Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarzyna060

Czy jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość katarzyna060

Ostatnią @ miałam 4 lipca. Zastanawiam się czy mogę być w ciąży mimo że brałam Novynette. 19 lipca wyrażnie czułam dziwne napięcie i ból w okolicy jajnika, tak jakby to była owulacja. Kochałam się z mężem bez dodatkowego zabezpieczenia. W przerwie między kolejnymi opakowaniami nie wystąpiło krwawienie, a miałam straszne nudności, które zresztą mam cały czas. cały czas boli mnie podbrzusze, szczególnie z prawej strony, mam wyjątkowo dużo śluzu - a z reguły mam problem z suchością pochwy. Reaguję na zapachy, ukochana kawa poszła w odstawkę, jestem w ciągu dnia zmęczona i w nocy problemy z zaśnięciem, stałam się wybuchowa. Tylko jedna rzecz nie pasuje do mojej poprzedniej ciąży - moje piersi wogóle nie bolą, nie zmieniły się. Choruję na zanik mięśni i przyjmyję wysokie dawki encortonu i azathioprine, do tego dochodzą inne stałe leki. Boję się o ciążę ale z drugiej strony chcę by to była prawda. Proszę powiedzcie co o tym myślicie.

objawy by się zgadzały...tyle, że to mogą być skutki przyjmowanych przez Ciebie leków. Bardzo współczuję Ci Twojej choroby, jednak jeżeli marzysz o dziecku...wcale nie jest powiedziane, że ono też może być chore, choć jest duże prawdopodobieństwo...

Gość katarzyna060
Dzięki za odpowiedź. Strach zawsze jest złym doradcą. Muszę iśc do ginekologa bo inaczej nie rozwieję wątpliwości, tylko zapisy i do tego okres urlopowy!!! Niestety prywatnie odpada - nie dam rady finansowo. Zrobiłam HCG ale u nas na wynik czeka się prawie tydzień czasu.

Gość katarzyna060
No i chyba już pewnw - HCG z poniedziałku 10,47 Czyli wg norm mojego laboratorium 4-5 tydzień. To nawet by się zgadzało z moimi przypuszczeniami.

Gość katarzynoooooo
na sto procent jestes w ciazy. ginekolog juz ci nie potrzebny. mozemy jeszcze dla pewnosci zrobic glosowanie: KTO JEST ZA TYM ZE KATARZYNA JEST W CIAZY?