Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tylko_nie _to

grzybica pochwy

Polecane posty

Gość tylko_nie _to

potrzebuje pomocy! w sobote jade na urlop do chlopaka, ktorego nie widzialam 5 miesiecy i co.. zlapalam grzybice! tak stwierdzil lekarz, mnie wydawalo sie raczej,ze to jakies uczulenie. przepisal mi gynazol-krem w aplikatorze ,ktory wzielam wczoraj na noc, dawka pojedyncza. nie czuje zadnej poprawy! obawiam sie,ze skoro nie czuje gwaltownej poprawy od razu to juz mi nie pomoze. moge jeszce isc do lekarza w rode i poprosic o cos,co dziala szybko-np jedna globulka, tylko co? co wam pomoglo w krotkim okresie?? pliss, pomozcie

Gość kaffi
Nie wiem czy jest jakis lek na grzybice ktory szybko zadziala... Ja dzis bylam u lekarza bo rowniez zlapalam to paskudztwo... zapisala mi lekarka krem, tabl do ustnie i globulki. mam je stosowac przez 10 dni wieczorem a pozniej wykupic kolejne opakowanie ale jakis innych i stosowac jeszcze 6 dni... Kazala sie tez w tym czasie nie kochac... wylecz to lepiej dobrze bo pozniej mozesz miec powazne problemy. pozdrawiam:)

Gość pastuszek
Uzyjcie gumki. Nie ma innego wyjscia. Pomijajac fakt ze pewnie nie bedziesz miala przyjemnosci z sexu, bo wiadomo jak to z grzybkiem - piecze.

Gość czosneczek polecam
Ząbek czosnku sobie włóżcieMoże być przewiązny nitka dentystyczną żeby mozna było łatwiej wyjąć:) A tak poz atym to już był taki topic, poszukajcie:)

ORUNGAL na recepte.. 2 tabletki rano 2 wieczorkiem. mi tak zapisala.. ale nie lepiej sie raz zabezpieczyc i porzadnie przeleczyc?? niz sprzedac chlopakowi i odebrac pozniej spowrotem?:) ORUNGAL oczywiscie nie sam tylko jeszcze globulki a na deser lactovaginal:P

Gość sex to raczej bedzie cie
bolał, wiec nie wiem czy to przed nim ukryjesz. Grzybica wcale latwo nie przechodzi. jak juz sie wyleczysz to kup lactovaginal (bez recepty) i bierz go profilaktycznie.Dobry jest tez plyn Tantum rosa to podmywania i Lactacyd plyn ginekologiczny do podmywania-bardzo lagodzi objawy.

Gość tak myślę se ze
nie nie nie, nie rób tego! naprawdę nie warto podrażniać sobie pochwy, zarazić swojego chłopaka i sie męczyć z tym dłużej. polecam jednak wstrzymać się od seksu (i tak nie będziesz miała z niego przyjemności). i poszłabym do lekarza, bo co to ma być, sam krem na grzybka? pewnie ma podpisaną umowę z producentem tego leku :/ najlepiej poproś o flukonazol czy orungal do tego coś dopochwowo (np. gyno-femidazol, gynoxin, ostatecznie clotrimazolum), koniecznie lacibios femina trochę dłużej i będziesz mogła znów się cieszyć seksem :D a jak nie dasz rady, to faktycznie jedyne wyjście, to gumki i potem może jakieś tantum rosa i maść clotrimazolum? tylko wtedy to już też warto pomyśleć o leczeniu partnera. zastanów się porządnie więc!

Gość doda-ajj
pimafucin.w zależnosci od objawów kuracja 3 dniowa(krótka na łagodniejsze dolegliwosci) lub 6 dniowa(na silniejsze) jest jeszcze jedna metoda.tylko nie wiem czy w pl dostepna.globulka jednodniowa pevaryl.

Gość doda-ajj
dodatkowo doustne-koniecznie!!!

Gość fredulka
I jak sobie poradziłaś z tym fantem? Grzybica to sprawa która trzeba wyleczyć a nie zaleczyć, żadnego czosnku, chyba, że do jedzenia, leki na grzyba dobre trzeba brać, ja zawsze dostaję lacibios femina na odbudowę flory bakteryjnej i nystatynę ( przeciwgrzybiczy) ale nie na każdego ona działa, zresztą najlepiej by było zrobić badania, wymaz, biocenozę, żeby zobaczyć czy czasem infekcja nie jest mieszana i żeby lekarz dobrał odpowiednie leki a nie w ciemno. Polecam wątek grzybica pochwy cd skasowanego topiku, tam jest całe morze informacji na temat walki z grzybicą.

