Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mysza25

internauci z terenu Niemiec łączmy się

Polecane posty

Gość Mysza25

czy jest ktoś z okolic Essen, Gladbec bądź Dosten

Gość ja to z Polski
Jak tam dzisiejsze marsze neonazistowskie ku czci Rudolfa Hessa?

Gość guess
Schleswig Holstein wita!!!!

Gość Mysza25
nie uczestnicze, jesli o to ci chodzi a poza nieinteresuje mnie to, tez jestem z Polski ale przebywam chwilowo za zagranica

Gość Mysza25
a dlaczego pytasz

Gość Mysza25
duzo jest jeszcze Polakow w Essen i nie tylko, w calych Niemczech, przeciez wiadomo w jakim celu kazdy tu przyjedza

Gość eenter
Fajne miasto Essen.Ja mieszkalam kiedyś przez dłuższy czas w Herne-zaraz obok.Bochum również fajne miastoooooooooo

Gość Mysza25
Froschi, a gdzie to jest , ta Twoja miejscowosc, bo ja w samym Essen tez nie mieszkam tylko kolo gladbecu

Jak jest obecnie w całych Niemczech i po co Polacy tam przyjeżdzają,to wiem:O Mnie chodzi konkretnie o Essen.Czy tam jest w dalszym ciągu dużo Polaków.Bo wiedz,ze w czasach komuny Polacy,tez pracowali w Niemczech.Dużo ich było w Essen,właśnie,w Rudolstadt,itd.:) ♥♪♫

Gość Mysza25
generalnie szukam btarniej duszy z moich okolic w Niemczch, bo jestem tu sama jak palec, pomijajac mojego meza, brakuje mi poprostu towarzystwa Polskow, nie ma z kim pogadac, wyskoczyc gdzies itd....

Gość Mysza25
Marketa_cz "czy Ty mnie czasem nie obrazasz", powiem szczerze ze nie wiem co znaczy to slowo, jestem tu od niedawna i jeszcze nie znam niestety jezyka, wiec moze mi przetlumaczysz na polski

Gość Mysza25
dobranoc, rozumiem OK! dobrej nocy wszystkim

@ Mysza 25 - mam dokladnie taka sama sytuacje jak Ty!! mannheim jest miedzy frankfurtem a sttutgartem, wiec nie tak blisko do essen :( szkoda....

Mysza25 nikt Cię nie obraża!:O Zwickau-to jest nazwa miasta,w którym tez pracowali Polacy. Mam nadzieję,że nie starasz się o obywatelstwo niemieckie.Jeśli tak,zacznij się uczyć(oprócz języka)geografii i historii Niemiec.:) ♥1♥♫

Dzieki Marketa, nie staram sie o obywatelstwo,nawet mi to nie w glowie, niedlugo ide na kurs jezyka niemieckiego mam nadzieje ze bede sobie radzic troche lepiej, i masz racje musze pouczyc sie geografii Niemiec. Pozdrawiam