Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajedna1525

Aparat cyfrowy...

Polecane posty

Gość takajedna1525

Witajcie, mam takie pytanie czym sie kierować aby aparat cyfrowy był dobry..Chodzi mi o jego główne parametry. A może jakis polecicie nie drogi, a dobry :> Pozdrawiam

zalezy do czego Ci ten aparat potrzebny.. patrzy się głównie na wielkość fizyczną matrycy (wyrażona np. jako 1/2.5\'; 1/1.8\' - im mniejsza liczba po kresce tym lepiej) no i żeby nie było na tej matrycy upchane zbyt dużo pikseli bo zdjecia będą \"zaszumione\" drugi ważny parametr to zoom optyczny (cyfrowy jest do d.. :P) ale tu zalezy jakie masz potrzeby, 4x to takie minimum a do duuużo większych już niestety potrzebny będzie statyw żeby zdjęcie nie wyszło poruszone

aaaa i firma też się liczy :P nie kupuj na pewno hp czy jakiegoś no name szkoda kasy; ja polecam canona

canon ja mam canona A510( mam go 2 lata) co prawda jest to juz stary model ale jest ok jego nowsza wersja jest super-mam na niego ochote ale to za jakis czas wymienie :)

ja tez polecam canona hp maja rodzice i to jest troche taki \"glupi jas\" jak sie chce robic zdjecia, ale nie jakies wymyslne czy artystyczne, czy ogolnie jakoes takie gdzie potrzebna jest manualna obsluga to sie nadaje... im lepszy zoom optyczny tym aparacik drozszy, ale do robienia zdjec makro jest niezbedny:D a zdjatka wychodza wtedy perfekcyjnie