraz jak się kupuje 2 opakowania cellasene to jedno jest tańsze o 40%? :)

Jest bardzo dużo kremów przeznaczonych do zwalczania cellulitu, jednakże osobiście proponuję, abyś spróbowała pozbyć się pomarańczowej skórki dodatkowo za pomocą zabiegów, które możesz wykonać w domu. Zapewne wiesz, iż samo wklepywanie kremu nie wystarczy, aby osiągnąć zadowalający efekt gładkiego ciała pozbawionego wszelkiego rodzaju grudek i nierówności. Proponuję ci na początek dobroczynny masaż. Potrzebna ci będzie do tego zabiegu pielęgnacyjnego specjalna rękawica , lub szczotka z plastikowymi wypustkami, albo myjką (te przedmioty zakupić możesz w drogeriach, lub sklepach kosmetycznych, z pewnością dostaniesz je tam bez problemu). Czynność mającą na celu wspomaganie walki z cellulitem zacznij od masowania od najniższych partii ciała, czyli od kostek, masuj do góry w stronę serca, kolejno łydki, później uda, pośladki i brzuch. Abyś mogła osiągnąć optymalnie satysfakcjonujące cię efekty masaż musisz wykonywać systematycznie codziennie, dzień po dniu przez czterdzieści minut. Takie masowanie partii ciała dotkniętych pomarańczową skórką wpływa znakomicie na poprawę krążenia krwi i limfy. Następny krok to nałożenie kosmetyku antycellulitowego, możesz stosować dowolny, jednak przy zakupie takiego rodzaju preparatu zwracaj uwagę na jego właściwości, to znaczy, czy przyśpiesza spalanie tłuszczu, czy wzmacnia i uszczelnia naczynia limfatyczne, oraz czy ma działanie pobudzające mikrokrążenie. Poza tym, że będziesz stosowała się do wyżej wymienionych wskazówek, powinnaś również zadbać maksymalną ochronę przed tworzeniem się cellulitu poprzez stosowanie odpowiedniej diety. Jedz przede wszystkim zdrowo i chudo. Zrezygnuj z tuczących słodyczy i fast-foodów ponieważ to one są głównym i największym czynnikiem odpowiedzialnym za powstawanie pomarańczowej skórki. Spożywaj dużo warzyw, owoców, pij soki, bo to właśnie one zawierają najwięcej witamin. Kolejną ważną rzeczą jest ruch i aktywność fizyczna. Nie prowadź siedzącego trybu życia tylko się ruszaj. Wykonuj sukcesywnie serie ćwiczeń, spędzaj aktywnie czas na świeżym powietrzu. Więcej na temat walki z nieestetyczną skórką pomarańczową możesz znaleźć tu http://cwiczenianacellulit.info.pl/2010/05/26/domowe-sposoby-na-cellulit-a-zabiegi-kosmetyczne-2/

Gość nicit31
Fajny program antycellulitowy jest w sklepie internetowym pollenaewa. Teraz mają na niego extra promocję.

Żeby trwale usunąć cellulit, to na pewno trzeba zmienić dietę i przyzwyczajenia. Na pewno nie pozbędziemy się go siedząc przed telewizorem :) Ale zabiegi mogą nas mobilizować do wprowadzania właśnie takich zmian.

Olgas ma rację. Ja po ciąży się załamałam Normalnie taką masakrę miałam na pośladkach i udach, że wstyd było się pokazywać. W końcu mama namówiła mnie na profesjonalne zabiegi i jestem zadowolona :) Szczególnie, że mi ubyło kilka centymetrów po nich :)

Gość Co robiłas?
A co robiłaś? U mnie koleżanka po ciąży też tak narzeka. Smaruje się jakimiś kremami, żelami nawet sama się folią owija :P

Zdecydowałam się na dwa zabiegi SPM i sidle styler . SPM moja mama od dłuższego czasu robiła w Elite i efekty były, więc ten drugi zabieg to wzięłam bardziej z ciekawości :) I nie żałuję.Zdecydowałam się na dwa zabiegi SPM i sidle styler . SPM moja mama od dłuższego czasu robiła w Elite i efekty były, więc ten drugi zabieg to wzięłam bardziej z ciekawości :) I nie żałuję.