Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wwwwwww...

jakie sa objawy grzybicy pochwy a jakie stanu zapalnego??

Polecane posty

Gość wwwwwww...

jakie sa objawy grzybicy pochwy a jakie stanu zapalnego?? wlasnie sie lecze na grzybice biore globulki dopochwoe. czy bialy osad na wargach sromowych wystepuje tylko przy grzybicy?? a jak sie jest zdrowym to nie?? prosze napiszczie dokladnie ja mam dopiero 17 lat i malo sie w tym orientuje. a stan zapalny jak sie objawia??

Gość ewqa2
Stan zapalny moze byc spowodowany grzybica lub infekcja bakteryjna. Objawy sa prawie takie same, dodatkowo przy grzybicy moga byc serowate uplawy ale wcale byc nie musza. Konieczny jest wymaz , ktory wszystko wyjasni.

Gość malweinna
ja tez bylam w zeszlym tyg. u gin i tez cos mam :( stwierdzila ze stan zapalny i dala mi pojedyncza galke gyno-daktarin (tak doraznie) a mam czekac na wynik z cyto do poniedzialku, troche mnie to martwi ...

Gość ewqa2
Nie martw sie na zapas, czekaj na wynik cytologii. Ona potwierdzi stan zapalny lub go wykluczy. Ginekolodzy uwielbiaja straszyc.

Gość Laliitaa
a ja przez 15 dni stosowalam globulki dopochwowe co mi gin. przepisal na grzybice.Kilka dni temu skonczylem kuracje i chyba sie nie wyleczylam z tego:( moje uplawy sa biale tz. czesc wydzieliny jest bila a reszta przezroczysta i ma dziwny zapach.czy to dalej grzybic?? chyba w poniedzilek znowu pojde do lekarza

Gość wwwwwww...
gdzies jest caly temat o grzybicy

Gość upupp
leczylam sie na grzybice przez 2 tygodnie, wszystko robilam jak trezba, w tym czasie nie uprawilam seksu a i tak sie nie wyleczylam

Gość a czy mozna
miec grzybice a nie miec swędzenia i upławów?

Gość dołączam do pytania
ja mam dyskomfort w pochwie bardzo często ( bez sexu) ale bez upławów i swędzenia - wciąż wraca, kiedyś robiłam badania ale wyszły ok, nic nie wyhodowano, a ja dalej cierpię

Gość ale na czym
polega ten dyskomfort? u mnie to wyglada tak ze przed okresem mam jakis taki nieprzyjemny zapach

Gość dołączam do pytania
dyskomfort to znaczy cały czas czuję że mam tę część ciała, delikatne pieczenie, dziwna suchośc czasem bardzo gęsta wydzielina, kiedyś nie czułam nic szczególnego tak sobie mysle że to wpływ chodzenia w spodniach

Gość kfmjfknfjd
Czesc!Ostatnio chorowalam na zatoki i bralam antybiotyk przez 46 dni,a co wiadomo przyczynia sie do powstania grzybicy.Mialam objawy,wiec poszlam do mojego Ginekologa (musze Go zmienic, jest beznadziejny,z calym szacunkiem do ludzi ,ktorzy wykonują ten zawod.) Powiedzial ze to grzybica,i przepisal GYNOXIN,globulki Innych badan nie zlecil..Zastosowalam 1 ,ktora leczy 3 dni.Dzis kiedy uplynęly,kochalam sie z Moim Facetem,ale piekło i ... czuje taki dziwny zapach-cos jak cebula.Nie wiem czy to ta globulka podraznila mnie czy jestem dalej chora i to swinstwo jest dalej w mojej pochwie. Pozdrawiam.

Gość Laliitaa
niestety dalej jestes chora, ja leczylam sie przez 2 tygodnie w tym czasie zero seksu i nic dalej jestem chora

Gość dzis powinnam dostac okres
( albo jutro) a na podpasce zamiast krwi mam taki lekko brazowawy uplaw. jest tego malutko. czy komus tez tak sie zaczyna okres?

