Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

viki-miki

plamki na ząbkach niemowlaka

Polecane posty

moj 10miesięczny synek ma plamki na górnej lewej dwójce. Myjemy zabki codziennie wieczorem gumową szczoteczką Nuk, nie używamy pasty do zębów. może powinnam w inny sposób dbać o ząbki? Jak zlikwidować przebarwienia? Od czego takie plamki się pojawiają? Dodam, że na innych ząbkach tego nie ma. Bedę wdzięczna za odpowiedz.

Gość 123123123123123123
stomatologa dla niemowląt nie znajdziesz. Ja mam podobnie, mój pediatra twierdzi że może być kilka przyczyn, np. zęby dają znać że jest za mało jakiejś witaminy - wapń, może taka być uroda zębów i że drugie już będą normalne, również wpływ ma na zęby niemowlaka przebyta kuracja antybiotykami Wg mnie idź do pediatry

powiem tak, antybiotyków mały nie brał, w ogóle jeszcze nam nie chorował i nie brał żadnych leków. Michelle słyszałam, ze pasty dla dzieci używa się wtedy, gdy dziecko umie wypluć, a on raczej nie wypluje, tylko by połknął więc to chyba nie jest dobry pomysł. Calcium moze pomóc? a jakie calcium dla dzieci? Dziękuję za odpowiedz.

Są specjalne pasty dla dzieci od 0 chyba do 2 lat.Jak dziecko połknie to nic sie nie stanie.Mój połyka i jakoś żyje,a nawet lubi,bo owocowa :-) Dla dzieci dobre jest Calcium bananowe w syropie.Wzmacnia kości i zęby!

Gość agni76
hej Viki. Z moim synem było podobnie nwjpierw tylko 2 zęby potem w ciągu dwóch tygodni wszystkie. Okazało się że to pruchnica, dentysta przepisał mu w kroplach ZYMEFLUOR, ale było za późno i wszystkie jedynki mu poleciały.

Michelle jutro kupię wapno i bede podawać. Agni mam nadzieję, ze Emilowi nie wypoadną :( przecież niedawno wyszły... koniecznie musimy znaleźć stomatologa i jak najszybciej iść

nie wiecie może czy taki zwykły stomatolog nas przyjmie? obawiam się ,ze nie znajde takiego, który leczy dzieci