Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojajej

skad bociany wiedza gdzie jest afryka??

Polecane posty

Gość ojajej

ej no instynkt instynktem ale bez przesady!! jak one to robia? wytlumaczcie mi. odlatuja do cieplych krajow a potem wracaja nie dosc ze do kraju to jeszcze dokladnie w to samo miejsce!!

Gość kompas i mapa
oto odpowiedz. zawsze mozna jeszcze zapytac o droge:P

Gość GPS i wszytsko jasne

Gość spytaj zaprzyjaźninego bociana

Gość taa kompas mapa
nawigację mają :)

nietoperki to dopiero skurczybyki-slepe a leca i nigdy sie w nic nie walna.

Gość kompas i mapa
ja znam droge do kibla i kuchni i jestem tym zachwycona.boze co by bylo gdybym pomylila droge:O

Gość chyba jest wiele teoriina tema
jak ptaki docieraja do celu, najpopularniejsza jest taka ze wyczuwaja zmiany w polu magnetycznym ziemi

Gość ojajej
ale nietoperze wysylaja jakies tam dzwieki i one sie odbijaja od przeskod i nietoperze to wyczuwaja.. wiec to nie jest tak niezrozumiale jak ta sprawa z tymi odlatujacymi

Gość kompas i mapa
moze bociany tez wysylaja dzwieki a inne bociany odbieraja te dzwieki. a wszystko dzieki krotkofalowkom

skoro to juz wiemy to niech mi ktos wytlumaczy jak to jest ze ptaki siedza na drutach i nie dostana kopa???

Gość kompas i mapa
ciekawe czy je prad lachocze w stopki:D

bo zawze są zetknięte chociaż jednym palcem z nóg, że te kopy są tak małe, że ptak ich nie czuje.

Gość ojajej
nie wiem ale jako dziecko tez sie nad tym zastanawialam i myslalam ze trzeba dotknac kilku drutow zeby pokopalo a ptaki siedza tylko na jednym. heh. tak mi moje dziecieca wyobraznia to wytlumaczyla

Gość chyba jest wiele teoriina tema
to cyba tlatego ze prad przez nie przeplywa, gdyby jedna noga stanely na ziemi a druga trzymaly za drut to by je niezle pierdzielnelo

Gość kompas i mapa
ale by sie musial taki ptak rozkraczyc:D

podobno ma to cos wspolnego z uziemieniem-tak mi to ktos kiedys tlumaczyl ale dalej nie kapuje-tzn ze w powietrzu prad nie piesci?

Gość rasalgul
Bociany (2016) dostępny online >http://24filmyonline.pl?u=Bociany_2016 Bociany przynoszą dzieci... A przynajmniej tak było kiedyś. Teraz bowiem zajmują się dostarczaniem przesyłek dla światowego giganta sprzedaży internetowej Cornerstore.com. Junior to najlepszy kurier w firmie, który na dodatek spodziewa się awansu. Przypadkowo jednak ur******* Maszynę Produkującą Dzieci. W efekcie na świat zupełnie bezprawnie przychodzi śliczna dziewczynka. Junior nie ma wyjścia — musi podrzucić komuś ten kłopotliwy prezent, zanim szef się zorientuje. Wraz z Tulip, jedyną dziewczyną na Bocianiej Górze, wyrusza na pierwszą w życiu misję „narodziny”. Szalona podróż może sprawić, że powiększy się niejedna rodzina, a bociany odzyskają właściwą rolę w świecie.