Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorcia88

ciąża a leki na nerwicę

Polecane posty

Gość dorcia88

witam jestem ciekawa czy ktoras z was jest w ciązy i bierze leki na nerwice natręctw. boje sie ze jak zajde w nieplanowaną ciąże to moze sie stac cos z dzieckiem. pozdrawiam

Gość może się nie znam
Przepraszam, ale, jesli to nie tajemnica, jak objawia się Twoja nerwica natręctw?

Gość dorcia88
boję sie ze komus zrobie krzywde.. najgorzej jest w nocy bo w tedy sie boje ze cos zrobie przez sen.

A nie lepiej zobaczyć na ulotkę i sprawdzić? Silną masz tę nerwicę? I czy masz mocne lęki, czy głównie natręctwa?

Gość może się nie znam
:( Przykro mi, że nie potrafię odpowiedzieć na Twoje pytanie. Ale może ktoś się znajdzie, kto jest bardziej w temacie. 🖐️

Gość dorcia88
patrzyłam na ulotke nawet szukałam w internecie ale ciezko jest mi cos znalezc. oczywiscie nie brałam bym w czasie ciazy tylko jestem ciekawa czy do momentu potwierdzenia ciazy lek ten jakos wpłynie na rozwoj zarodka.

Gość misiakowa24
czesc dorcia:) Ja cierpie od 2 lat na zaburzenia lękowo depresyjne.Własnie zaczynam 7 miesiąc ciąży. Nie brałam wcześniej leków silnych. Pomogałam sobie sama oraz wspomagałam się ogólnymi lekami jak validol czy laki nasenne i uspokajacze. W ciązy było w miara. Ale trafiłam 2 tygodnie temu do psychiatry. Przpisał mi doraźnie clonazepamum. Ale najmniejszą dawke i tylko w razie konieczności. Nie brałam jeszcze i mam nadzieje ze uda mi sie wytrzymać...choc bywa naprawde ciężko. Jak urodze przedje na leczenie. Z tego co wiem, sa leki które w ostateczności mozna brać w ciąży ale nie w pierwszym trymestrze. Choc wiesz...najlepiej jednak nic nie brać... Pozdrawiam Cie serdecznie.

Gość misiakowa24
do momentu kiedy dowaidujesz sie ze jestes w ciązy, dziecko jest w takim jakby stanie ochronnym, ze niewiele do nich dociera z tego, co my spożywamy. tak samo jak dziewczyny sie boją bo były na imprezie i popiły a nie wiedziały jeszcze ze są w ciązy. U mnie zresztą tez tak było:) Przez ten króciutki pierwszy okres, do momentu kiedy sie dowiadujesz nie wpływa to prawie wcale. Tak mi mówiła lekarka.

zabezpiecz sie odpowiednio bo ta obawa dodatkowo pogłebi twoje juz nadwatlone emocje pozdrawiam