Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nowa346

jaki krem dla nowodordka??

Polecane posty

moja coreczka ma ponad miesiac ,na twarzy kilka wypryskow ,ialych kropek ,potowek ogolnie nie za ladnie to wyglada ,jak smaruje oliwka nie wiele to pomoga a nawet powiedzialabym pogarsza stan cery ,jakimi kremikami smarujecie swoje dzidzie? prosze o podanie dokladnych nazw i cen oraz gdzie mozna je nabyć ,dziekuje z gory

Gość mama od lat kilku
Wyprysków nie smaruje się oliwką, bo to tylko pogarsza stan skóry dodatkwo ja natłuszczając zamiast wysuszyć i zdezynfekować.. Spirytus zdaje się że może pomóc, ale to blisko oczu, więc nie mozna. Kazdy krem może wywyłoać uczulenie i pogorszyć sytuację. Im mniej kosmetyków, tym lepiej dla skóry dziecka. Kąp dziecko w płynie Oilatum dla alergików w letniej wodzie, a co jakiś czas rób mu kąpiel w krochmalu, który lekko wysusza skórę i po tym potówki idealnie znikają. nie zakrywaj dziecka po same uszy w łózeczku, ubranka niech nie beda pod samą szyję, bo ta u maluszka jest krótka i musi miec przestszeń do oddychania. W łózeczku lepiej żeby nie lezała certaka pod prześcieradełkiem, bo wtedy skór a twarzy nie może oddychać, a swoje ubrania (górne części do których tulisz dziecko) pierz w proszkach dla dzieci, żeby maluszek nie dostawał uczulenia. To co matki mylą z potówkami, często jest zwykłym uczuleniem, jeśli nie na pokar, to na detergenty. Sama miałam tak kiedyś, a to co napisałam, szybko mi pomogło. I dieta eliminacyjna oczywiście.