Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polllllllllllllllly

Nowa praca

Polecane posty

Gość polllllllllllllllly

Jak ide do nowej pracy to czy mam jakis czas aby moc zobaczyc i przekonac sie czy praca mi odpowiada zanim podpisze jakas umowe (chocby na 3 miesiace) ? Chodzi mi glownie o to, czy mozna zrezygnowac bezproblemowo i bezkonsekwencyjnie po paru dniach jak zobacze ze praca nie warta zachodu.

No jak już podpiszesz umowe, to żeby się zwolnić musisz dać wypowiedzenie. A umowe raczej podpisuje się od razu.

Gość polllllllllllllllly
hm :)

Gość kattii
ja juz mialam 3 prace i w kazdej mialam dzien lub dwa na zapoznanie sie bez podpisywania umowy

Gość polllllllllllllllly
No wlasnie, cos takiego jest sensowne :)

Od dnia rozpoczęcia pracy masz 7 dni na podpisanie umowy więc teoretycznie możesz zrezygnować w ciągu pierwszego tygodnia pracy. Ale tka to jest, że pierwsze dni są zawsze nijakie i nie można powiedzieć, że zdąrzysz wszystko poznać- dlatego pewnei też jest ten okres próbny podczas którego możesz się przekonać czy chcesz dłużej zostac w firmie czy nie...

Gość polllllllllllllllly
Tylko lipa jak od razu kaza umowe podpisac, co wtedy, powiedziec ze chce za 2 dni podpisac? :d

Gość widzisz u mnie podobnie
mam niby pracę, bo na czarno. Od 2 miesięcy pracodawca mi płaci ale ciagle nie podpisuje ze mną umowy, tłumacząc się brakiem czasu ....pieniądze są niezłe ale ....koleżanka zrezygnowała po miesiącu

Gość rebeliant
A jak podpisze umowe a potem nie przyjde z dnia na dzien bo mi sie odechce to co mi zrobia? :classic_cool:

Gość poraset
nic :)