Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość __Przyszła mama chłopczyka__

Czy 2,5 kg na plusie w 23 tc to średnio, dużo, czy mało??

Polecane posty

Gość __Przyszła mama chłopczyka__

Witajcie. Jestem dość mocnej budowy, więc pomimo swojej wagi wyglądam dość szczupło. Przed ciążą przy wzroście 169 ważyłam 65 kg. Obecnie jestem w 23 tc i ważę 67,5 kg. Zastanawiam się, czy to dobry wynik, ile jeszcze przytyję i czy np. ograniczać jakieś produkty - pieczywo itp, czy też zostawić wszystko tak jak obecnie. Zapraszam do rozmowy

Ja jestem w 22 tyg i przytyłam 4,5kg. Dowiedziałam się o ciąży w 8 tyg i ważyłam wtedy 62kg. Wczoraj dosłownie przeczytałam, że kobieta powinna przytyć średnio 1-1,5kg na miesiąc. Niewiem czy te Twoje 2,5kg to od samego początku ciąży przytyłaś (bo jak tak to mało!) czy od momentu np 3 miesiąca (bo wtedy się dowiedziałaś) gdzie waga wyjściowa była taka jak napisałaś (?).

Gość __Przyszła mamusia chłopczyka_
Dzięki ja23 za Twoją wypowiedź. Te moje 2,5 kg jest od początku ciąży, o ciąży dowiedziałam się w 5 tc. Czytałam wiele różnych wypowiedzi o tyciu. Wiele z nich właśnie pisze o systematycznym przybieraniu na wadze, mój lekarz twierdzi, że do 20 tc można nie przybierać na wadze i nie jest to patologiczne, więc już w sumie zgłupiałam. Ostatnio przeczytałam, że norma przybrania od początku ciazy do 22 tc to od 4,5 do 6,5 kg. Stąd zaczęłam się zastanawiać nad tempem tycia. Zobaczymy. Mam nadzieję, że uda mi się nie przytyć za dużo i Tobie też tego życzę;) Pozdrawiam