Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patrycja220

hej dziewczyny poradzcie mi cos na łamiące i słabe paznokcie

Polecane posty

Gość patrycja220

mam bardzo słabe paznokcie chodziłam do dermatologa to kazała mi brać witaminy nałykałam sie tego tyle i żadnych efektów może coś możecie polecić z domowej apteczki co sama mogę przygotowywać tak aby paznokcie szybciej rosły były mocniejsze i twardsze

Gość doremifasolla
odzywka sally hansen z diamentami lykac tran - witamina D odpowiada za gospodarke wapniem

Gość parowiec
zbadaj krew i poziom żelaza, przy niskim żelazie paznokcie są bardzo suche i łamią się, rozwarstwiają. Wtedy żadne odzywki nie pomoga.

Gość fiolka_1981
polecam odzywke Sally Hansen nailgrowth miracle dosc droga okolo 60 zl ale na allegro mozna kupic za 25zl.

Gość kfjgkjf
a ja polecam napar z kopru :P

Gość niebieskooookaa22
ja tez polecam złota odżywkę SH poza tym Balsam do paznokci z Herba Studio +jakies witaminy np. skrzyp polny

Gość hyjuka
piłam Humavit ok 10 zł w aptece :) tabletki (250 szt.) pomogły :)

Gość a ja polecam
codziennie na noc wmasowac w paznokcie i skorki olejek rycynowy i tak dobrze natluszczone trzymac przez noc juz po jakims czasie efekt super paznokcie twarde nie lamiace sie ;) humawit tez dobry ale duzo tabletek trzeba łykac

Gość aniaa..
maczanie paznokcji w cieplej oliwie z oliwek lub smarowanie ich olejkiem rycynowym

Gość niebieskoookaa22
właśnie ten balsam(parę zł kosztuje) zaw. te oleje, a poza tym wyciągi roślinne (np.skrzyp), pantenol, wit.

Gość patrycja220
a jak wetrę ten olej rycynowy to mam założyć jakie rękawiczki czy tak normalnie bez niczego i po jakim czasie widać efekty i tak samo mam pytanie odnośnie tych tabletek po jakim czasie było widać efekt Humavit na razie tego bym mogła sprobować bo w chwili obecnej brak sianka na ta odżywkę sally hansen z diamentami

Tylko i wylacznie Nail Tek II do rozdwajacych i lamliwych paznokci. Taki sam nail tek foundation jest jako baza pod lakier,wiec trzeba wiedziec uwazac:) zawsze mialam slabe paznokcie a teraz po raz pierwszy w zyciu mam pazury:D a myslalam, ze juz mi nic nie pomoze... szczerze polecam , tylko troche drogie:(

Gość patrycja220
a gdzie to kupic i ile kosztuje po jakim czasie efekty

Gość Plina
kup sobie cynk i łykaj. ja wczesniej tez mialam słabe paznokcie odkąd łykam cynk mamm mocne i nie łamiące się.

Gość niebieskooookaa22
Sexy cosa--> a masz porównanie ze złotą odż. SH? :)

Gość jajajak
mi bardzo pomoglo moczenie paznokci w cieplej oliwie z cytryna. zadne odzywki kupowane w sklepach nie pomagaly, ani witaminy... i co najwazniejsze to do zmywania i innych prac domowych uzywam rekawiczek bo najbardziej paznokcie sie niszcza od detergentow a nie z braku witamin.

Gość MISZ MASZ
JA TOBIE POLECE COS CO MI POLCILA KOSMETYCZKA - CZYLI CAPIVIT A+ E , ROZCINAC KAPSLUKI I WMASOWYWAC W PAZNOKCIE I ŁYKAC MERC SPECIAl , mialam straszne paznokcie po tipsach a teraz po 1,5 miesiecznej kuracji mam dlugie twrde i zdrowe ( szkoda ze nie mam aprartu) odradzala mi caly czas odzywki typu Sally.... itp. bo one nie pomagaja az tak bardzo , jeszcze jedna rzecza bylo moczenie paznokci na noc w cieplym oleju !!!!

jesli paznokcie są słabe, a do tego masz białe plamki to koniecznie idz do lekarza po cynk (w większej dawce jest on wyłącznie na receptę). Z własnego doświadczenia wiem, że odrzywki tylko chwilowo polepszają wygląd paznokcia. Problem istnieje przy jego tworzeniu. Uzupełnij cynk i możesz moczyć paznokcie w oliwie, nacierać je czymkolwiek chcesz. Na efekty trzeba czekać aż paznokieć całkowicie odrośnie

Gość zincas forte
czyli cynk forte w niektorych aptekach jest bez recepty!!!!!!!!!!!!!!!

cynk powinien być przepisywany KAZDEJ kobiecie która zażywa tabletki anty, gdyż one upośledzają wchłanianie się cynku Natomiast jeśli tylko łamią Ci sie paznokcie to brak wapnia w pożywieniu. Możesz łykac jakieś preparaty, ale ja proponuję pić codziennie szklankę mleka, albo jeść na to konto jogurt, domowy budyń. Z preparatów aptecznych polecam SILICE, tania i wystarczy jedna tabletka dziennie Mozesz do swojej diety włączyć rzeżuchę, napoje z pokrzywy, galaretkę (zdania co do działania są podzielone), marchewkę i owoce:)

a jeśli któraś z Was zdecyduje sie łykać cynk to uprzedzam że mniej wiecej na 2h przed polknieciem i 2h po nie powinno sie spożywać nabiału. Pozdrawiam serdecznie:)

a ja zaczełam po prostu malowac paznokcie i dzięki temu zrobiły sie twardsze:) teraz mam piękne długie paznokcie i wszyscy się mnie pytają gdzie zrobiłam takie fajne tipsy:P