Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmęczona80

SPRAWA PLEMNIKA....

Polecane posty

Gość zmęczona80

Wiem,że się powtarza, że co niektóre forumowiczki wkurzą:), ale....powiedzcie mi, czy używając prezerwatywy,prawidłowo założonej, co się nie zsunęła i nie pękła można zajść w ciążę? Bo słyszałam,że plemniki mogą przenikać przez strukturę prezerwatywy. Wiem, wiem, chyba się śmiejecie z tego, ja też tak zareagowałam, ale zaczęłam się zastanawiać, jak kilkakrotnie mi się taka nowinka przez uszy obiła. A i jescze jedno...Z czego wynika,że ileś par przy stosowaniu gumek 'wpada" (indeks Pearla). Czy z tego,że gumka peka, zsuwa się, czy tak po prostu wpadają, wtedy, gdy wszystko jest tak jak należy?:)

Gość zmęczona80
up

Gość zmęczona80
no co jest?

Bzdura totalna. Dobrze założona prezerwatywa z którą nic sie nie stało jest opewnym zabezpieczeniem.

to prawda ze prezerwatywy maja mikro pory i przez nie moga sie dostac plemniki(tez o tym slyszlam). Co do badan o skutecznosc nie mam pojecia (ale moim zdaniem nie naciagnieta i dobrze zalozona gumka nie powinna pęknąc :) ale nigdy nic nie wiadomo tabsy maja prawie 100% pewnosci ze niezajdziesz w ciaze, a jednak na forum co jakis czas pojawia sie topic z info ze jakas laska zaszła w ciaze przy tabsach.

Gość zmęczona80
No właśnie...O tabsach słyszałam,że któraś tam wpada, dlatego nie wiadomo, co z gumkami...

Gość ja robię....
najlepiej i tabsy i gumki i wtedy nie ma bata zajsc w ciaze sie nie uda...

Gość ja robię....
najlepiej i tabsy i gumki i wtedy nie ma bata zajsc w ciaze sie nie uda...

Gość kaffi
tabsy... tylko nie kazda moze je brac. Wydaje mi sie ze nie ma szans na zajscie w ciaze jesli prezerwatywa jest zalozona prawidlowo itd. Miliony par na swiecie kocha sie tylko z gumka i nic sie nie dzieje ;)

Gość hmm ...
tez mysle ze to niemozwliwe :) a co do tabsow + gumka ... chyba po to sie bierze tabsy zeby z gumkami skonczyc, nie uwazacie ??

Gość Wrozka Anastasja
mozna zajsc :(w ciaze przy prezerwatywach.ja zaszlam.

Gość zmęczona80
Wróżka a jak to się stało,że zaszłaś??? Czy wszystko z gumkami było oki?

Gość na receptę
up

100% pewnosci jak jest zalozona prawidlowo ,nie peknie ,nie zostala uszkodzona Przez strukture gumy nie przechodza nawet wirusy a chyba sa mniejsze od bakterii nie mowiac o plemnikach

Gość biologica
oczywiście niby lateks to lateks i nie ma zadnych "dziurek" tak samo jest z np. stolikiem w szkole gdy patrzysz na niego to nie widać zadnych bakterii a jak popatrzysz pod mikroskopem to zobaczysz ich miliony tak samo jest z prezerwatywa!! ona ma szczelinke przez ktore moga przedostać sie plemniki szczegolnie u mlodych chlopakow dlatego wiesz liczy sie fart.........i lepiej juz stosowac prez i globułke

Gość no to ładnie....
straszne, bo ja myślałam,że gumki są oki, jak nie pęknie i nie zsunie się to nie ma się czym martwić.:(. Używamy od 5 lat chyba zacznę jednak. Boję się bo było oki, tylko w dni płodne, potem plamienie na następny dzień, trwające 3 dni(pierwszy raz w życiu). I w międzyczasie ból jajnika, teraz mija tydzień i jajnik boli mnie nadal, nawet zaczynam czuć,że bolą mnie dwa i tak się czuję jakbym miała dostać ores, a to dopiero pod koniec sierpnia. Myślicie,że to c...?

Gość no to ładnie...

