Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomoc mile widziana*

nie potrafie

Polecane posty

ludzie mam juz tego dosc,nie potrafie sie ubrac jak fajna dziwczyna,chcialabym ale nie potrafie ani ciuchow dobrac o dodatkach nie wspomne!i jak tu gdzieswyjsc i czuc sie komfortowo skoro wygladam jak szara mysz???bede wdzieczna za jakiekolwiek wskazowki

Gość moderNgirL
hmm nie wiem zabardzo co Ci napisać,ja np nie moge powiedzieć że mam swój styl,wchpodze do sklepu i wiem za jakim kolorem patrze,żadne róże czy coś takiego,mierze coś i czasem pytam (jesli nie jestem pewna czy miw tym dobrze)sprzedawczyni,w sumie one zawsze chyba powiedza ze dobrze wygladasz,ale np jak każesz jej porównać to juz Ci pomoże.Musisz wejść do sklepu i spojrzec co Ci się podoba,najlapiej kupić coś co pasuje do np dwóch rzeczy w Twojej szafie.Najważniejsze to to żeby nie ubeirać się "stadionowo"w jakieś kiczowate rzeczy,nie móie żeby ubierać się w same markowe czy drigie ciuchy,bo sama kupije np t-shirty za 20 zł itp. nie wiem zabardzo jak Ci pomóc,ale co to znaczy jak fajna dziewczyna? Najlepiej kupuj to wczym się dobrze czujesz,co nie jest kiczowate.

Gość PROSTOTA PRZEDE WSZYSTKIM
Prostota! Jak zaczniesz wymyślać z dodatkami, biżuterią, torebkami typu worek :D:D etc. to bedziesz wygladala kiczowato. Prostota. Fajne dzinsy czy jakies inne spodnie jakie lubisz w stonowanych kolorach, zwykłe bluzki ( jezeli dół jest spokojny to z górą mozna szalec, chociaz nie polecam 150kolorowych koszulek ) i juz. Cóż trudnego?

fajna dziewczyna to znaczy ubrana w miare modnie a jednoczesnie nie tak jak wszyscy,szukam swojego stylu od jakiegos czasu,kilka lat temu nie mialam z tym problemu ale teraz tak wszyscy gonia za moda ze nie potrafie nadazyc ani sie odnalezc,moderNgirl do jakich sklepow warto zagladac?

PROSTOTA PRZEDE WSZYSTKIM dzieki za wskazowke,to takie proste ale czasem takie trudne🌼

Gość moderNgirL
Wiesz,ja Ci raczej nie doradze markowych sklepów,z tego powodu że nie kupuje ubran w sklpach typu zara,h&m(choć bym chciała)reserved itp,bo nie mam pieniedzy,już Ci ktoś dobrze doradził,ładne jeansy np ciemne o prostym kroju,nie rozszerzane,mozesz się pokusić o rurki jesli chcesz wygladac modnie,i do tego ładna bluzka,to już nei trudno dobrać,torebke ja np mam 2 torebki khaki i czarną ani to sportoew ani eleganckie :)nosze je wszedzie :) Mysle ze t o Ci wystarczy,nie wiemy jak wygladasz wiec tródno Ci doradzić,ale mysle że nie bedziesz miala problemu kupić coś ładnego :)

nie wiem czy jestem odpowiednią osobą do porady:):) ale kocham rozmawiać o ciuchach:):) i je oglądać:P:P są osoby urodzone z smakiem i gustem które nie muszą pracować nad własnym style niestety są i takie które muszą w to włożyć masę pracy:) ja chyba jestem po środku:P:P zauważyłam ze im więcej wiesz o trendach im więcej ciuchów zobaczysz tym bardziej jesteś wybredna i tym bardziej wyrabiasz sobie swój styl. ja mam taką metodę dużo oglądać od allegro po luxlux itp glamour gazety internet. dużo mierzyć w sklepach i to nie 1 2 ciuchy a 30 40 i zazwyczaj parami np. chce znaleźć sobie eleganckie spodnie to do przymierzalni biorę nie tylko spodnie w przeróżnych kolorach i krojach ale i dodatkowo podkoszulki bolerka koszule wszystko co mi sie wydaje ze będzie pasował a nawet buty. bo całkowicie inaczej wyglądają jeśli są dopasowane kolorem i stylem niż.. nie wiem elegancka sukienka plus adidasy albo dresy do eleganckiej koszuli:P:P zawsze też jak idę na zakupy staram sie sobie podobać makijaż fryzura poczucie dobrego wyglądu bardzo mi pomaga:):) a na końcu pytać o rade nie tylko na forum ale i znajomych:) chłopaka mamy itp tylko tych w miarę obiektywnych:):) chyba działa bo ostatnio dostaje dużo komplementów:P:P jak byś chciała pogadać o ciuchach powymieniać sie linkami to ja jestem chętna:):)

