Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość acida12131

ZŁA RECEPTA POMOCY !!!!

Polecane posty

Gość acida12131

Dermatolog przypisał mi Diane 35 , poszłam do apteki wykupić a pani nie chciała mi wydać jej ;( , bo podobno nie mam zapisanego dawkowania , czy Wy na swoich receptach w miejsce , gdzie jest nazwa leku też macie dawkowanie ?? Ja miałam zapisane tak \"Diane-35 tabl.powl., 3X 21 szt.\" Nie mam pojęcia co teraz zrobić ;/ czy znowu iść do lekarza ??? Najgorsze to,że teraz się nie zdaże zarejstrować, bo niedługo wyjeżdzam :( ale jestem zla , jeszcze nigdy mi się tak nie zdarzyło

na tabsach lekarze pisza albo s.1X1, albo s. wg schematu, albo s.wiadome. Chodzi o to, że NFZ może się przyczepić recepty, tyle że zwykle kwestionuje recepty refundowane, żeby nie wypłacić aptece pieniędzy (czy Diane jest refundowane?), bo niby źle wystawiona. Najlepiej podejdź do lekarza bez rejestracji, wejdź z jakąś pacjentką i poproś o dopisanie (powiedz, co Cię spotkało), ewentualnie idź do recepcji, a jeśli już naprawdę nie dasz rady, to sobie sama dopisz ;).

Gość podejrzewajaca ciaze ...
tak Diane jest refundowana moze dlatego.. a moze sprobuj w innej aptece

Ja bym sobie sama dopisała 1x1 o taką pierdołę robią problem, mogła by sama farmaceutka to dopisać, a jak nie to może spróbuj w innej aptece się nie przyczepią

Gość acida12131
Dzieki ;) ,ale jakos boje sie dopisac sama, nie wiem czy babka by sie kapnęła ... ale chyba warto spróbowac , bo nie mam za duuożo czasu na głowkowanie , niedługo nie bedzie mnie w Polsce po prostu ;)

Nie dopisuj! To przestępstwo!!!!Oni znają juz takie numery! A to są hormony więc nie ma sie co dziwić, że nie chcą dać! Raczej zmykaj do lekarza albo do przychodni do pielęgniarki!