Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tralalalalala

CZY MOŻNA POWTÓRZYĆ PRZYSIĘGĘ MAŁŻEŃSKĄ W USC?

Polecane posty

Gość tralalalalala

Niedługo wyjeżdżamy za granicę i chcieliśmy przed wyjazdem wziąć cichy ślub i wyjechać już jako małżeństwo. Zresztą cichy ślub tylko ze świadkami od zawsze był naszym marzeniem. Jednak w przyszłe wakacje chcemy zorganizować dla rodziny jakieś małe przyjęcie/wesele (powiedzmy, że chcemy to podzielić na bardzo kameralny ślub i rodzinne wesele). Czy ktoś się może orientuje, czy można po kilku miesiącach jeszcze raz złożyć sobie przysięgę małżeńską w obecności urzędnika, ale przy rodzinie? A jeśli nie, to czy ktoś robił wyłącznie wesele dla rodziny (bez ślubu)? Nie wiem za bardzo, jak to zorganizować, żeby się rodzina za bardzo nie burzyła (choć i tak się będzie burzyć).

Gość cellulose
nie można legalizować dwukrotnie tego samego związku w USC. drugi mozecie sobie odprawic w kościele. A poza tym jestem przeciwniczką samotnych ślubów. rozumiem skromny, ale zeby bez przyjaciół i rodziny? Moja przyjaciółka tak wstąpiła na drogę małżeńską i nie tylko ja mam do niej o to pretensje. Taka ceremonia pozostawia na marginesie osoby które was kochają i którym na was zależy.

Gość tralalalalala
Nasi najbliżsi przyjaciele będą naszymi świadkami. A dla rodziny chcemy zrobić przyjęcie. W naszym wypadku ślub kościelny nie wchodzi w grę, bo nie jesteśmy katolikami.