Gość biologica
Nie to jeszcze nie oznacza ciązy:):)

Gość no to ładnie...
ale się boję,po tym co napsałaś...,to mam jakieś dziwne przeczucia. A tabletek nie mogę brać

Plemniki przez mikro dziurki w prezerwatywie ?? a jest tu ktos taki kto zaszedl od tego ?? cos mi sie wierzyc nie chce .... chyba procent takiego zajscia wynosi tyle co nieskutecznosci tabsow anty ....

Gość bilogica
Nie wierz jak nie chcesz heh tylko pomyśl czemu ludzie stosuja i prezerwatywe i np. globułke??? hmm.....:D:D:D:D:D:D Duzo jest takich przypadkow poszperaj bardziej w necie:)

ale opowiadacie pierdoły, straszycie tylko dziewczynę!!!! To bardzo dziwne że większości kobiet stosuje prezerwatywy nawet przez kilka lat i nie zachodzą w ciążę!!! Ja też stosuje od pół roku (tylko prezerwatywę) i nic się nie stało, a kochamy się kiedy chcemy. Więc prezerwatywy są skuteczne jeśli nie ma wady produkcyjnej, jest dobrze założona i jeśli podczas stosunku nie zsunie się. Pozdro dziewczyny 🌼

Gość bilogica
Głupoty to ty opawiadasz.hah dobre poł roku i ma juz doswiadczenie w tym:):):D:D:D:D:D:D Tak sie składa ze nie ktorzy nic nie uzywaja i tez nie wpadaja ...........i tak jest we wszystkim.........oooo boshe!!!

Gość no to ładnie...
ło rany,co się na zapas będę martwić. My stosujemy od 5 lat, i niezależnie od dnia cyklu. Na razie wszystko było oki, no schizy średnio co 3-6 miesięcy to standart u mnie:)

bilogica - masz takie doswiadczenie w tym temacie: znasz kogos kto tak zaszedl ?? a i \"czemu ludzie stosuja i prezerwatywe i np. globułke???\" hmm ... bo sie boja ? a dlaczego niektorzy stosuja tabletki i prezerwatywy ? ... bo sie boja i wola byc spokojniejsi ... no to ładnie.... - my uzywamy od 3 lat i jeszcze ani razu nam nie pekla, nie zsunela sie a i pleminki tez nie przeszly przez te pory :)

bilogica Dobre i pół roku doświadczenia niż żadne. Jasne gdyby plemniki fruwały sobie o tak przez lateks to co druga dziewczyna która stosuje prezerwatywy była by w ciąży heh :D:D:D:D więc nie strasz innych!!!

Gość właśnie ten indeks
ta mniejsza liczba - to procent osób które PRAWIDŁOWO stosowały prezerwatywę i zaszyły w ciążę. ta większa odnosi się do osób, które dość "luźno" do sprawy zabezpieczenia podchodziły. jest dokładnie tak, jak pisze BIOLOGICA. nawet durex parę lat temu jakiś raport w tej sprawie publikował - żeby nie mieć problemów jak kogoś ich gumki zawiodą jednak - nie jestem w satnie przytoczyć linku z powodu upływu czasu, ale był na 100 proc.

Gość właśnie ten indeks
aha, co do zachodzenia i nie zachodzenia w ciążę - wiesz, ile osób teraz chce zajść i nie może? tak samo jest z każdym zabezpieczeniem - jeśli osoba jest ZDROWA to ma większe szanse zajść w ciążę niż osoba, która potem będzie mieć problemy (ale wiadomo, ze tego teraz nie wie)

Gość właśnie ten indeks
*wpaść stosując zabezpieczenie - o to mi chodziło:)

Gość biologica
Własnie ten indeks>>>>>> Dzieki za poparcie ale widzisz sa modrzejszwe ode mnie!! Do ciekawusia>>tak sie składa ze znam bardzo wiele takich przypadkow i nie mowie tutaj o osobach ktore za pierwszym razem przy uzyciu gumki wpadły tylko o tych z dłuzszym starzem:) A w tych sprawach wiem duzo bo ucze sie i moim przedmiotem jest biolca:) Ja jak sie o tym dowiedziałam kiedys od dr.prof. to mi rece i nogi opadły hehhe:D:D:D:D:D:D:D: pzdr.dla kate555:D:D::D