Gość bo lekarze to idioci
Nie mówią że jak się leczy grzybicę to potem trzeba odbudowac florę bakteryjną pochwy preparatami z pałeczkami kwasu mlekowego. Najlepiej podmywac sie Lactacyd Femina i po każdej kuracji antybiotykiem jeśc jogurty, kefiry, unikac słodyczy (grzybki lubią cukier w diecie) Dodatkowo można stosowac preparatyz bakteriami mlekowymi (lacidofil doustny lub globulki do pochwy) Już nie słucham lekarzy, leczę się sama, bo jeden głupi gin przez lata nie mówił ze mam stan zapalny i nadżerkę. Dowiedziałam sie o tym gdy zmieniłam miejsce zamieszkania i byłam zmuszona znaleźc nowego gina....Ten się zdziwił z enie wiem o nadżerce....A chodziłam na badania regularnie co pół roku.

Gość bo lekarze to idioci
Laliitaa, u mnie jest podobnie przed okresem, ale to dlatego że mam nadżerkę która zaczyna krwawic zanim pojawia się własciwy okres..... Lepiej sprawdź u gina czy te plamienie przed okresem to norma, czy plamienie wywołane przez branie tabletek anty czy nie przypadkiem objaw nadżerki....Czy krwawisz po stosunku ? Bo to także jest typowe dla nadżerki...

Gość kfmjfknfjd
bo lekarze to idioci..masz racje-moj jest przeidiota.Ostatnio ide do apteki i pani wydaje mi tabletki-logest,zamaist marvelonu,ktore obecnie biore.Zle wypisal receote A sam sie pytal czy po marvelonie lepiej sie czuje podczas ostatniej wizyty.Teraz znowu musze isc do niego,wyczekac sie,stracic czas wrrrr..... Na dodatek okazalo sie ze mam włokniaka w piersi,i moj lekarz(byly lekarz!)nie wie czy ma mi dac skierowanie zeby to wyciąc,czy nie,nie wie tez czy powodem sa tabletki(a zmienalam 3 razy). A tak sie musialam wyzalic:)

Gość a jak myslicie co to moze byc
jak po stosunku szczypie , nawet siku nie da sie zrobic

Gość kgmfdkgfd
hmmm ,moze jestes malo nawilżona w srodku?

Gość a jak myslicie co to moze byc
raczej nie, moze troche na poczatku ale pzniej juz nie

Gość Laliitaa
jakie sa tabletki, globulki itd dostepne bez recepty w aptece na grzybice i w jakiej cenie?? nie chce mie sie znowu isc do gina w ostatnim miesiacu bylam juz 2 razy mam dosc

Gość kuś kuś kuś
mi szybko przeszła, chociaż przechodziłam strasznie i długo. Miałam wszystkie objawy. Zaczęłam sypiać ze swoim facetem - po każdym stosunku tak mnie swędziało że nie mogłam wysiedzieć, drapałam się aż do bólu, do tego pieniste białe upławy które aż ciekły ze mnie. Gdy np. nie widzieliśmy się tydzien, przestawało mnie swędziec, potem znów się kochaliśmy i znów wszystko od początku. Myślałam że zwariuję, podczas gdy on nie miał zadnych objawów. Nosiłam to cholerstwo jakieś 3-4 miesiące. Poszłam do gina, zapisała mi 3 rzeczy: antybiotyk (Dla mnie i paertnera), maść (dla mnie i partnera) oraz globulki. Tylko tabletki zjedliśmy do końca, maści użyłam raz i globulkę jedną raz. I przeszło. Minęło pół roku i nic mnie nie swędzi.

Gość Laliitaa
te uplawy sa dobijajace:( czasemtez mam takie cieknace. kiedys jak wracalm do domu moje uplawy az po nogach mi ciekly a milam wtedy mniej wiecej dostac okres i myslalm ze dostalam:(( ten okres

Gość Lalita zrob sobie wymaz
z pochwy. Przynajmniej bedzie wiedziala, czy to grzybica, czy nie. Przyczyny infekcji sa rozne. Popros gina o pobranie materialu i zaplac z wlasnej kieszeni, jesli trzeba

Gość Kwiaaatuszzek