Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie do wszystkich

Basen, sauna a starania i ciaza

Polecane posty

mam pytanie, otoz staram sie o dziecko od dluzszego czasu. niestety nici, ale nie o tym. czy plywanie albo sauna moze zaszkodzic ciazy albo staraniom? jesli np bede chodzic do sauny a bede w ciazy, np nie wiedzac jeszcze o tym. czy plywanie takie bardziej sportowe moze miec wplyw na ciaze?? prosze o rade dzieki

Gość to sie rozwiedz
a wszystkie piszecie ze zawsze takie pomocne jestescie:(

Gość odpowie ktos

czyli jak sobie pojde na basen i poplywam tak normalnie, nie przemeczejac sie za bardzo to nie ma problemu? na razie nie wiem czy jestem w ciazy czy nie, bo wlasnie sie starania skonczyly i jeszcze kitla dni do spodziewanej@. wiec chyba teraz nie zaszkodzi?

i dzieki za odp

Gość tłuczuś
A cholera wie. Jak dziecko mocno siedzi, to nawet tłuczenie po brzuchu mu nie zaszkodzi. Na moje oko to jesli plywasz zawsze, to zaden to dla płodu wysiłek - bo dla twojego organizmu to normalka. Co do sauny to nie mam pojęcia, ale tak intuicyjnie to bym sobie darowała na czas oczekiwań

ja chodziłam na besen do 8 miesiąca ciazy i nie było problemu ale lekarz o tym wiedzial i wyraził zgode bo z tym liczą sie stany zapalne gdyż basen jest publiczyny

ja jeszcze nie jestem w ciazy, tylko staram sie, ale niestety z kiepskim skutkiem juz od 8 miesiecy:( tzn, ze teraz przed @ mam nie chodzic do sauny bo moge byc w ciazy ale niekoniecznie ?

jesli ide to max na 4-5 minut bo nie wytrzymuje dluzej i nawet nie zdaze sie nagrzac, to tak zeby sobie pory otworzyc i cere poprawic:) ael do tego mozna tak podchodzic, nie pij ani grama alkoholu bo mozesz byc w ciazy a ja juz tak od 8 miesiecy moze jestem moze nie i na koniec wychodzi ze nie. postanowilam plywac sobie, bo chce zrzucic kilka kg, bo na diete nie moge, bo przeciez jest jeszcze bardziej nie zdrowa jak sie stara o dziecko. a tak na marginesie, to ja mam juz dosyc tych staran, chce normalnie zyc, moge sie tak kilka lat jeszcze starac i nic z tego nie bedzie:(

nie podchodz do strana tak zdetrminowana bo z tego sa nici bez przesady ja w ciąży nie jadłam przez 3 miesiace miesa bo mnie odrzucało a własciwie przez cała ciaze jadłam mało miecha bo jakoś mi nie smakuje jem za to mnóstwo zup owoców warzyw i gum Mamba :D bo takie mordoklejki a alkohol hmmm na początku miałam strszną ochote na piwo i piłam małą szklaneczke tak ok 200ml bo nie dawałam rady funkcjonować jak słyszłam psyczenie otwierającej sie puszki czy buteli miałm straszny slinotok wiec piłam ale po 3 miesiacach to mi przeszło za to wina nie moge do tej pory zachowuj sie normalnie żyj normalnie

myszka wielki dzieki za wszystko, dzieku je za porady. wiele dziewczyn niby takich pomocnych itp itd, ale generalnie to tylko ich wlasne tylki interesuja i nawet nie racza nic doradzic. dzieki i zdrowka zycze;)