Gość Ania 1984
Gynazol jest całkiem skuteczny. Ale nie powinno się uprawiać seksu przez minimum 4 dni od zaaplikowania tego kremu.

Gość Ewqa000
U mnie Gynazol zadziałał bardzo szybko. To znaczy zaaplikowałam krem ok. 18, a ok. 22 już było lepiej, a następnego dnia to już prawie wogole nie czułam swędzenia ani pieczenia.

Gość ziolo
ja tez uzywalam gynazol,ale czesto problem grzybicy powraca flumycon mi pomaga

Gość Sandrunia25
Odnosnie kremu Gynazol. Pisalam juz o nim pare razy bo po zaaplikowania mialam dziewne objawy. Z pochwy wydobywalo sie bardzo!! dużo gęstej bialej sybstancji. W środku byłam cala biala. Juz myslalam ze ten krem jeszcze bardziej rozszerzył grzybice. Ale ku zdziwieniu, po tygodniu od jego zastosowania wszystko znikneło. Nie mam juz upławów, pochwa jest czyściutka. Zero nalotu! Teraz juz wiem jakie bylo jego dzialanie. On poprostu przez pare dni uwalnial tą substancję i wszystkie drożdze byly wyplukiwane z pochwy. Zobaczymy jak bedzie dalej ale jak narazie jest super.

Gość przygnebiona ciute
dostalam po raz pierwszy gynazol. troche sie nieswojo czuje, ze nic doustnego z lekow nie dostalam i tylko raz sie aplikuje. zwykle mialam mycosyst czy orungal oprocz globulek przez kilka dni. ale moze bedzie dobrze. na flore dosstalam tym razem lacibios femina, podobno lepszy... lactowaginal mi nigdy nie pomagal na dlugo.... trzymajcie kciuki...

Gość wafelek z kremem
nie ma się co przygnębiać, to jest dobry lek i ma dobre działanie, pomyśl, że aplikujesz raz i spokój;] Ja ostatnio miałam mieszaną i dostałam z macmiror complex i codziennie trzeba było aplikować, więc ciesz sie, że masz taką wygodę. No i fakt, że lacibios femina lepszy, i jeszcze dodatkowo wygodniejszy;] Więc sie nie przygnębiaj już tak, tylko idz na spacer, a nie przed kompem gnuśniejesz:P

Gość dorka out
Dziś dostałam krem Gynazol od ginekologa właśnie na grzybka. Mówicie że dobry? Zaaplikuje na wieczór i zobaczymy.

Gość hm...../////
na mnie niesttey nie podziałał:/ wyrzucone pieniądze w błoto bo drogi + jeszcze pimafucort , wyszło ok 70 zł i nie pomogło ale po co jakis posiewe zribic ehhh, lepiej zebysmy wydawali kase i wracali i tak ciągle i za 100 razem moze zrobią jakis posiew...i to ma byc XXI wiek:/

Gość KArkulec
to już lepiej samemu pójść i zrobić posiew za 20/30 zł, bo potem faktycznie leczą na oko i się wydaje maga wielkie ilości kasy na cuda. Ja sama zrobiłam posiew, z nim poszłam do ginka i dopiero wtedy dał mi leki, tak samo jak sama sobie zdecydowałam, ze łykam lacibos femina, kurde, do kitu czasem jest to wszystko, ze zamiast oddawac sie w kompetentne rece to trafiamy do ludzi ktorzy tak na serio mało wiedzą.

Gość Magat
Ja tez robiłam bnadania na własną rękę i dopiero potem do lekarza, od którego zresztą dostałam gynazol. Akurat moim zdaniem jest dosć skuteczny. Cena... hmmm

Za gynazol i pimafucort zapłaciłaś 70zł? o matko, ja byłam wczoraj u gin, zapisała mi te leki do tego jeszcze flukonazol i powiedziała, że załpacę 50zł z kawałkiem za to. A co do gynazolu, podobno to lek nowej generacji, od jakiegoś roku w Polsce. Mi lekarka powiedziała, że kobitki się po nim świetnie czują. Ja już się leczyłam na grzybicę kilka razy, raz na e.coli, teraz znowu grzybica i mam nadzieję, że te leki już mi pomogą bo mam dosyć walki z tymi nawracającymi infekcjami. no cóż, zobaczymy. życzę sobie szczęścia;p

Gość magmaa
Od czego właściwie robi sie grzybica? ? Ja mam podobne objawy 0 bia le uplawy, mało intensywne, czasem świąd ale nie zawsze. Lekarz dał mi Macmiror Complex, potem Metronidazoli i cos doustnie, na jakis czas przeszło - teraz znowy jazda :O Co mi jest? to grzybica czy raczej jakies zakazenie bakteryjne itp

Gość ja pierdykam
doda-aj --> gdzie dostalas te globulke pevaryl? to jest na recepte? prosze o wszystkie info na ten temat!

