Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niedługo mamuśka

straszne zaparcia w 6 miesiącu!!

Polecane posty

Gość Niedługo mamuśka

wlasnie pije herbatke przeczyszczająca bo nie wiem jak mam sobie jeszcze pomoc. Czopki glicerolowe nic nie pomagaja, wczesniej gin pozwolił mi brac tabletki ALAX ale tez sa dla mnie za slabe. Syropek Lactuloza wypilam w 2 dni bez zadnego efektu. Codziennie rano boli mnie brzuch poniewaz nie moge sie wypróżnić, wyciskam jak male dziecko "bobelki" (przepraszam za okreslenie). Wczesniej zawsze mialam taki problem więc często bralam Bisacodyl- i to on mnie tak załatwił [zły] Boże... jaka ja byłam głupia. Zadna dieta nie pomaga, czarny chleb, śliwki, woda....ehhh tak tak dalej pójdzie to rozwale sobie brzuch... Może ktoś mi coś doradzi? hellllp [smutny]

Gość bzdziagwaaa
wypij ze dwie lyzki oliwy z oliwek

Gość Niedługo mamuśka
biore tylko Feminalal...

Gość tak bywa
masz hemoroidy? wypiajja kefir na czczo , a w ciagu dni musli z otrebami i suszonymi owocami, mi pomoglo..

Gość Niedługo mamuśka
na szczescie jeszcze hemoroidów nie mam, ale sie obawiam... dlatego jak juz jest "zle" to pije figure1x2torebki. Mam nadzieje, ze nie zaszkodze dzidzi. w sumie moj gin mowil ze jez lepiej mam wypic figure niz tak "wyciskac". Co do kefirku- to ostatnio caly dzien pilam kwaśny kefir- i nic...

Gość herbatki przeczyszczające
nie są dla kobiet w ciąży - możesz zrobić krzywdę dzidzi. Na każdej pisze NIE STOSOWAĆ W CZASIE CIĄŻY!!!

Gość sylvia111
Wypij 2 lampki czerwonego wina

Mialam ten sam problem :O Uwazaj z herbatkami (mnie gina pozwolila normosan, ale raz dostalam po nich skurczy macicy i calego brzucha!) Tez nic mi nie pomagalo od poczatku ciazy, ani domowe sposoby ani bezpieczne leki czy czopki. Probowalam jak ty lactulose, ale bez efektu (tylko brzuch mnie bolal). Wrocilam jednak do lactulozy (duphalac) i tobie polecam. Ale nie pojedyncze dawki 1-2 dni. Ja bralam codziennie w dwoch porcjach po 2 lyzki stolowe - jedna rano przed sniadaniem + szklanka wody, druga przed obiadem. Dopiero po ok. tygodniu zaczelo dzialac regularnie i bez problemow, ale po miesiacu stosowania bylo juz OK i moglam zmniejszyc dawke do jednej rano. Teraz jestem w 8 miesiacu i moge dalej zmniejszac dawke do np. co drugi dzien rano. Potrzeba tylko wytrwalosci.