Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kolaa87

Pierwszy dzień okresu a tabletki...

Polecane posty

Gość Kolaa87

Mam pytanie... Bralam tabletki przez 7 miesiecy i teraz zrobilam sobie przerwe ( miesiac) . Powinnam znowu zażyc tabletke w 1-szy dzien okresu. Okres pojawil mi sie mi sie poznym wieczorem, o 23. Tabletki bralam zawsze o 19. Czy moge wziac tabletke wlasnie o tej porze nastepnego dnia, czy musze jak najszybciej po dostaniu okresu bo potem bedzie juz za pozno i moge nie byc w pelni zabezpieczona?? Pomozcieee :P pozdrawiam :))

post jest wczorajszy, nie wiem jak zrobiłaś ale odpowiem Ci: tabletka mogłaś wziąć od razu po dostaniu okresu czyli po 23, a następnego dnia po prostu jak zwykle o 19 i brac tak juz cały czas, te 4h nie zrobią różinicy lub możesz wziąć dopiero dziś o 19 bo pierwszy dzien okresu to pierwsze 24 h od wystąpienia krwawienia (organizm nie wie przeciez czy jest noc czy dzien) wiec biorąc dopiero dzis o 19 zmieścisz sie w czasie i tez powinno byc ok

Gość ooooooo moniak
super ze odpowiedzialas bo i ja wlasnie jestem zagubiona w zwiazku z braniem tablet :) ale teraz juz wiem wszystko :D czyli mam 24 h ? super. (szczerze mowiac to mi sie zanosi dzis na okres a zapomnialam wykupic i dopiero jutro to zrobie)

Gość Kolaa87
dzięki Moniak :)) :*