Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

o_n_a

Jaki fajne nietypowe imie dla dzidzi???

Polecane posty

Fajne niektore imionka podajecie ale mi jakos najbardziej podoba sie dla dziewczynki Nella Sandra a dla chlopca Dorian i Oktawian. A duze sznse sa ze to bedzie chopiec tak mowia inni:)

nieprawdas ze za granica mówia na Beatę Bianka!! mam na imię Beta i mieszkam w irlandii i móiwa do mie Beti lub jak któ woli Bijata. pierwszy raz spotkałam sie ze na kogoś można mówić BIANKA. ja jestem w ciaży i też niejestem pewna na 100% co bedzie ale najprawdopodobniej dziewczynka.. imiona dla dziewczynki Liliana (LILI) Nicola (NIKUŚA) imiona dla chłopca Fabian (FABI) Nikodem (NIKO) to sa moje typy

nauzykaa---> Mieszkamy w Polsce i mamy dawać dzieciom polskie imiona? Zapomniałaś napisać: \"imiona, które przyjęły się w Polsce\". Mam nadzieję, że nie masz na myśli Karoliny, Marty, Magdaleny, Joanny, bo to nie są polskie imiona. To imiona zagraniczne, które jakimś trafem u nas się przyjęły. Taka Anna, Katarzyna i Zofia się przyjęły, to czemu Carmen, Amanda i Noemi nie mogą się przyjąć? Już widzę Twoją córeczką małą Mieczysławę- polskie imię.

Otóż imiona które wydają się oklepane typu Ania czy Magda sa obecnie rzadkie, jak wasze dzieci teraz urodzone pojda do szkoły to sie przekonacie. Natomiast jest moda na dziwne imiona i niektóre normalne, wiem to z porodówki, tam jest przekrój mam, i tak ostatnio krzyk mody to imiona typu: Oliwer, Wiktor, Mateusz, Kubuś - na jednej sali np. dwie mamy i dwóch Wiktorków :o Dziewczynki- niezmiennie Wiktoria, Weronika trochę poszła w zapomnienie, Nikol:o,Dżesika :o i jakieś ruskie, wkracza Zosia. Niestety na imiona moda jest i bedzie i tym sposobem cięzko nazwac dziecko oryginalnie. Imie Kajetan bardzo mi się podoa, lecz jego zdrobnienie już nie:Kajtek.

Katis, nie nie mialam na mysli typowych imion, tj tych ktore sie tutaj najbardziej przyjely. ja nie chce miec dzieci takze problem z glowy.

fajna madchen - debilne imieniona nie krzywdzą dzieci ale debilni rodzice jak Ty.... nie jesteś jakąś arystokratką żeby imie mialo znaczenie .... możesz dać jakie chcesz imie swemu dziecko ale nie masz prawa obrażać rodziców i ich dzieci że nadali swym dzieciom polskie imie ... zastanów się nad swoim zachowaniem !!

ja tez niedlugo bede mama. Poki co nie wiem do konca, czy rzeczywiscie bedzie chlopiec, ale jesli tak, bedzie mial na imie Colin dla dziewczynki wybralismy - Vivien Darien podobaja mi sie rowniez dla chlopca Dorian Madoxx Justin Coen Luca Deacon dla dziewczynki: Leonie Lara Mia Laila Bezproblemowego rozwiazania zycze 🌻

hmm ... chyba macie dużo kasy .... żeby przekupić urzędnik w urzędzie by uznał takie imię .... bo on naprawde kwestionuje jakie imie ma mieć Wasza córka czy syn .... a ja nie zakwestionuje to Wasze dziecko wg. prawa będzie bezimienne chociaż dla Was będzie Dorianem albo Coen ( chyba Cohenem .. ale to nazwiesko ) >>>

Ja nie mieszkam w Polsce, tylko w Niemczech i tutaj na szczescie mozna wybrac sobie imie takie, jakie sie chce ;) A Coen to imie nie nazwisko.

eseczka, ty masz chyba problemy z czytaniem ja nie napisalam ze rodzcie ktorzy daja na imie swoim dzieciom sa debilami!! czy ty nie rozumiesz co ja napisalam? ja napisalam ze mi sie takie imiona kojarza z debilami, nie dziecmi - a to jest wielka roznica ale najlepiej jest atakowac jak sie nie przeczyta dokladnie, wiesz myslenie nie boli.. a co niby twoim zdaniem imie nie ma znaczenia? otoz ma znaczenie i to duze i kolejna sprawa, nie obrazam rodzicow za to ze dali dzieciom poskie imie! powiedz mi gdzie ja tak napisalam!

Gość do fajna
Jeste tak beznadziejna ze nawet mi sie pisac nie chce:O

to nie pisz... jacy wy ludziue glupi ejstescie cos sie nie podoba to nie czytajcie, proste ale nie wy musicie pisac ze wam sie czytac nie chce - a mnie to chuj interere

Gość llllllllllll
Olivier- bardzo ładne imię. Ja planuję tak nazwać synka. Sandra- imię mojej przyszłej córki. Inni zapożyczają imiona z zagranicy jak Agata, Karolina i Marzena, to ja też mogę.

Gość do fajna
jakie to dziwne ze wszyscy sa glupi oprocz ciebie :O

Gość do fajna
jedz do Niemiec poznaj zycie gowniaro i zacznij sie uczyc bo z tego co widze to z matury nic nie bedzie

coz, fajna popisuje sie poziomem swojej kultury osobistej tutaj. albo jej znacznym BRAKIEM.

Gość sio madchen
zgodze się, wszczyna afery na każdym topiku gdzie sie pojawi :o

Mieszkam w sydney i dzieci tu urodzone w poslkich rodzinach maja raczej polskie imiona typu Pawel Paulina Kasia Magda a dzieci ktore niedawno wyjechaly z polski wlasnie imiona typu Nikole i Jessica. Smiesznie to troche. U nas ostatnio szal na Lili (lilja) albo Daisy (stokrotka) dla dziewczynek a chlopcy Thomas (Tomek) Nikolas ( Mikolaj) Patrick albo Philip. Pozdrawiam

Gość moja bratanica urodzila sie
we Wloszech i ma na imie: Arianna (zdrobniale Ari ) :)

eseczko_24 zaspokoje Tw ciekawosc - mieszkam za granic i mieszkam w Pl. Na poczatku zadalam proste pytanie chodzilo mi o jakies prozpozycje nietypowych imion!!!! Wiec prosze darujcie sobie tego typu odpowiedzi. To moja sprawa jakie imie bedzie mialo moje dziecko. I chocbym miala przekupic urzednika to zaden problem:)

hejka, jestem mamą 7 letniej Natalki. Za miesiąc pojawi się 2 dzidzia,prawdopodobnie też dziewczynka. Chciałabym dać jej na imię Victoria.Mieszkam w Irlandii i tutaj nie będzie problemu, ale zastanawiam się jak będzie w USC w Polsce. Czy przyjmą mi angielską pisownię a nie Wiktoria.? Myślę że jak będę miała akt urodzenia z Irlandii to oni chyba powinni już zaakceptować takie imię a nie inne. A może się myle? chociaż istnieje już Nicola i Nikola, Olivia i Oliwia. Nie chcę później mieć dla córki dwóch aktów urodzenia z różnie pisanym imieniem.