Gość taka jedna z innego osiedla jj
stary temat,ale podbijam z pytaniem ,jesli lekarz przepisal mi orungal 200 mg rano i 200 z wieczora i do tego jedna globulke gynoxin tą mocniejsza i na drugi i trzeci dzien mam nadal pieczenie i leci ze mnie mnostwo wody z serem (globulke dwa dni wczesniej uzywalam wiec to nie przez to)to znaczy ze leczenie dziala czy ze wogole nie podzialalo???

Gość gość
Dziewczyny, jeśli dbacie o soją higienę i nie miewacie przygodnego seksu, to gwarantuje, że większość grzybkowych przygód jest od stringów - na logikę, paseczek po skorzystaniu z toalety nie zawsze trafia w to samo miejsce, a bakterie z o***tu powodują właśnie takie objawy: grzybica, drożdżyca... Ja po zakupieniu zestawu bielizny na całą pupę, mam spokój :)

Gość gość
Ja nie noszę stringów a i tak od czasu do czasu zdarzała mi się grzybica. Najczęściej w momentach kiedy byłam osłabiona albo na wakacjach albo po okresie lub kiedy zażywałam antybiotyk. Teraz od czasu do czasu robię sobie kurację probiotykiem dopochwowym lactovaginal przez 7-dni i mam problem z głowy. Zawarte w nim żywe szczepy bakterii probiotycznych kolonizują pochwę i stanowią naturalną barierę ochronną przed patogenami.

Gość Itrakonazol Sprzedam
Itrakonazol Orungal grzybica drożdżyca kandydoza łupież Odstąpię Itrakonazol 100mg pod nazwa Icozole, 10 tabletek w listku. Liczę 3.5zł/tabletka plus wysyłka pobraniowa z Polski lub lotnicza rejestrowana z Tajlandii 20zł. Firma V.S. Pharma Co z Bangkoku. Ważny 01.2020. Każdy listek opisany nazwą, składem, numerem rejestracyjnym zezwolenia na produkcję, na folii wytłoczona data produkcji 1.2018, ważność i numer produkcji. Przy zakupie całego zapieczętowanego opakowania 100 tabletek cena 300zł, włącza koszt wysyłki. Jan Krongboon massagewarsaw gmail com Grzybice układowe lub wieloogniskowe: aspergiloza, kandydoza, kryptokokoza (włącznie z kryptokokowym zapaleniem opon mózgowo-rdzeniowych i mózgu), histoplazmoza, sporotrychoza, parakokcydioidomikoza, blastomikoza, chromomikoza i inne rzadkie grzybicze zakażenia układowe. Dermatologia: łupież pstry, grzybice skóry, grzybice paznokci, a także kandydozy jamy ustnej wywołane przez dermatofity i/lub grzyby z rodzaju Candida. Okulistyka: grzybicze zapalenie rogówki wywołane przez dermatofity i/lub drożdżaki.

Gość prazykwantel sprzedam

Nystatyna dopochwowa tabletki grzybica pochwy sromu infekcje przeciwgrzybiczne

Oferuję Nystatyna 100mg dopochwową po 2zł tabletka. Listki po 5 tabletek. 
Ważna 3.2021.
Producent Continental Pharm Co, Bangkok.

Mam też nystatynę 500 000 jednostek, w listkach po 8 tabletek po 2zł tabletka. 

Wysyłka pobraniowa 20zł.

Na grzybice mam również:

Itrakonazol Orungal 100mg, 3.5zl tabletka, listki po 10 tabletek

Flukonazol 200mg 3zł, listki po 10 tabletek

Doksycyklina 100mg po 2zl tabletka, listki po 10

Gryzeofulwina 500mg 3zl tabletka, listki po 10

Ketokonazol 200mg 2zl, listki po 10

Amfoterycyna B butelka 10g 80zl

Jan Krongboon

massagewarsaw gmail com