Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AGUSKA...85

PYTANKO...

Polecane posty

Gość AGUSKA...85

Mam pytanie -czy ktos moze mi powiedziec ile sa wazne nauki przedmalzenskie??

Gość mezatka25
o ile dobrze pamietam chyba 3 miechy tak jak te wszystkie papiery potrzebne do slubu

A w ogóle mają ważność? Pierwsze słyszę. Ja zaczynałam z pięć miesięcy przed ślubem i wszystko jest w porządku...Moja znajoma ma ślub za rok a już chce zacząć chodzić :P

Chyba nie ma czegoś takiego jak okres ważności. Niektózy robią juz w liceum , a do slub nieraz kilkanaście alt mija i jest ok.

wazne sa na całe zycie - tak mi powiedział ksiadz w moejej parafii a dodam ze nauki robiłam w innym wojewodztwie i 1,5 roku przed slubem zeby potem miec spokój i jeden problem z głowy

Gość AGUSKA...85
Pytam bo bylismy w lutym na naukach(w tej parafii powiedzieli ze rok sa wazne)slub mial byc we wrzesniu niestety bylam zmuszona go przesunac :(i bedzie dopiero w przyszlym roku w czerwcu:( no i sie tak zastanawiam....

mi powiedzial ze sa wazne cale zycie a pozatym ja nie mam tam daty kiedy byly robione wiec nie da sie odliczyc idz spytaj ale widze ze co parafia to inne zwyczaje :/

nauki są ważne całe życie. Przecież w części szkół na religii w ostatniej klasie liceum rozdają zaświadczenia o ukończeniu kursu przedmałżeńskiego i wtedy nauk przed ślubem nie trzeba robić - jednak nie wszyscy księża te nauki z liceum uznają. Pozdrawiam!

Gość Nie byłam na żadnych
i nikt nie robił z tego tytułu wielkiego HALO ani też przeszkód ze ślubem.