Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hionka

częstomocz

Polecane posty

Gość Hionka
Jak sięgam myślą w przeszłosć, to zawsze dosyć częto sikałam, zwłaszcza po kawie,piwie, arbuzach. Teraz to się nasiliło, do tego przez około miesiąca piekła mnie cewka (stad te wymazy i urolog). Na pare dni przeszlo. Teraz znow sie nasililo, chyba po sexie(mzoe to jakis zwiazek), ale sex był z gumka.normalnie po 15 minutach juz mi sie chce:(

Hionka, może odstaw żurawinę, ona jest dobra przy stanach zapalnych,działa moczopędnie i może Cię podrażnia?

Gość Hionka
Biore zurawine profilaktycznie.Moze faktycznie trzeba ja odstawic. Jak czesto chodzicie do wc? Meczy mnie to pytanie, widze,ze u mnie w pracy wszyscy chodza bardzo rzadko, tylko ja co godzine. Meczy mnie tez ten bol brzucha w nocy, po sikaniu.

Gość To dlaczego Ty sie boisz
To nie chodz do lekarza i nie dawaj mu tyle kasy za to że jeszcze Ci grzybice wywołuje,lekarze to dorobkiewicze patrza ile by tylko złupac z klienta,a leczenie to maja w nosie

Mozesz miec małe kamyczki i piasek dtake sa te bóle i pieczenia i czestomocz

Gość Hionka
A jak się mam tego pozbyć? I jak sie mam dowiedziec, czy to sa te kamyczki czy piasek? Mam wrazenie,ze pecherz jest traktowany przez lekarzy olewczo:( Lekarz mi powiedzial,ze normalnie powinno sie sikac do 8 razy na dobe i na raz z 500ml. Nigdy w zyciu tyle mi sie nie zmiescilo w pecherzu:(Przy 250zml. "pękam":(

ja tez mialam robione rozne badania z ktorych wciaz nic nie wynikalo - moj facet dostal jakies tabletki nie pamietam nazwy ale tanie chyba 5 zl kosztowaly

Gość Hionka
Orjana jakbys kiedys sie dowiedziala co to za leki to bylaby ci wdzieczna 🌼

Gość Hionka
Ja bym się chciała pozbyc tego częstomoczu i chodzić jak "człowiek" do toalety... No i ten bół w podbrzuszu mi przeszkadza:(

ok tylko nie bardzo wiem jak recepty nie mam odrazu je wykupilam no i teraz nie bardzo wiem jak Ci pomoc ale to chyba bylo cos z tych lekow uri---cos, czy uro---cos ;) to naprawde moze byc przyczyna ja walczylam z tym chyba pol roku jak nie dluzej a w sylwestra porazka dobrze ze nigdzie nie poszlismy... biegalam do ubikacji co 5 min nie wiem dlaczego

aa ja jeszcze dodam w takim razie ze mnie nic wlasnie nie bolalo, takze u Ciebie moze to byc cos innego

Nie dowiesz sie czy masz kamyczki,albo piasek,lekarzy sposobem,oni wogóle olewaja pacjenta,to przeciez mieso armatnie,które trzeba wytłuc z kasy ile sie da,mozna to zdiagnozowac samemy poprzez uciski punktów ASZI na stopie,pic duzo wody

Gość Hionka
Piję duzo wody :( Szczerze mowiac to jestem tym juz tak zmeczona,ze wyglądam jak zombi:(

Gość Hionka
a im więcej piję, tym częściej sikam. A nie o to mi chodzi:(

a długo juz pijesz tą wode i jak duzo jej wypijasz???3l dziennie ???

Gość Hionka
2 l to na pewno. Zawsze duzo pije, bo chce mi sie pic. Moja mama np. pije dziennie 1 herbatę i do wc chodzi rzadko. Nie wiem ile dokladnie pije. dzis wypilam juz 1,5 l. I lyknelam zurawine. I wlasnie chodze co godzinke do wc. Moim zdaniem za malo mi sie miesci w pecherzu-bo skoro powinno do 500ml co najmniej a ja wysikam tylko 200ml (i to jak "pękam") to cos jest nie tak:(

No włąsnie skoro tak to musi cos zatykac przewód moczowy hmm dlatego mam podejrzenie oa małe kamyczki, nie pieka Cie czasem stopy???

Gość Hionka
Nie pieka. Czasem cierpnie mi prawa noga i stopa i wtedy mnie boli w tym prawym boku.

to mozesz miec mały kamyczek w prawym moczowodzie albo w nerce i wtedy praw nerka zle funkcjonuje i dlatego o połowe mniej moczy wydalasz lewa nia nadaza:(

Gość Hionka
To chyba coś by wyszlo na usg, ze z nerka jest coś nie tak? Jak mogę to sprawdzić?

Hionka nie liczę ile razy idę do wc, ale ok.10-12od wielu lat gdy mam zimne stopy częściej dużo piję i nie robię z tego problemu. A w książce jest napisane -do 8 razy! potem choroba.

Gość hsjhnfjnfjnfjn
Przeciez tłumacze że usg nie wykaze drobnych kamieni i pisaku,a ty z uporem maniaka ciagle powtarzasz o USG:(

Gość Hionka
vanilii no ja tez nie robiłam z tego problemu dosyć długo(pewnie błąd), ale po pierwsze zaczęło mi to przeszkadzać, ze zawsze muszę sie rozglądać za wc,a po drugie lekarz stwierdził, że to nie jest normalne, no ale nic konstruktywnego nie powiedział. Z tym usg- nie z uporem maniaka. Jakby to był jakiś kamyk, to chyba by zalegał mocz w pęcherzu, czy w nerkach.Bolałby by mnie nerki itd. Osobiście uważam, ze ten ból przypomina owulacyjny ból jajnika, tyle że owulacja nie trwa przecież cały miesiąc:(

Gość garbata
No widzisz przypomina,ale nie jest wiec wszystko wskazuje na nerke

Gość olga.merda
Dziewzyny. Nie lekceważcie problemów z pęcherzem i róbcie badania i to nawet bardzo specjalistyczne. Zaczęłam od badania ogólnego moczu, później USG dróg moczowych z ocenązalegania po jego oddaniu, posiew moczu a także badanie urodynamiczne. Dopiero po pól roku badan lekarze stwierdzili, że cierpię na chorobe pęcherza nadreaktywnego . A ja myslałma , że nie trzymanie moczu to tylko staruszki maja i nie wiąże się to z czyms poważniejszym.

Gość olga.merda
Zapomniałam dodać, że stosuje teraz vesicare i efekty są bardzo zadowalające.

Gość ktosinka
U mnie też ten sam problem, z tym, że nawet jak nie pije to gonie :( tylko troszke mniej - 4-8 razy - nie wysypiam się przez to czesto :(. Jak wezme pigułkę na sen to sie nie budze albo tylko raz do dwóch. Mam 40 lat i problem od jakiś 5 lat. Nasila się z wiekiem. Badania w porządku, kilka razy w roku gin, 2-3 badania. Nie ma śladu infekcji. Ogólnie nie pije dużo płynów ani w dzień ani w nocy a mimo to w nocy biegam do wc :/