Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Clara25

prosze o pomoc, mojemu małemu kotkowi ropieje oko

Polecane posty

nie wiem co zrobić. Raz mu otworzyłam , ale teraz znów sie zalepia, a drugie oczko mu łzawi. Czy moge mu przetrzeć wacikiem nasaczonym kroplami z świettika? ma ponad 3 tyg.

Gość * kokss
najlepiej jest przecierac oczko kota wacikiem zamoczonym wczesniej w rumianku.

Gość zapytam a co mi tam
skontaktuj się z lekarzem,moj miał to samo -okazało się że to jakaś kocia przypadłość,dostał leki i teraz cieszy się zankomitym zdrowiem a miał 3 tygodnie jak to się zaczęło,koniecznie do weterynarza

Najlepiej idź do weterynarza, a tak poza tym to spróbuj przecierać to wodą utlenioną i rumiankiem.

Gość koniecznie idź
do weterynarza, a zanim pójdziesz przemywaj wacikiem nasączonym zaparzonym rumiankiem. Justa007 - wodą utlenioną ??!!

ja zawsze w takich sytuacjach (ale u swoich psów) stosowałam esencje z czarnej herbaty, ale weterynarz to najlepsze rozwiązanie. Pozdro🖐️

Gość * kokss
moja kumpela biegla od razu do weterynarza jak jej kotu oko ropialo, a weterynarz kazal jej przemywac rumiankiem.. no ale zawsze lepiej sie upewnic ;)

Gość tylkodszfhbdshbf
tylko rumiankiem i do weterynarza

dla pewnosci idz z kociakiem jutro do weterynarza, bedziesz miala pewnosc i uspokoisz sie, mam nadzieje ze oczka wyzdrowieją:)

Wybaczcie, pokręciło mi się z tą wodą utlenioną. Jeśli jest rana (chociażby pod okiem) to można petrzeć, ale oka NIE!!! PRZEPRASZAM ZA POMYŁKĘ, NIEDOCZYTAŁAM :(

Gość Eleonorra
idz do lekarza bo są tzw kocie choroby ,w ktorych objawem jest ropiejace oczko

Gość kkslslslls
TYLKO NIE WODA UTLENIONA!!!!!!!! A tak w ogóle idź do weterynarza, a nim to zrobisz, mozesz kupić jakieś ludzkie kropelki, powiedz ze to na stan zapalny, cos ci powinny dać bez recepty, kotu można poznać każde ludzie krople, te zwierzęce są mocniejsze. Rumianek to za mało, potrzeba antybiotyk. To bardzo często przypadłość małych kotów, ale to trzeba fachowo leczyć.

Zwierzece krople i w ogole leki nie sa mocniejsze tylko inne. Nie zawieraja skladnikow ktore moga dla zwierzecia byc trucizna. A z kotami jest tak ze wiele lekow moze okazac sie trucizna - wiec ja bym raczej nie sugerowala uzywac kropel dla ludzi tylko poszla do weterynarza...

Gość ;P
Moja kotka dostała jakąś grypę i mi zdechła ;( Ale moja kotka miała 11 lat może z starości ;(;(;( BRAKUJE MI JEJ!!!!!