Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aśka z muszelką

Wrócił z wakacji, wszystkim kupił drogie prezenty a mi...muszelke/

Polecane posty

Gość Aśka z muszelką
Nie ma sie czym smucic, tak jak mówiłam to był zwiazek bardziej kumpelski a głupota byłoby teraz ryczenie w poduszke.Dam mu troche nauczke a pozniej sobie pojde w siną dal... Tak jak w jednej z jego ulubionych piosenek : " W siną dal..w siną dla..to dla kochasie który odszedl w siną dal...";)

Gość Vroniś
Wiesz, skoro się oświadczył, i kupił ten pierścionek to chyba traktował to na swój sposób poważnie...

Gość Aśka z muszelką
Wiesz to nie jest tak,że miałam go gdzieś dla mnie on tez jest wazny,ale przeciez nie za tą cene,zeby miał mnie obrazac i nie szanować.Napewno byłam dla niego ważna ale bardziej dlatego mi sie oswiadczył , bo było mu ze mną dobrze niż dlatego ze mnie kochał , a to nie zawsze idzie w parze.

Gość Vroniś
No ciekawe, jak to będzie wyglądało z tym rozstaniem... Mam nadzieję, że kiedy mu utrzesz nosa w odwecie z tą muszelkę, to on to zrozumie i weźmie do siebie... Różnie z takimi bywa :( Ten mój jak z nim zrywałam też płakał, obiecywał poprawę, dzwonił, nie dawał spokoju. Twierdził uparcie: "my się kochamy", nie zważając na to co ja myślę :/ W końcu jak zrozumiał, że to nie przejściowy foch, i już nie chcę z nim być, totalnie mnie znienawidził. Jak dziecko... Mam nadzieję że u Ciebie normalniej to przebiegnie.

Gość Aśka z muszelką
Niestety obawiam sie ,ze tak samo jak u Ciebie,bo troche juz go znam.Chcialabym z nim utrzymac kumpelski kontakt ale pewnie jak juz sie rozejdziemy to dostane kilka esów typu " jestes bez serca, jak moglas mi to zrobic" itd

Gość Aśka z muszelką
Dziwi mnie ,że tak sie zachowuje facet w tym wieku.Niektorzy jego koledzy juz maja dzieci a on jedyne co na ten temat mówił to,ze dziecko zrobi mi zebym nie odeszła:/dziwny facet

Gość Agrafka23
Asia ---> tez mialam takiego "chytrusa" :( Byłam z nim prawie 2 lata... Na urodziny nic mi nie kupil, pod choinke tez nic... na rocznice tez nic... Ja mu kupowalam rozne rzeczy, ale do czasu, bo nie wytrzymalam tego! Zerwalam z nim, bo nie bylo sensu tego ciagnac! Zakoncz ten zwiazek! Powodzenia!

Gość Vroniś
Taaa.... Mój miał pretensję, że nie dałam mu drugiej szansy, bo on się zmienił :( I że jestem bezduszna z tego powodu. Nie spamiętał, ile "wielkich zmian" i moich drugich szans upłynęło przez te parę lat :) To może być trudne, ale wpadnij na ten topic i napisz jak to wszystko się rozwinęło. Ciekawi mnie to

Gość gawron bez naszyjnika
O rany....:( Ten gość zachował się jak ćwok!!! Jak ostatnia sknera! Czy jego rodzina jakoś zareagowała na ten żenujący prezent, który dostałaś?

a ja śmiało się przyznaje że pieniądze są dla mnie ważne i tyle - i nie mam z tym \"materializmem problemu :) - , a muszelka, taki prezent (w wypadku kiedy innym wręcza o wiele droższe) byłby po prostu wyrazem totalnego lekceważenia mnie i moich potrzeb.... (no w końcu kocha, co nie? ;) .)........ rozumiem takie \"zabawne prezenty\" ale w zestawieniu z miłymi gestami :P jak wieczór w fajnej knajpie, wycieczka za miasto w weekend. za muszelkę bym się chyba nie obraziła, ale za słoik grzybów i czekoladę na urodziny (gdy facet nie ma jakiś szczególnej sytuacji UMYSŁOWEJ :D ) facet mógłby się nie pokazywać mi na oczy... bo jeszcze bym mu coś odcięła ;)

Gość Aśka z muszelką
No własnie jakbym o swoim czytala...:) To musi byc ten sam:P albo jakis klon.Dam znac jutro jak sie sprawy maja.Dzieki🌼

Gość niebianska przyjenosc
z drozdzowka swietny pomysl !

