Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ughhhhhhhhhhhhhhh

rodzina mnie dobija

Polecane posty

Gość ughhhhhhhhhhhhhhh

Chdzilam ogladac suknie slubne, mierzylam rozne, w roznych kolorach i wyszlo ze najlepiej wygladam w kolorze jakby waniliowym. sukienke zamowilam, za tydzien slub, dzisiaj przyszla ja obejrzec jedna i druga babcia. wczoraj ciocia z wujkiem i wszyscy pytaja dlaczego nie biala. babcia sie oburzyla, ze pewnie dziewica nie jestem juz i sie wstydze w bialej isc. druga babcia przytaknela i rozpoczela sie dyskusja nad tyl jak to ja sie prowadze. wczoraj ciocia powidziela, ze kiedys nie bylo takich nowomodnych wylyslo jak erci, czerwone czy cappucione i czy inne gowno ( tak powiedziela) i ze ona szla w skromnej bialej a ja sukienke za cale 1200 zlotych kupilam. i ze pewnie dziewictwa do subu nie zachowalam, powinnal isc bez welonu tak w ogole i sie wstydzic bo teraz wszyscy beda widzieli; o zgrozo, jedna z najtanszych sukien w salonie, bez ozdobek, tylko klka delikatnych aplikacji, z ladnej perlowej tafty. n ie mowie, ze ta sukienka ma sie wszytkim podobac; ciocia pewnie na slub nie przyjdzie, bo jej powidzielam, ze jak pamietam to do slubu szla wprawdzie w bialej sukience ale tez w brzuchem i kazdy widzial jak sie prowadzila przed slubem. dlaczego nikt nie rozulie, ze ja w bialym wygladam koszmarnie? beznadziejnie, zle. jestem blada a w bialym wygladalam jakbym byla sina. natomiast ta ladnie podkresla moja jasna karnacje. uh.

Gość nie martw sie

Gość nie martw sie
oj enter sie szybko kliknął Nie martw się komentarzami ciotków i babciów one żyją w innym swiecie, szly w skromnych boałych bo innych wtedy nie było. A teraz to Ty masz sobie wybierać suknię w której będziesz się czuła dobrze. A te komentarze o dziewictwie w ogóle bez sensu Spróbuj się nie przejmowac ;)

Gość ja bym tez wybrala białą
inne kolory mi sie nie podobają, ale mi biale pasują bo jestem ciemna... Ja na twoim miejscu bym wypuscila drugim uchem ich teksty i nie odzywala sie... Ciesz sie swoim slubem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość abcddcba
Nie przejmuj się. Przecież każdy wie, że jakby tylko dziewice miały chodzic do ślubu w białych, to by je wycofali ze sprzedaży.

Gość ughhhhhhhhhhhhhhhhh
kolejne wizyty i znowu to samo. mam 4 kuzynki i wszytkie szly do oltarza z brzuchami. jestem chyba pierwsza, ktora nie urodzi dziecka w trzy miesiace po slubie a musze sluchac takich rzeczy. mam ochote odwolac wesele. no do do cholery jasnej, czyj to dzien. dodam ze wszytkie panny mlode w mojej rodzinie szly w bialych, z welonami do ziemi mimo, ze nieraz brzuch sterczal na pol metra do przodu. i zadna babcia nosem nie krecila, ze sie zle prowadzily, daly sobie zrobic dzieciaka, mezow na ciaze polapaly. a teraz ja musze sluchac takich rzeczy, chociaz to tylko po prostu inny odcien bieli; zamiast snieznobialej ide w kremowej bo lepiej wyglada.

Gość wycofaj zaproszenia starym
pudernicom. Od razu im przejdzie jazgotanie. Ale odpowiedziałaś ciotce KONTROLNIE. BRAWO :):) 🌻

Gość chyba chodzi o to
dziewczyno, współczucie! :( Ciotce odpowiedziałaś pięknie, może nawet zbyt łagodnie :) Ale jedno pytanie mi chodzi po głowie: DLECZEGO ONI CIĘ TAK NIE LUBIĄ? Wybacz, nie chcę Ci sprawiać przykrości, ale tak to - z boku - wygląda.. Ja akurat brałam ślub faktycznie jako dziewice - w sukni w różnych odcieniach ecru, żeby było śmieszniej :P - ale nawet, gdybym prowadziła się jak Messalina, żadna z moich babć czy cioć nie powiedziałaby w życiu czegoś takiego!

Gość panczurka
To powiedz cotkom, babkom, kuzynom, że Twoja suknia była biała, tylko pralnia ją spierniczyła i teraz jest pożółkła. Wielu dziewczynom się to zdarza. Ja też nie wyobrażam sobie siebie samej w bieli :D

Gość a co to za komisyjne
oględziny sukni? ja swojej nikomu nie pokazywałam, oprócz męża, który pomagał mi w zakupach :P i nie piszcie, że to pech.... bo ja jakoś do dziś (7 lat małżeństwa) nie zauważyłam :P a suknię miałam koloru ciemnego złota! i kosztowałam 5000zł..... bo była od pewnego znanego projektanta.... ja w biały wyglądam koszmarnie, dlaczego miałbym się katować... w imię pokazania fałszywej cnoty? bo przecież to dość oczywiste, że po 3 latach mieszkania z facetem dziewicą orleańską nie byłam..... a opinii ciotek, kuzynek na temat sukni.... nie znam do dziś, bo po ślubie, pytałam i owszem.... ale o to czy obsługa i jedzenie były dobre, czy się dobrze bawił itp..... suknię i jej cenę, uważam za moją prywatną sprawę, nie podlegającą dyskusji :P

Gość A ja skomentuję
Ja swojej też nie pokazałam do dnia slubu, bo i po co?

Gość wspomniała o cenie
bo ciotki i babcie autorki topiku twierdzą,że suknia nie powinna być droga. Czytaj od poczatku do końca marudo.

odetnij się jakomś mocnym komentarzem i olej to. Mamy XXI wiek a nie zapyziałą wieś z XIX wieku. T oTwój ślub i nie pozwól aby Cie wyprowadzili z równowagi.