Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość STRESIK.PL

Też tak macie????????

Polecane posty

Gość STRESIK.PL

Panicznie boję się , że umrę przy porodzie...Nie wiem dlaczego tak się boję, mam złe przeczucia. Jestem w 8mc i wszystko jest w porządku a mimo to tak się boje. Ciągle myslę, że zostało mi tylko 2 miesiące życia, że stracę ukochanego męża, że nie będę mogła zająć się dzieckiem, nawet męża instruuje jak ma zajmować się dzieckiem...Pomóżcie mi , bo juz sobie nie radzę.........czy wy też tak miałyście? albo czy znacie przypadki, kiedy matka umiera przy porodzie?

Gość misiakowa24
:) kochana, ja mam tak od 2 lat, że boje się ze umrę:) Albo ja, albo moj mąż, albo rodzina...albo że wszyscy bo będzie jakaś tragedia na świecie..epidemia...koniec świata:) Ale ja jestem chora:) W każdym razie rozumiem Cie, nie umrzesz, możesz być pewna:) Uspokuj się i nie pielegnuj tej myśli. Oddalaj ją i staraj się pomyśleć o czymś innym jak Cię nachodzą takie klimaty...Powodzenia.

Też się boję porodu, boję się o Dzidzię i o siebie, ale wierzę w dzisiejszą medycynę i nie znam przypadku śmierci mamy przy porodzie. będzie dobrze, przestań myśleć pesymistycznie, zapisz się do szkoły rodzenia- mi to pomaga.

Gość STRESIK.PL
podtrzymuje temacik

Gość taaaaaaaak
przed pierwszym porodem mialam mysli typu: ja umre, dziecko umrze itd itp lezalam pare dni w szpitalu ok 20 km od domu to nie chcialam zeby rodzina przyjezdzala do mnie w odwiedziny bo po drodze moze zdarzyc sie tragedia schizuje sie ciagle - a teraz w 2 ciazy juz na maxa nie daj sie takim myslom bo Cie zniszcza stare przyslowie mowi: co ma wisiec nie utonie - wiec i tak nie mamy wplywu na to co nas czeka; ja juz bylam przygotowana, ze cos takiego napewno mnie spotka, wyobrazalam sobie najgorsze ale wcale porod nie byl taki zly a takie mysli rodzily sie poprostu z wielkiej niewiadomej co nas czeka i roznych historii, ktore sobie przyswajamy z latwoscia - szczegolnie tych tragicznych; i uwazaj zebys nie nabawila sie nerwicy lekowej - wtedy dopiero zacznie sie meczarnia - dlatego powtarzam ciesz se ciaza, mezem, maluszkiem ktorego urodzisz i nie boj sie ze umrzesz przy porodzie; bedzie dobrze :) tego zycze Tobie i wszystkim innym mamusiom i jeszcze nie mamusiom :)

Gość taaaaaaaak
poza tym hormony ciazowe roba swoje pilnuj tylko zeby Ci to nie zostalo po porodzie powodzenia

Gość misiakowa24
taaaaak?? Miałas nerwice lękowa??

Gość taaaaaaaak
mam ja caly czas :(

Gość taaaaaaaak
i w ciazy sie nasila :( :(

Gość STRESIK.PL
ale ja już nie wiem, jak mam radzić sobie sama ze sobą, chyba zapiszę się do tej szkoły rodzenia.. taaaaaaaak, a co do porodu, to bardzo boli??

Gość taaaaaaaak
jedyne co moge Ci poradzic to staraj sie odsuwac od siebie te mysli choc wiem, ze to trudne a czasem nawet nie mamy tyle sily zeby nam sie to udalo jesli chodzi o bol przyporodzie - coz, powiem tylko ze moje wyobrazenia byly duuuzooo duuuzooo gorsze (meczarnie no i ta smierc :( ) - ale u mnie porod okazal sie milym rozczarowaniem - nie powiem, ze nie boli bo bym sklamala ale napewno nie bolalo tak jak sobie to wyobrazalam; dodam tylko, ze juz wole rodzic niz meczyc sie z lekiem jak Twoj