Gość niebianska przyjenosc
jako tort. a jako pamiatka kamyk tez byl niezly ... tak serio totalne sknerstow i lekcewazenie .. niestety inaczej nie sie tego zinterpretowac i faceci ktorzy mowia o kobetach jako o materialistkach pownni przeczytac ten topik

Gość niea ja myśle sobie że
A wg mnie zachował się tak jak mu serce podpowiedziało, obdarowiał bliskich, których kocha, a Tobie dał to co Ci sie wg niego należy - muszelkę w dowód przyjaźni :( Gdyby kochał Cię choć odrobinke na pewno obdarowałby Cie należycie, czyli tak jak to sie obdarowywuje osoby kochane

Gość Aśka z muszelką
Nawet jesli masz racje to przeciez cos sie nalezy z grzecznosci za opieke nad psem itd.

Niby powinien, ale też nie można za pomoc oczekiwać nic w zamian, szczególnie, jak się jest w związku z tą osobą.

Gość niea ja myśle sobie że
no właśnie tyle sie wg niego należy :(

Gość Aśka z muszelką
Pomoc pomocą..ale na psa wydałam ok.500-600zł, na ksero dobrą stówe, a buty ktore mi jego pies zjadł 150zł.Co daje w sumie nie tak mało,a ja jestem studentka, musiałam sobie odmawiac przez pół roku,zeby utrzymac psa.

o kasę to spokojnie możesz się upomnieć, jak jest taki niedomyślny i w końcu to nie są jakieś grosze dla Ciebie.

a moze am dla ciebie jakis bartdziej... no ...mmm.. osobisty prrezent ktorego nie mogl ci dac przy ordzicach?/ pozatym moze chcial zebys zyskała w ich oczach jao skromna malo wymagająca kobitka :D

Gość Aśka z muszelką
Upomniałam sie:/ Przez tel, mowil ze mi zwroci a teraz jak mówie ,zeby oddał to tylko "później, nie spieszy sie"... Mi sie spieszy , chce nowe buty!;P

Gość brszuszysław
A dlaczego Ty sie opiekowałaś tym psem, a nie jego siostry, mama, tato? Mieszkacie razem???

szczerze powiedziawszy to też głupio zrobił, że nie dał Ci kasy na tego psa, chociaż mógł większy zapas karmy kupić...mała nieodpowiedzialność ciągnie z reguły za sobą większą niedojrzałość...ale Ty o tym doskonale wiesz...

możesz czekać aż dojrzeje, ale nikt Ci nie da gwarancji, że kiedy to w ogóle nastąpi, widzę że niekoniecznie chcesz na to czekać, w sumie rozumiem, tym bardziej, że wielka miłość to nie jest...

zazadaj stanowczo zwrotu pieniedzy za buty, karme i ksero. Co za gnojek naciagacz, wyciaga kase od wlasnej dziewczyny, studentki!!

powiedz Aśka, dlaczego Ty po prostu go nie zapytasz, dlaczego Cię upokorzył przy swojej rodzinie (i w ogóle) obdarowując czymś tam mało kosztownym jak muszla? Nie możesz powiedzieć patrząc mu prosto w oczy, że czujesz się dotknięta, upokorzona, zdyskredytowana i że niczym sobie na to nie zasłużyłaś? A potem spokojnie powiedz, że kategorycznie żądasz zwrotu kosztów, jakie musiałaś ponieść w związku z opieką nad psem. Jakoś nie widzę przyszłości Twojego związku, przykro mi....NIE POWINNAŚ sobie pozwalać na takie traktowanie!

Gość Aśka z muszelką
Nie mogli wziąć psa , bo niestety jego siostra ma małe dziecko , a ono z kolei ma alergie na siersc.Zreszta dla mnie to nie problem , bo bardzo lubie tego psa tylko wiadomo koszty.

Gość Aśka z muszelką
Wczoraj dopiero wrócił ,wiec narazie spytałam tylko kiedy odda, ale dzisiaj chciałam juz wziac te pieniadze.Nie wiem jak mam z nim rozmawiac, on wszystko olewa:/

MUSISZ się zdobyć na tę rozmowę, choć to na pewno nie jest łatwe dla młodej dziewczyny! NORMALNIE z nim porozmawiaj, spokojnie i rzeczowo, zdobądź sie na taki spokój, jaki tylko możesz. Jeśli będzie unikał tej rozmowy - wracaj do niej za każdym razem, nie daj się zwieść, nie pozwól na rozmowę na jakikolwiek inny temat. Uda Ci się, zobaczysz!