Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lindsey

Pomocy- KATAR!!!

Polecane posty

Gość Lindsey

Dziewczyny Moje 18 miesięczne dziecko ma MEGAAAAA katarzysko. Z noska ciaknie cieniutką strużką a cała reszta siedzi twardo w nosie. Nie daje się oddesać. Mały nie moze oddychać, sapie, charchocze i bardzo się męczy. Mam w domu kropelki Novasin Atecortin Maćć Majerankową Oil Olbas sól morską w areozolu Co jest na karar gęsty, nie dający się oddesać a co na lejacy się? Bo nie wiem czym go leczyć, by nie pogorszyć sprawy... :O

Gość kup wapno w syropie
i podawaj 3xdziennie po ok 3ml przez pare dni, gwarantuje ze katar zniknie to prosty i sprawdzony sposób.

Gość Lindsey
Podaję mu wapno i inne leki wspomagajace przy przeziebieniu. Chcę wiedzieć jakie leki czy kropelki złagodzą objawy kataru, żeby Małemu było lżej oddychać. Które leki, czeszczą nosek z gestego, zatykajacego kataru.

Gość jak najczesciej
psikaj mu do nosa sol morska - wyprobowane na mojej corci ktora ma czesto katar nie boj sie i psikaj naprawde nawet pare razy pod rzad - to moze spowodowac kichniecie u dziecka i wyrzucenie zeschnietego kataru poza nosek

Nie jestem pewna czy tak małemu dziecku można robić inhalacje, ale na taki właśnie katar najlepiej działa inhalacja np. z naparu rumianku. Tylko trzeba uważać z temperaturą.

Rzeczywiście, zwykle odradza się robienie dziecku inhalacji. Ale sól morska jak najbardziej. No i jeśli gdześ w pokoju położysz pieluszkę skropioną Oil Olbas, to z pewnością nie zaszkodzi. Moja córka dzięki temu olejkowi przesypiała spokojnie noce przy ostatnim katarze. Byle nie podtykać tego dziecku pod nos. Nosek możesz też posmarować maścią rumiankową, ale, niestety, uważam, że ona niewiele pomaga.