Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KarmELKA_O

wazelina na pryszcze

Polecane posty

Gość KarmELKA_O

przeczytałam gdzies o tym i wlasnie sobie nalozylam sporo tego na twarz.. czy ktos słyszlam o czyms takim??

Gość Wzalina jest bardzo
skuteczna na namnazanie sie pryszczy pewnie niezle Cie wysypie:)hehe

no właśnie, wazelina jest tłusta a to dobre nie jest, na pryszcze sądobre wysuszające preparaty. kiedy Kosmetyczka mi poradziła, zebym co dwa dni przemywała twarz spirytusem salicylowym - jesli juz musisz miec domowy sposob :)

Gość Twoja kosmetyczka powinna
przejść na emeryturę :D

Gość Wzalina jest bardzo
Oj tylko nie spirytusem salicylowym,lepszy jest kamforowy,gdzyz salicyl garbuje skóre:)

Gość Wzalina jest bardzo
Oj tam zaraz na emeryture:)pomyliła sie troszke i tyle:)kazdemu moze sie zdarzyc:)

Gość Wzalina jest bardzo
a co do picia wódek,lepsze sa dobrego gatunki bez salicyli,polecam:)

Gość Wzalina jest bardzo
Salicył tez garbuje skóre,dlatego zaleca sie spirytus kamforowy:)i cała prawda:)

Gość yrtrhr
Ja za to gdzieś wyczytałam, że wazelina podobno świetnie nawilża nie zatykając przy tym porów. Może rzeczywiście brzmi to dziwnie, ale podobno wiele gwiazd smaruje na noc twarz wazeliną. Ciekawa jestem tylko jak po takiej nocy wyglądają włosy i poduszka... :O

Gość madziXX
a ja bede smarowała ta wazelina.. wiem ze to dziwne bo jest tłusta.. ale wysuszanie skory spirytusem ..to ma byc dobre ?? jak jeszcze mma wrazliwa cere, nie moge niczgeo z alkoholem.. a teraz zmyłam ta wazeline i mam taka ciekka skore :):) zobaczymy jak z pruszczami ale to napisze gdzies po tygodniu

Gość madziXX
moze nie do kazdej cery sie to nadaje ale ja mam mnieszna i sprobuje..nic nie zaszkodzi bede sie obserwowala jak zobacze cos niepokojacego to poprostu odstawie

Gość wysokie obcasy26
wazelina jest tłusta i zatyka pory..nie radze smarować niej buźki jeszcze w wiekszej ilości jak piszesz...zatkasz sobie pory i porobią ci się ropniaki albo jakieś inne paskudne wykwity, które później będzie Tobie ciężko wyleczyć

Gość Titt
pryszcze robią się na skórze podrażnionej, kiedy skórę się wysusa za bardzo to jest podatna na uszkodzenia i zakarzenia no i pryszcz gotowy, dlatego nie należy przesadzać z wysuszaniem. poza tym jesli skora jest za bardzo wysuszona to broni sie naturalnie i wydziela jeszcze więcej sebum, zatem wysuszanie ma tu skutek odwrotny! kosmetyczka ktora radzi przemywanie skóry spirytusem jest niedouczona i niekompetentna i powinna stracić uprawnienia bo można sobie załatwić okropne blizny w ten sposób. a wazelina może pomóc ustabilizować skórę, pomaga ją nawilżyć. ja sama stosuję wazelinę na ok 3 noce w tygodniu, mam skórę atopową, ciagle cos mi wyskakuje bo np zmiana powietrza czy wody czy stres czy tak po prostu, i wazelina naprawde działa, polecam.

Gość gdgdgd
a ja mam tłusta cerę bardzo podatna na zapychanie, a wazelina mnie nie zapychała. no i rzeczywiście pryszcze znikały, tylko zaznaczam, że nie miałam z nimi nigdy wielkiego problemu. no i ja uzywałam maści witaminowej z apteki, czyli wazelina + witamina A(albo jakaś inna nie pamietam) a o spirytusie zapomnij! kiedys dzień w dzień smarowałam nim twarz i nie wiem jak mogłam być taka kretynką i dziwi mnie, że nie jestem pomarszczona jak suszona sliwka. no ale skóra broniła sie produkujac łój litrami więc może to dzieki temu

Gość DOSWIADCZONA .....
witam wszystkich , chcialam napisac pare słow o wazelinie dla tych ktore sa ciekawe jakie jest jej działanie , otuż ja od dłuzszego czasu używam wazeliny z dwa lata temu mialam problem z twarza pojawialy sie niespodzianki dosyc duzo niemoglam patrzec na to wszystko ,,stosowalam rożne benzacne .toniki typu afrodyta to jeszcze mi pogarszało skore..zalamana bylam ale dalej walczylam zeby miec piekna buzke teraz mam 23 lata hormony sie uspokoiły ale od czasu do czasu tez mi cos wyskoczy raz mniejsze raz wieksze roznie ale teraz juz nie wysuszam twarzy wrecz odwrotnie nawilżam stosowalam rozne kremy nawilż. ale szczeze mowiac podrazniały mnie mam bardzo jasna cere ...aż wpadłam na pomysł uzywac wazelini na noc ....i to naprawde super pomysł niemartwie sie ze mnie podrazni .....super nawilża jakiekolwiek slady po krostkach znikaja duzo szybciej,,oczywiscie wazelina nie nadaje sie dla osob ktore maja duze ropne wypryski ..tutaj pomoze albo dermatolog albo ginekolog ktory sprawdzi stan hormonow i dobierze leki.....takze wazelina to numer jeden w mojej łazience .przewaznie kupuje z ziaji ale moze byc kazdej innej firmy tez w rossmanie jest takie fajne duze pudełko ...takze niebojcie sie dawac jej na twarz bo niezapycha ....juz przerobilam wszystkie masci typu alantan/ masc ochronna z vit. a, sudocrem,bambino, itp Mam nadzieje ze moge komus tym wpisem pomoc ,,, pozdrawiam

Gość martyna 2584
Ja uzywam na twarz i skóra jest nawilżona miękka. Po porodzie połozna poleciła smarowac mojego synka wazeliną zamiast oliwki bo jest lepsza. Synek ma juz 5 miesiecy i smaruje Go po buzi i ciele i bardzo sobie chwale. Dodam tylko, ze rodziłam w Irlandii. w Polsce nie słyszałam , zeby ktos polecał wazelinę dla niemowląt, ja polecam.

Gość Zdybi
Też nie słyszałam , ale może faktycznie jest to dobry sposób. Ja używam wazeliny na szczególnie suche miejsca na skórze. Nie ma nic lepszego. Na pewno jednak nie stosowałabym tego specyfiku na pryszcze:) no chyba,że chciałabym ich mieć jeszcze więcej

Gość kasiabasiazosia
na pryszcze wazelina? o czizus.. spodziewam sie wielkiej katastrofy!!!! raczej lekarstwa - Epiduo, skiroten, antybiotyki a nie wazelina.