Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana rozplakana

Moja kolezankama raka jajnikow. Jutro mam do niej isc. Co mam jej powiedziec?

Polecane posty

Gość zalamana rozplakana

Ma tylko 26 lat i raka jajnikow bardzo zaawansowanego. Niestety zostalo jej malo zycia. Jutro mam ja odwiedzic. Co mam jej powiedziec? hej, Bog tak chcial, nie martw sie bo wszysc y umra?:( Jestem zalamana :(

Gość a_dusia
przecież nie musisz jej niczego na temat jej choroby mówić- ona już wszystko wie :( powspominajcie dawne dzieje? - może poopowiadajcie sobie coś - cokolwiek,ale najlepiej wesołego - omijając temat choroby

Gość zalamana rozplakana
no przeciez wie

Gość gola baba...
a jak sie tego raka wykrywa? poza tym moze ona bedzie zyc, przeciez roznie bywa z tym rakiem...

Ludzie, ktorzy sa ciezko chorzy chca wierzy, ze maja szanse, ze stanie sie cud. Wiec rozmawiaj z nia tak, jakbyscie w przyszlym roku mialy sie spotkac na wspolnej imprezie:) Nie mow o smierci, tylko o zyciu.

Gość gola baba...
normalnie z nia rozmawiaj, poza tym moze warto by sprawdzic u lekarza winnym rejonie kraju, bo bywaja rejony łapówkarskie i może się okaże, że nie jst tak zle...

Gość zalamana rozplakana
nie bedzie zyc:( ma bardzo zaawansowanego i lekarze niestety nie daja juz zadnych szans O to chodzi, ze ja od jakiegos czasu bolal brzuch.Poszla do gina, zrobila cytlogie i nic. Podobno cytologia nie wykrywa raka jajnikow we wczesnym stadium. Potem minal rok. W ciagu tego roku tez pobolewal ja brzuch, jajniki, zaczela krwawic miedzy cyklami i poszla znowu do lekarza. Wzieli ja na szczegolowe badania i tyle...

Gość ej wlasnie
moze nie jest z nia tak zle, cholera. jak wykryla tego raka? b. smutne to co piszesz.

Gość ej wlasnie
to po co my robimy ta cytologie jak to nic nie daje :/ strasznie mi szkoda twojej kolezanki...

Gość zalamana rozplakana
czy wy mnie sluchacie uwaznie lub czytacie? ona nie leczy sie u lekarza z koziej wolki tylko byla u swietnych specjalistow i umiera myslicie ze od tak poszla do przychodni i sie poddala?

Gość zalamana rozplakana
ja nie atakuje:(

Gość aaabbc
czu to badanie usg wykrylo,czy inne badanie?

Gość 1111111111111111
Znasz ja lepiej od nas i wiesz czego jej potrzeba , postaw sie w jej sytuacji i zastanów . ps. Mysle , ze nalezy rozmawiac tak jakbyście miały za chwile iść na piwo . Sama zobaczysz jak to sie potoczy . Przykre bądz silna -powiedz , że ją kochasz to na pewno powinna usłyszeć -pa juz ryczę częśc 🌻

Strasznie jestescie irytujace i zauwazylam to na wiekszosci topikow. Dziewczyna ma problem a wy jakimis pierdolami sie zajmujecie. Prosi o pomoc bo jej kolezanka umiera a wy sto pytan:czy byla u lekarza, jak dawno, a moze sie da wyleczyc a czy ona wie? No dajcie spokoj. Autorko musisz wyczuc jaki ona ma nastroj. Nie ma co na sile opowiadac o imprezach na ktore sbie pojdziecie za rok. Wyczujesz jej nastroj. Pewnie bedzie tak ze sie splaczecie i nie bedzie nic w tym zlego. Powiesz jej potem ze nie wiesz co powiedziec. W konc to kolezanka ona nie oczekuje od cebie cudow.

Gość 2222222
ja tylko wiem, że cuda się zdarzają:D piszę to z pełną świadomością:) Współczuje bardzo.... własnie---> rozmawiaj z nią tak, jakbyście miały jeszcze coś do załatwienia na tym świecie. Pozdrawiam serdecznie

Miesiac temu umarl na raka moj bliski znajomy. Wiecie co najbardziej trzymalo go w jako takiej formie? To, ze wszyscy traktowali go tak, jakby mial wyzdrowiec, wrocic do pracy i zyc pelna piersia.

Gość a_dusia
najgorszą z rzeczy jaką mogłabys zrobić to iść do koleżanki i razem z nią się wypłakać :O myslę, ze nic tak bardzo nie dołuje chorego jak widok płaczących nad jego losem ludzi :O wg mnie nie możesz dopuścić do sytuacji takiej, że idziesz sobie razem z nią popłakać :O

Gość a_dusia
stawiam na tę pierwszą wersję

Gość wiesz moze daj jej do rozumie
ze jest otoczona dobrymi myslami ludzi ( chocby nas tu, na kafeterii, a przeciez ma przyjaciol, znajomych). Ze nie jest sama. Jesli jest wierzaca, porozmawiaj o BOgu, Jesli nie - o kochajacych i dobrze zyczacych jej ludziach. Tak mi sie wydaje.Niech nie czuje,ze jej zycie bylo bez sensu i ze umiera samotnie - chyba to by bylo najgorsze.

Gość sa cuda na tym swiecie
podbuduj ja ze musi uwierzyc ze wyzdrowieje!!!! mama mojej kolezanki umierala na raka byl w b.zaawasnoswaym stadium po 3 chemiach ,... kobieta tak zmizerniala ze lekarze jej nie poznawali a ona WYZDRIOWIALA!!uwierzyla iduuzo sie modlila.. pozukaj w necie jakiego dobrej pozycji ksiazkowej o wyzdriweniu z raka cudach kup jej ja

Gość aniaaaaaaaaaa123
wiesz.. apropos ksiazki... kiedys czytalam piekna ksiazke, niemieckiej autorki, na temat pewnej baletnicy co wyszla z raka.. kurde, nie pamietam tytulu ani nazwiska.. jednak sadze, ze pomysl z ksiazka jest super! moj kolega chorowal na raka.. mial guza na jajkach (tak to okreslalismy i sie z tego smialismy gdy z nim gadalismy).. wiem, ze to glupie,, ale tak bylo.. nigdy nie dalismy mu odczuc, ze umiera, jak mowili lekarze. bral chemie, chyba 3, wygladal mizernie. wiele razy na jego widok w szpitalu chcialo mi sie wyc do ksiezyca.. ledwo wstrzymywalam lzy, ale nie wolno pokazac slabosci.. ona swoje wyplacze. ty masz dac sile! idz i poprostu rozmawiaj z nia. nie pokazuj lez! badz silna. i modl sie za nia i to samo jej powiedz, ze sie za nia modlisz, za jej zdrowie. nie wiem, czy wierzysz, ale ja bardzo, modlitwa czyni cuda, wiem z doswiadczenia (chociaz nie jetsem koscielnica i raczej trudno mnie nazwac dobra katoliczka).. dzis moj kolega jest silnym facetem, nie wiem czy moze miec dzieci.. ale zyje.. modlitwa do Jana Pawla II pomogla... ufaj i modl sie za nia i daj jej sile swoja przyjaznia..