Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poradźcie coś

jaki prezent pożegnalny dla księdza?

Polecane posty

Gość poradźcie coś

???

Gość Alexxxa
Pożegnalny z jakiej okazji? Bardzo dobrym prezentem jest album.

Dmuchana gospodyni :) z dużymi ustami...........albo dmuchany młody kleryk........wedle upodobań hehehehehe

Gość prezent .........
beznadzieja,

Gość poradźcie coś
przenoszą go do innej parafii w innym mieście. To ma być kurtuazyjna pamiątka,jakiś drobiazg od parafianki. Chrzcił moje dziecko i chcę żeby dobrze wspominał moje miasto. Interesują mnie tylko poważne odpowiedzi,bo czasu coraz mniej. złośliwości zostaną ignorowane!

Gość chrzest to jego obowiązek
szczególnie jak mu za to się płaci a ty jeszcze prezent chcesz dac smieszna jesteś

Gość poradźcie coś
czytaj uważnie. to nie prezent za chrzest,tylko pożegnalny:P ...a tak na marginesie to nic nie płaciłam

Gość rzeczywiście masz bardzo
poważny problem

Gość pewnie mieszkasz
w jakiej małej mieścinie gdzie ksiądz jest najwazniejsza osobistością, dobrze ze u mnie te czasy minęły.

Gość no ja zawsze do pracy jade
no moze jakis vanisch wybielacz nad wybielaczmi :D czym jasniejsza koloratka tym wieksze zasługi

Gość ZyczliwaDusza
Laski na tym forum są strasznie zawistne i czesto bardzo trudno im dac rzeczową odpowiedz. Mieszkam w dyzym miescie, ale z naszym ksiedzem ja i moj brat bardzo sie zaprzyjaznilismy. Przenosza go za 2 tygodnie. Moge ci polecic kilka rzeczy- Osobista stułę (najładniejszy prezent), oryginalny różaniec lub niewielki krzyz na sciane. Raczej nie polecam obrazow i ksiazeczek do modlitw, bo tego maja sporo... Pozdr.

Gość ZyczliwaDusza
mieszakm w duzym mieście tzn. Piździwólce

Gość miłość tak sex nie
koszula kapłańska jest zawsze mile widziana :) tylko musisz znać nr kołnierzyka

Gość Paryż Hilton
kup mu galarke alektryczną ;-)a lbo cos tanszego ale praktycznego z dewocjonalii to nie jest najlepszy pomysł bo maja tego pod dostatkiemi razcej to ksieża innym daja a nie na odwrót

Gość ghi453
co powiesz na ostre ciachanko tak na pożegnanie?

Ja na pożegnanie z \"moim\" księdzem nic mu nie dałam. On mi za to dał upominek. Później całowaliśmy się jak szaleni na moście, było pięknie...

Gość nic nie dawaj
przez takie podejście oni są nauczeni tylko brania.... pomysl sobie, ile dzieci ochrzcił w tej parafii; gdyby kazdy z rodziców dał mu prezent, to facet pomysli że jest jakiś nadzwyczajny a jak juz musisz i masz takie cisnienie :O, to daj dobre wino...

Gość gość
heheheh......rychło w czas

Gość gość
Ten relikwiarz Jana Pawła II z tej stronki sacrum.com.pl jest chyba lekką przesadą :P Ja Twoim miejscu kupiłabym coś małego np. jakiś medalik i tyle ;)

Co ksiądz lubi? Trudno wybrać dla kogoś fajny prezent jak się nic o nim nie wie. Co może być odpowiedniego dla księdza?! Kupcie mu może jakąś książkę, płytę albo coś o Janie Pawle II. Może to być książka o jego życiu/ podróżach lub relikwiarz Jana Pawła II. To są tylko rzeczy materialne a ksiądz i tak najbardziej będzie wdzięczny za waszą modlitwę. Tutaj możecie zobaczyć jeden z relikwiarzy: http://www.sacrum.com.pl/oferta/relikwiarz-jana-pawla-ii/