Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska1111111

kiedy mozna sie kochac po porodzie przez cc??

Polecane posty

Gość ciekawska1111111

no wlasnie jestem 3 tyg po porodzie czy juz moge? mam wielka ochote i moj maz tez, ale b oimy sie czy cos sie nie stanie

6 tygodni - tyle wynosi czas pologu. wczesniej nie powinno sie wkladac niczego do pochwy, moze to grozic powaznymi komplikacjami. bez znaczenia czy porod odbyl sie drogami natury czy przez zabieg.

a powiedz mi dlaczego? przeciez z pochwa sie nic nie dzialo, nie byla \'\'uzywana\'\' przy porodzie wiec gdzie problem? przy normalnym porodzie nie powinno sie uprawiac seksu przez 6tygodni a przy cc mozna wczesniej - na zwykle rozumowanie

nie wolno. rodzilas dziecko? rozmawialas z ginekologiem na ten temat? kazdy lekarz ci to powie - przez 6 tygodni do pochwy sie niczego nie wklada, bez wzgledu na to jak wygladal porod. przeciez po cc tak samo krwawisz jak po naturalnym, tak samo wszystko w srodku sie obkurcza i goi. przez 9 miesiecy rozwija sie w kobiecie drugi czlowiek. pozniej w ciagu najwyzej doby organizm \"pozbywa sie\" tego, co tak pieczolowicie budowal przez te dlugie miesiace. chyba te glupie 6 tygodni odpoczynku mu sie nalezy?:O

okiej, organizm sie pozbywa ale jesli np kobieta krwawi tylko 5 dni, wszystko jest ok to czemu niby ma czekac te 6 tygodni? tak dla zasady?

zgadza sie, po cc tak samo wszystko sie goi szczególnie kiedy do cc doszło już w czasie skurczy i było już jakieś rozwarcie. nawet tak samo potrafi boleć przy stosunku po porodzie na początku ja co prawda nie wytrzymałam 6 tygodni i nic sie wielkiego nie stało- ale to już na swoją odpowiedzialność

slyszalas zeby kobieta krwawila po porodzie tylko 5 dni? :O bo ja nie.... a byloby pieknie... wiesz nie jestem lekarzem zeby ci dokladnie objasniac funkcjonowanie organizmu. nie cjodzi tu nawet o hormony zawarte w spermie ktore moga powaznie zaszkodzic gdy zbyt wczesnie po porodzie wroci sie do seksu. wkladanie jakichkolwiek przedmiotow do pochwy ma zwiazek ze skurczami macicy. o szczegoly zapytaj swojego ginekologa. ps. rodzilas dziecko?

Gość hahahahahhahahahahaha
ja rodziłam naturalnie i po 2 tygodniach kochalam się zmężem i nic mi się nie stało,wiele moich koleżanek nie dotrzymało 6 tyg.WSZYSTKIE ŻYJĄ

ja slyszalam o jednej takiej, ktora umarla:( powaznie mowie. oczywiscie mozna zaczac wczesniej na wlasne ryzyko. pisze po prostu to co mi mowil moj lekarz. ps. fajna madchen czy rodzilas dziecko czy to az tak wielki sekret??

okres połogu obejmuje około 6-8 tygodni. W tym czasie w całym organizmie kobiety zachodzą procesy odnowy i gojenia, które pozwalają jej powrócić do stanu sprzed ciąży. Dotyczy to większości narządów i układów, które w mniejszym lub większym stopniu były zaangażowane w proces powstawania i rozwoju płodu. Najbardziej widoczne są zmiany w narządzie rodnym, piersiach, układzie mięśniowym brzucha i dna miednicy oraz ośrodkowym układzie nerwowym. Przez cały czas połogu tzn. 6 tygodni powrót do współżycia nie jest wskazany. Wyczerpanie fizyczne w czasie porodu, karmienia, zaburzony rytm snu, zmęczenie całodobowymi zajęciami przy dziecku nie sprzyjają aktywności seksualnej. Niewskazany wcale nie równa się, że zakazany, więc skoro czujesz potrzebę a lekarz nie zakazał, to czemu nie? :)

Gość mamuskaMAMI
jak sie chcecie tak bardzo mocno pruc to sie projcie nawet odrazu po porodzie !!! lekarze nie wymyslili sobie tego na marne ,. zalecam wizyte u ginekologa !

Gość wirgii
ja po pierwszej ciąży nie odczekałam 6 tyg i skończyło się to dla mnie bardzo ,bardzo bolesną infekcją i przejściem na antybiotyk ,przez 2 tyg nie mogłam karmić dzidziusia,teraz już wiem,czym to się może skończyć,więc dziewczyny,robicie to na własną odpowiedzialność

Gość gość
ja sie kochałam po 3 tygodniach ale rodziłam naturalnie, zeby rozpoczac współżycie po porodzie warunkiem jest to ze nie moze byc żadnego krawienia , zadnych plamień. Po CC odczekałabym te 6 tygodni

CC oznacza ciecie w brzuchu, i po takiej operacji 6 tygodni abstynencji jest jak najbardziej wskazane. Po operacji przepuklin ma sie podobna abstynecje.

Gość gość
Ja po cc bylam u ginekologa po 2,5 tyg bo tylko 2tygodnie sie oczyszczalam i mi powiedzial jak sie pytalam czy juz moge wspolzyc to mi tylko powiedzial zeby ostroznie ale zeby poczekac tydzien. Po 3 tyg wspolzylam tez nie moglismy wytrzymac ale na poczatku inaczej staralam sie zaspokoic partnera. Jak jeszcze plamisz lub jeszcze krwawisz daj sobie spokuj bo kazdy organizm inaczej sie oczyszcza jeden dluzej drugi krocej ale lepiej sie zapytaj swojego lekarza bedzie lepiej. Ale antykoncepcje moge zaczac brac dopiero jak mi sie polug skonczy te 6 tygodni i jak bede miec miesiaczke a najlepiej jak zacznie mi sie 2 miesiaczka.

Gość gość
Ja po cc wytrzymałam 4 tygodnie, przestałam krwawić jakieś 3 dni wcześniej i odczekałam jeszcze czy nie powróci jakieś plamienie, że nie wróciło a rana goiła się świetnie (nigdy mnie nic nie bolalo po cc) to i do seksu powróciłam:)