Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezadowolona

Pieluszki Dada z Biedronki

Polecane posty

Gość niezadowolona

Mój 15 miesięczny synek od początku używa pieluszek "Pampers". Kilka dni temu kupiłam pieluchy "Dada" ma straszne po nich uczulenie :( Czy Wasze dzieci je tolerują?

Gość niezadowolona
pytanie zadałam nieprecyzyjnie :-( chciałam zapytać czy waszym dzieciom smakują? i czym jej przyprawiacie?

Gość niezadowolona
no tak, a wy nie?

Nigdy nie miałam kłopotów z pieluszkami Dada. CHwalę je sobie i mój synek też. Nie miał żadnych odparzeń. Sprawdź, czy odparzenie powstało tylko z powodu tych pieluch, może były inne przyczyny.

,ja zawsze używałam tych z Lidla,co do biedronkowych,to słyszałam podzielone opinie,jednak fakt mogą uczulać.

Gość 3-6 mamy i jestem zadowolona
:)

Raczej jestem pewna, że po nich. DWA RAZY PRÓBOWALIŚMY I DWA RAZY Z TAKIM SAMYM SKUTKIEM :( Synek ma zaczerwienioną skórę pod pieluszką i bardzo się drapie. Dziękuję za odpowiedź. :)

Gość pumpernikielka
Witam wszystkie mamy , co do pieluch DADA mogę się wypowiedzieć są super, kupuje te kolorowe z naciąganą gumeczką , a zaczełam używać ich dopiero od 3 m-cy , wcześniej kupowałam tylko PAMPERS , inne np jak typu TIP, HUGGIES próbowałam też , ale jednak naj naj to PAMPERS , tyle że kosztują !bo po tych innych miałam przemoczone dziecko po nocy a mam 10 m-ce dziecko i do 7 m-ca używałam pampers , a teraz używam DADA i powiem szczerze , że nie różnią się wiele od pampersa , a są tańsze bo np 54 szt kosztuje 29,90 (7-18 kg) a za tą samą cene na mniejsze dziecko tylko więcej w paczce , i polecam wypróbować , bo ja jakbym wcześniej je wyniuchała w biedronce że takie są to używałabym je od urodzenia mego dziecka napewno!!Zresztą każdy ma prawo wyboru ; pozdrawiam

Gość papamorgana
ale prawie robi różnice. Moim zdaniem różnią się od pampersów i to bardzo. Ja kupuje pampersy i huggies na zmaine i jestem zadowolona, córce nic sie nie dzieje i pupa sucha.

Gość wiosna tuż tuż
a już kiedyś na topiku o biedronce pisalam ze tanie produkty nie zwasze są dobre skoro ma uczulenie to trudno trzeba oszczędzać na innych produktach

Gość dziewczyny moge sie
ja tez stosowalam je u syna od ur i nigdy nie mial zadnej alergii, kiedys natomiast wybralam sie na weekend do kuzynki ona tez miala niemowlaka i zabraklo mi pieluch niestety :( pozyczylam od niej pampersy i wieczorem maly mial caly czerwony tylek w krostki. Tak wiec jego uczulily pampersy.

Gość mamcja 3d
a ja miałam taką samą sytuacje jak ty ale mi zabrakło pampersów i ubrałam małej te od kuzynki chyba dada nie wiem albo coś z tych dyskontów i ją uczukliły

Gość dziewczyny moge sie
no wlasnie ja mysle ze te uczulenia itd to zalezą od tego do czego przyzwyczaimy skore naszych dzieci od narodzin. Jesli od dnia nar bedziemy uzywac kremu np penaten to inny pozniej moze powodowac wysypke.To normalna reakcja skory, przeciez nawet ja mam jeden sprawdzony balsam do ciala i jak uzyje innego od razy wysypka podobnie z proszkiem i plynem do prania.

Gość ghgfjhyj
a o jakich z lidla mówicie? są jakieś 3-6kg? Jak wygladają?

Gość dziewczyny moge sie
z lidla nie wiem jakie sa ale napewno mają od 3 do 6 kg.

Gość powiedzmy ze nie wiem
możecie mi mamy napisać, czy te pieluszki są cienkie, czy grube? miałam kiedyś pieluchy chyba z lidla i były starsznie grube w porównaniu z pampersami

Gość missyma
Na co dzień używamy Huggisów, ale kupiłam Dada parę dni temu i jestem z nich zadowolona. Nic nie wycieka, w przeciwieństwie do Pampersów, gdzie przy kupce całe plecy były uwalone... Ale mała dostała krostki (tylko kilka) w pachwinkach, takie jakby potówki i nie wiem czy to rzeczywiście potówki, czy może uczulenie?? Nie będę ich używać przez parę dni i zobaczymy, czy znikną.

Gość jeśli chodzi o grubość Dada
to są bardzo podobne do Pampersów, mięciutkie, w miarę cienkie i też bez gumki z tyłu, przynajmniej te, które mam 4-9kg.

Gość po roku to na
nosnik uczyc .

Gość konwalia84
a ja powiem tak,dady nie kupowalam, ale za to mam w domu papmpersy z lidla, sa dobre w ciagu dnia, rano dziecka ma przesikane body, wrociolam jednak do pampersa i jak wezme do reki lidlowego a pampersa widac roznice, pampers jest mieciutki a ten z lidla twardy i na skorze widze roznice bo lidlowski bardziej sie odciska u mojej corci, ale wiecie dziewczyny za te cene i tak te z lidla sa dobre:)))) moge polecic

Nigdy więcej Dada! To jakas masakra jest.Postanowiłam pewnego razu być bardzo szczędna i kupiłam te nieszczęsne Dada.Moja Emila miała tak odparzone poślady po 2 dniach noszenia, że o mało mnie szlag nie trafił. Nie jestem maniaczką typu , tylko Pampers-reszta do niczego , bo uzywamy Pampersów, Huggiesów,Lidlowskich \"Toujoures\"i jestem zadowolona.Natomiast Dada-wielka nauczka dla mnie , że cena robi swoje.

ja dla synka kupuje huggiesy i u nas sprawdzaja sie super raz kupiłam dada w biedronce i fakt sa mieciutkie nie uczulaja mojego synka juz sie cieszyłam że będę je kupować cześciej ale ktoregos razu dotknełam ta pieluche od środka po tym jak nasiusiał one nic nie wchłaniają moczu byly poprostu mokre huugiesy ładnie wchłaniaja moczi sa suchutkie.

Gość 1j111111
to ja mam wspaniałe dzieci żadne pieluchy ich nie uczuliły - używam dady.

Uzywalam przy malej polecam:P mozna zawsze wyprobowac,czy beda uczulenia czy nie u mojej malej nie bylo a jakosc podobna jak pampersy..

Gość marti 83
Hej dziewczyny te dada są super .Używam ich od 8m i żadnych uczuleń moj synek po nich niema.