Gość prostota
ło matko... Mi sie z tego co nibys wkleiła totalnie nic nie podoba :O Tzn obiektywnie stwierdzam że na kims może i wygląda fajnie ale sama bym żadnej z tych rzeczy nie załozyła :O

Niektóre fajne, ale trzeba mieć do większości piękny biust, płaski brzuszek i nogi ze 150 cm :-) minimum.... Niewiele kobiet tak ma....

prostota---> bo mamy inny styl:P:P choć bardzo lubię prostotę:P:P w sumie ja chyba tez nie wszystkie bym założyła np. sukienkę z mango kożuchowskiej dla mnie nigdy bo jestem niska ale bardzo mi sie podoba:):) za to zielony sweterek/bolerko i satynowy pas + rurki to zestaw dla mnie :):) chyba ze to nie pas a spódnica:P:P ale z pasem mi się zestaw podoba:):) czerwone dodatki połączone z szarością w stylu geisha:) tu znalazłam sposób na ożywienie jednego z moich ulubionych kolorów a zarazem modnej teraz szarości:P ja szukam raczej inspiracji:P i raczej na fotkach widzę przesadę a wybieram tylko po kilka ciuchów albo fajnych dodatków:) akurat mam całkiem niezłe ciało wiec nie brałam pod uwagę tuszowania sylwetki:P:P może wy wkleicie coś z czego czerpiecie inspiracje co wam sie podoba:) ja chętnie pooglądam:)

Nie gustuje w prostocie. Prostoty i szarosci wystarczy na co dzien na ulicach. Podsylam pare linkow , obejrzyj (troche musisz pogrzebac) na pewno uda Ci sie cos dla siebie dobrac. tu kliknij na pierwszy napis po lewej http://www.mango.com/e/home/home.htm?idioma=e&pais=064&europeo=S&opcion=abierto http://www.killah.it/ http://www.retrojeans.com/index.php?retro07 www.pepejeans.com http://www.misssixty.com/ http://www.replay.it/en/ Obejrzyj sobie to wszystko, a na pewno uda Ci sie znalezc cos fajnego dla siebie. Niestety za malo o sobie napisalas zeby cokolwiek mozna bylo dla Ciebie dopasowac.Moze masz zupelnie inne oczekiwania. W kazdym razie intencje mam dobre:)

Pooglądaj jakieś filmy z pokazów mody, gazety w sklepie. Ja nawet siedząć czasem w autobusie czerpie jakieś inspiracje od innych kobiet :P tzn. nie że zgapiam ale strój innych kobiet podsuwa mi pomysł :P

Gość prostota
Gość blllle
okropne te ciuchy co prostota pokazała

Gość upppppppppp
up

prostota--->hmmm... dla mnie to co pokazałaś nie jest proste lecz okrojone do minimum. i powiem szczerze nie podoba mi sie bo jest nijakie;/ mało w tym polotu fantazji i własnego stylu. po prostu nuda.

Gość sama mowilas ze
lubisz minimalizm, a teraz ci sie nie podoba bo okrojone do minimum :D

Gość a to co jest wyzej
to nie sa przypadkiem podkoszulki w jednym kolorze bez cekinow i haftow? :D Kurtka owszem, fajna

Gość jakakafffff
Prostota to jest slogan dla osób, które tak naprawdę nie umieją się ubrać. Nie mają poczucia stylu ani smaku, nie potrafią eksperymentować ani dobrać dodatków. A te linki do ubrań - po prostu banalne, nijakie i żałosne. Ja lubię ubrania z jajem i pazurem, wyszukane, choć równocześni takie w jakich wygodnie jest na co dzień. Dodatki są niezwykle ważne: pasek, kolczyki, bransoletka, szalik. I powiem szczerze, nie potrafię pojąć dziewczyn, które mają problemy z ubraniem się. Choć to pewnie coś w rodzaju mojego kompletnego braku słuchu.:)

Gość Vilemo 28
Przede wszystkim przejrzyj strony z modnymi fasonami obecnie jeśli wchodzisz do sklepu to patrz na takie kolory a. pasują to inne ciucha w domu nie bo mi sie podoba w tym momencie b. niecbyd jaskrawe jażynowe, nie za kwieciste, c. kolor dopasowany do karnacji i kształtów np. kratka, paski itd. dodatki stonowane nie krzykliwe tak aby zdobił nie szpecił odpowiednio łączyć kolory

Gość pffffffffffffff
jakakafff - moze poprostu ktoś lubi wyglądać skromnie i nie przyciągać uwagi? Nie wiem czemu tak ciężko to zrozumieć. Ubrania z jajem i pazurem :D hehe To że sie ubieram skromnie to nie znaczy ze nie umiem dobrać dodatków. Bo umiem, ale nie nosze bizuterii, bo nie lubie ( uwazam ze wisiory są niewygodne a w długich kolczykach wygladam źle )